Pienen pojan takki on valmis, ja tässä se on kuvattuna tasona (siltä varalta että unohdan kuvata tänä iltana sen kun vien sen saajalleen).
I finished the little boy's sweater, and here it is photographed in case I forget to do that tonight when the sweater will be delivered.
pojantakki

Takki pojalle:
Koko: 3-vuotiaalle
Lanka: Novita Nalle, vaaleansininen ja itse värjätty tummempisininen, 165 g.
Puikot: 3 mm bambu.
Malli: Oma. Mitat sovellettu olemassaolevasta takista.

Sweater for a boy:
Size: for a 3-year old.
Yarn: Novita Nalle in light blue and Rit-dyed dark blue, 5 3/4 oz.
Needles: 3 mm bamboo.
Pattern: My own. Measurements adjusted from an existing sweater.

Takin neulomiseen meni noin viikko kaiken hässäkän keskellä, yhteensä työtunteja tuli ehkä kolmen illan verran. Vetskaria säädettiin näistä yksi kokonainen ilta. Sen saaminen siististi, tasaisesti ja kauniisti paikoilleen tuntui välillä aivan toivottomalta. Käsin ommellen se onnistui jotenkuten. Takissa on tummansinistä lankaa somisteena, koska olin varma, että vaaleansininen loppuu kesken. No, eihän se loppunutkaan, sitä jäi takin jälkeen vielä 28 g. Tummansinisen tein kanervan värisestä pätkärääkätystä Nallesta kuumavärillä värjäämällä. Siitä tuli yllättävän kiva: väri ei ole tasainen vaan vaihtelee tummansinisen eri sävyjen välillä.

It took me about a week to knit this, but in total I must've spent maybe three nights knitting this. One night I spent sewing in the zipper, which seemed like a Mission Impossible. I hand-stitched it in place and I think it is rather neat. I was sure I'd run out of the light blue yarn and dyed some heather-colored variegated yarn with dark blue, but I actually could've knitted the whole thing with the light blue. However, I like this combo, but I don't think I will use the remaining 1 oz for anything.

Takissa kokeilin kaulusta, jollaista en ole aiemmin tehnyt. Syy tämmöisen kokeiluun oli se, että en halunnut vetskarinpään kutittavan pojan kaulaa, vetskari kun nousee aika ylös. Lopputulos oli varsin onnistunut.
I tried this type of a collar for the sweater. I've never tried this before, but now I needed it, since I didn't want the zipper to scratch the boy's neck.
pojantakki kaulus

Kokonaisuudessaan takki oli minusta aivan onnistunut. Saa nähdä mitä saaja tykkää. Saajan äiti toivoi simppeliä mallia, ja tämä on justiinsa sitä. Katsotaan, mitä molemmat tykkäävät. Itse olin kuitenkin aika tyytyväinen. Ehkä pidän kuitenkin enemmän siitä neulejäljestä, mitä 2,75 mm:n puikoilla saa aikaan. Neule ei ole niin tiivis, mutta toisaalta sopinee vilkkaan pojan leikkeihin kivemmin kuin tiiviimpi neule. Lasten neuleissa kun noita muotoiluja on muuten aika vähän.

In all, I'm rather glad with the finished result. I hope the little boy and his mom will like it and that it is according to her wished. I like it, I hope they do, too.

Lopuksi vielä viimeinen synttäriswapin lahja, joka kolahti postilaatikkoon Mialta. Paketissa oli ristiskortti ja kaksi kerää pinkkiä seiskaveikkaa. Katsotaan mitä näille tapahtuu: mie olen koittanut neuloa entisetkin villasekoite-Novitat pois, ja nää ei nyt erityisemmin avautuneet siitä, miksi he haluavat tulla. Eiköhän näille joku tarkoitus löydy, vaikka lahjaksi jollekulle, joka tykkää pinkistä :) Kiitos Mia.
And finally, the last birthday gift from Mia. In the package there was a stitched card and two balls of Novita 7 veljestä, which I don't know yet what will become of it. Maybe I'll knit a gift or give it to someone who'll love pink more than I do. Thank you Mia.
synttäriswappi mialta

13 comments:

Anonymous said...

Voi ei :( eikö syyskuun yllärisi ehtinyt perille tän kuun puolella. Pahus! Niinkuin yritin. Matkalla "se" joka tapauksessa on.

Lovella, SNY:si

katriina said...

Tuulia, hersyvää tuo "yhteensä työtunteja tuli ehkä kolmen illan verran".Noin nanosekuntin tarkkaa ja selkeä selitteistä aikaseurantaa harvoin tapaa.Ihan pimeetä, nyt kyllä naurattaa.
Mä kun vihaan projektiseurantaplanketteja ja olen suurien linjojen ihminen (ja siitä saan kyllä aina välillä kuulla), niin mitäköhän tykkäisivät jos.. vaikka kirjottaisin jotta: Tämän kehityspiirteen määrittely ja testaus vei: 3 askia norttia, 20 puolentoistalitran light colaa, sekä kahdet menetetyt yöunet.
=D

Tuulia said...

SNY: iih! voinko odotella pakettia siis? oijoi, onpa jännää. Meille tulee kyllä posti vielä tänään (Pate ei vielä ole herännyt, ehkä, posti tulee vasta illalla ja meidän kello on vasta 11 aamulla), ja vielä huomennakin. Odotellaan :) Kiitos jo etukäteen!

katriina: mutta "ilta" ei ole spesifi ajanmääre :) mie lasken käytettyä aikaa iltoina, ja yksi ilta voi olla mitä hyvänsä kahden ja kuuden tunnin väliltä :) tässä tapauksessa tuo 6 tuntia per ilta on likempänä totuutta, mutta se 18 tuntia tuli siis viikon aikana eli harvakseltaan on neuloskeltu.. Yleensä en edes seuraa neuleisiin mennyttä aikaa, mutta nyt on kyseessä tilaustyö ja pitäs olla joku haju ajasta :) Suuria linjoja siis vedellään täälläkin. Takkiin mennyttä aikaa vois kuvailla kyllä näinkin: "kaksikymmentä yhdeksän kuppia kahvia, kolme litraa pepsiä, yksi salmiakkipussi ja 1 kpl riekaileisia hermoja". Niin, ja 8 osaa Viikinkien aikaa sekä 2 osaa Assyria-sarjaa. ;D Ei taitais mennä duunihommissa läpi :D .... niin, ja mieki inhoan niitä lippulappuja, ja niiden täyttämistä. Työhön menee se aika mikä menee, sillä siisti :)

Tuulia said...

niin siis sen verran vielä, että tajusin katriina tuon vitsisi :) kunhan soitan suutani ja lisään vettä myllyyn tolla kommentilla ;D

Tuulia said...

äääh krpl, mitähän mie härvään. kommentoin itselleni sekavia kommenttejani. kuten näette, en ole niin tyhmä kuin miltä näytän.

Olen paljon tyhmempi.

No, onneksi omassa blogissaan saa mellastaa niinkun haluaa :D

Helmis said...

Villatakki on tosi kivannäköinen!


Hih, mukavata, kun "joku muukin" höpisee itsekseen itselleen omissa kommenteissaan. Oon samaa mieltä, saahan sitä ihminen omassa blogissaan mellastaa just niin kuin haluaa :). Sehän tässä niin hauskaa onkin. tosin välillä täytyy kyl vähän sensuroidakin - ja nyt puhun siis itsestäni :D.

Hannaliini said...

Mellasta rauhassa ;) ! Aivan ihana neuletakki ja nopeasti syntyi, oli ajanmääreenä sitten illat, salmiakit tai hermot! Multa tuohon menisi ainakin kaksi pakettia kahvia, lukematon määrä Jim-suklaapatukoita ja kolme kuukautta ;). Vetoketjuongelmista vielä sen verran, että itse kiinnitin vetoketjun viimeksi ompelukoneella, kun yksi ompelijatäti suositteli sitä. Ensin siis harsin sen kiinni ja sitten surautin koneella. Tapa toimi mulla paremmin kuin käsinkiinnittäminen (jossa hermot menee), mutta tässä asiassa(kin) taitaa olla monta koulukuntaa...

katriina said...

Juu kyllä mä ihan levelillä olin. ja kiva kun lisäsit vettä myllyyn :).

KatiO said...

Onpas kivan näköinen pienen pojan takki :)

Salanimi & Salanimi said...

Ihana villatakki!

Arvontavoitto on lähtenyt laivalla matkaan merten taa :O)
ELi voi kestää hetken tuo reissu, mutta tulossa on :o)

Lappis said...

Kaunis villatakki, nuo tummat raidat ovat tosi hyvä lisä, vaikka lanka olisi rittänytkin.

Matami said...

yritin ettiä Goldenin latvialaasiin sukkihin ohojetta, mutten llöytäny, tai sitten oon puusilimä! kerrokko mistä löyrän....

Tuulia said...

matami: sivupalkissa on ohjelinkkejä, sieltä vaaleanvihreät merinosukat. Tässä vielä surffilaudalle tarkemmat suuntimet:
http://tuulia.blogspot.com/2006/01/hamstereihin-aikaa-vajaat-2.html
Ne ei muuten ole latvialaiset, aloitus vaan on ;))

Kiitos muille kommenteista :)