UFO vasten tahtoaan / UFOs and yarn

Säästin Consuelaa: meillä ei enää tarvitse imuroida sängyn alta. (Eipä näy kyllä imuroineenkaan ihan hetkeen.)
I decided to make Consuela's* life easier: she doesn't need to vacuum under the bed anymore. (Well, to be honest, she doesn't seem to have been vacuuming there in a while.)
jemma
* We really don't have a maid. Consuela is the person who is supposed to clean and cook around here (i.e. me), but HairyFeet told me he's been worried about our Consuela, she hasn't been around that much lately... :D


Sängynaluslaatikot ovat käteviä! Nyt voi huoletta sanoa Karvikselle, että mulla ei oo paljon ollenkaan lankaa. Ainakaan näkösällä siis ;)
Those boxes are mighty neat! Now I can tell Mr HF I don't have that much yarn. Where he can see it, that is. :)

Kaikki neulojat varmaan tietää, että on hetkiä, jolloin sängyssä ei voi nukkua..
And every knitter knows there are moments when you can't sleep in your bed..
neliraita pingottuu

Tästä tuli UFO vasten tahtoaan, kun kävi vanhanaikaisesti:
This became a UFO when the darndest thing happened:
neliraita jää kesken

Lanka loppui kesken! Näissä itseraidoittuvissa langoissa on minusta se mörvelöuhka* huomattavasti korkeampi kuin tavislangoissa, joten valitsin mallineuleen, joka piilottaisi värinvaihdot paremmin kuin sileä. Se söi sitä lankaa, vaikka kaksi kerää Woolia piti riittää. Kanssaneulojista löytyi tosin tähänkin apu, joten eiköhän takki ole pian valmis. Kyseessä on siis kolmikuisen vauvan takki. Kaveripiiriin tulee useampia vauvoja kevättalvella, joten on hyvä aloittaa lahjat ajoissa :) Toisekseen vauvojen neuleet on überhyviä välitöitä kun ne valmistuvat nopeasti eikä muotoilun tartte olla niin justiinsa.
*Kävin katsastamassa Sukkasillaan-kirjan. Ei säväyttänyt. Liian simppeleitä malleja, liian tuttavallinen kirjoitustyyli. Jäi hyllyyn, kun oli kalliskin.

I ran out of yarn! These self-striping yarns have one flaw: where the color changes to the next, that spot always seems to look odd. I wanted to choose a stitch pattern which would hide this effect, and I chose mock rib which took more yarn that simple stockinette. This yarn is Finnish and I was quite desperate to get one more ball, and a fellow knitter offered her helping hand. Phew! Three of my friends will have kids in the winter, and I wanted to start early, instead of knitting with bleeding hands in the last minute. And baby knits are wonderful between projects, they are simple and fast to knit :)

Tän neuleen lempparikohta on olkasauma. Sain siitä poikkeuksellisen siistin.
I love this shoulder seam, it turned out perfectly neat.
olkasauma

Olin myös itse itselleni neuleystävä, tilasin lankaa:
I also ordered some yarn:
mainlinet

Just ennen reissua tuli Knitpicksiltä viesti, jossa tää lanka oli -40% tarjouksessa. Niillä ei usein alennuksia ole, joten härkää sarvista ja tilausta tekemään. Ainoa probleema oli, että tilaus piti tehdä kaverin osoitteeseen* ja vähän salaa Karvikselta. Väijyin, että Karvis menee heittämään haasteen Diegon jätteenkuljetusjärjestelmälle, ja naputin nopeampaa kuin eläissäni 15 kerää kahta väriä tätä puuvillalankaa, sekä eräitä puikkoja. :)
* En ole niin epätoivoinen (vielä) etten kotia kehtaisi tilata :) Syy kaverin osoitteen käyttöön on se, että kuriirifirmat ja posti jättävät paketit oven taakse, ja kun oltiin itse melkein 3 viikkoa pois, ei ole kiva jos langat makaa oven takana kaiken kansan ulottuvilla. Kaveri poimi ne jemmaan omaan kotiin, hain langat eilen.

Right before our trip I got mail from Knitpicks and this yarn, Main Line, was 40% off, so "carpe diem and place and order", I thought. The only problem was that we were about to be gone for 3 weeks, so I had to use my friends address (she lives only a mile away), since I didn't want the box to be sitting on our doorstep for weeks. I got the yarn yesterday, then. I like it a lot, the colors are called Silver Sage and Blueberry. Silver Sage looks like a grayish green washed in Clorox, and I think it's pretty. Blueberry I had intended for HF but it looks so neat and he doesn't like cotton ("it stretches" says him - something has stuck!), so I think I will knit something for myself :)

Lanka on siis KP:n Main Linea, värit Silver Sage ja Blueberry. Silver Sage on sellainen vaaleanharmaanvihreä, joka näyttää jo kertaalleen Kloritissa uineelta. Ei ollenkaan hullumpi, tästä saa kivan neulepinnan. Blueberryä ensin vähän kaavailin Karvikselle, mutta se ei tykkää puuvillasta ("se venyy", sanoi hän - jotain on tarttunut!) ja väri on niin makea, että taidan tehdä ihan itselle :)

Aasinsillalla eteenpäin: KP-kuriiripalvelu pelaa jälleen, joten jos olet lankaa vailla niin spostiin herjaa. Spostiosoite on profiilissa, sitä kilkkaamalla pääsee eteenpäin.

Ja salaisista ystävistä: voi miten upeita paketteja moni on jo saanut! Laitan omalle ystävälleni pakettia tällä viikolla, mutta saas nähdä koska se on perillä :) Niin, ja saisikohan sitä vielä laittaa jotakin toivelistaa? Laitan tähän vähän ajatuksia, jos näistä olisi apua sille omalle ystävälle. Ei ole pakko mennä näiden mukaan, eivätkä ole missään tärkeysjärjestyksessä:
1) 2,5 mm:n pyöröpuikko, 100, 120 cm tai 150 cm. Tällä ois ihan oikea tarve! Myös kolmimillinen kävisi. Saa olla metallinenkin, ei ole väliä. Tartten näitä isoihin pitsiprojekteihin, ja yhteen villatakkiin, jonka ympärysmitta on helmassa 140 cm ja kirjoneuletta en viittis kauhean lyhyellä alkaa tuhertaan. En ole täältä löytänyt noita, niin että ilahtuisin ikihyviksi jos joku koko noista löytyisi.
2) Grinascon merinosilkkiä! Ja Wetterhoffin Silviaa! Ja Drops Alpacaa! Ja Johanneksen ohuita lankoja! Ja hahtuvaa! Ja lapaslankoja! (Joku näistä siis, ja saat ihmisen onnesta sekaisin. Ei tarvitse pankkia ryöstää ;D) Väreillä ei ole paljon väliä, kaikki oikeastaan käy :) Kaikki muutkin ohuet langat ois ihania, mutta suurimman kotimaisen valmistajan lankoja mulla alkaa olla jo vähän liikaa. Että lyhyesti: semmoisia arvostaisin, mitä en täältä saa. Yks spesiaalitoive olisi: se Sisun hurjanvärinen lanka, se sama joka oli ehdolla rumalangaksi neuletiheyden missikisassa. En löytänyt sitä niistä muutamasta lankakaupasta, joissa kävin, ja olen aivan hullaantunut siihen :)
3) Salmiakkia arvostaisin kanssa, ja Presidenttiä :D
Toivottavasti näistä ei tule paineita. Jos näistä on apua, niin kiva, mutta ei ole pakko noudattaa orjallisesti. Ylläritkin on aina ihania :)

Tästä tulee ihanan jännä syksy :) Syksy on muutenkin toimintaa täynnä: on jouluyllätysvaihtoa ja salaista ystävää, ja kerronpa tässä että Finnpaloozaakin olen kypsytellyt. Laitan sille omaa blogia pystyyn ja kehittelen sääntöjä, katsotaan saadaanko porukkaa mukaan :)

12 comments:

Villasatu said...

Niistä Wettehoffin langoista Silvia on ohuempi ja Sivilla se paksumpi. (opettelin just ite ettei tartte änkyttää kun kertoo että mistä on neulomassa... muistisääntöni on pettämätön: sivillassa sana on paksumpi -enempi kirjaimia siis - niin että lankakin on paksumpi) Jees, täysin ääliö muistisääntötiedän, mutta emmää muuten mitään ikinä muistais :-P

Täytyy kokeilla sitä Silviaakin, Sivillalla neulon nyt Eneä ja siitä ainaskin tulee mukavan tuntuista neulosta.

Riitu said...

Mikä on Finnpaloozaa?? Olenko täysin sivistymätön kun en tiedä?

Tuulia said...

villasatu: kiitos, käynpä sorvaamassa tekstiä :)

Tuulia said...

riitu: salainen sukkavaihto mitä mie kaavailin tos keväällä mut en saanu viel aikaiseks :) idea synty, kun sockapaloozassa vaihdettiin salaisesti sukkia, et pitäs saada suomineulojillekin semmonen. että parinsa tietää, mutta ei sitä keltä saa sukat :)

Anonymous said...

HEI HEI HEI

SALAINEN YSTÄVÄSI KIITTÄÄ VINKKISESTÄ JA TOTEAA ILAHTUNEENA, ETTÄ PIKKUHILJAA RAKENTUVASSA PAKETISSA ONKIN JO JOTAIN VALLAN TARPEISIISI SOPIVAA...

TiinaV said...

Täällä olis kiinnostusta finskipaloozaan! :)

villasukka said...

Finnpalooza - joooooo!!! Nimim. aina vähintään kahdet sukat kesken....

Hanna said...

Sukkavaihto kuullostaa mukavalta, mutta nyt tuntuu olevan menossa niin monenlaisia hommia että hiukan hirvittää...
on neuleystävää, asunnottomien neuleita ja vieläpä jouluyllätyskin. Voisiko sukkavaihto olla ensi vuoden puolella, niin ei iskisi paniikki.

verano said...

Keväälle sukkajuttu kuulostaisi tosi kivalta, mutta nyt syksyllä taitaisi jäädä osallistumatta (sny ja joulu ja..).

Mäkin mielelläni koittaisin noita mainitsemiasi lankoja, kaikki paitsi alpakka ja hahtuva on vieraita puikoilleni :)

Lape said...

hmm... teitin sängyn alusta näyttää kovin tutulta, ei meillä vaan ole... hmmm... paljoa lankoja sängyn alla...

Millanen tuo mallineule on? Tulkkaanko oikein jos sanon et joka toinen krs 1 oikein, 1 nurin ja joka toinen aina oikein?

Tuulia said...

lape: juu, sitähän se, feikkijoustinta. Mie inhoan nurjia kierroksia, tuo oli nopea eikä tarvinnut neuloa niin paljon nurjaa :)))

Anu said...

Miekii sanoisin tuohon sukkasydeemiin, että keväällä ois parempi. Just tuo sny, koulu, joulu, muutto, ufot ja mitä muita tekosyitä tähän vielä keksiskään :)