I have no energy to write in English right now. I will return to posting in English when I find the inspiration. I am sorry, but do check later, I haven't abandoned English entirely!

Sain valmiiksi asti jälleen jotain, vaikkakin hyvin pientä. Shedir
Knittyn rintasyöpä-erikoisnumerosta, olkaatten hyvät. (Kuva on jälleen mitä on, mutta kun Karvis on töissä..)
shedir 2
shedir 1
Aivan nerokas ohje! Taidan tehdä uudelleenkin tämän. Pipo onnistui kertalaakista, ilman mallitilkkuja tai mitään. Neule on tosi joustava, eli sopii varmaan melkein jokaisen naisen (ja miksei miehenkin) nuppiin. Lankana oli kesällä hamstrattu The Alpaca Yarn Companyn Classic Lite (50 g = 182 yd, 100% superfine alpaca) luonnonvalkoisena. Otin puikot langan suosituksen mukaan eli 2,25 mm bambuiset ja ehkä neljännestuumaa pienemmät puikot olisivat toimineet hieman paremmin. Hyvä näinkin. Alpakka ei kutita ollenkaan mutta karvaa vähän. Pipo on ihana, se yltää juuri korvien päälle, niin kuin pipon kuuluukin. Ainoa miinus on, että väri on mulle aivan väärä, mutta ehkä värjään tämän tai annan vaikka siskolle. Tykkäisköhän se? Seuraavan pipon teen itsevärjätystä, mulla on tätä lankaa vielä yksi luonnonvalkoinen kerä jemmassa. Ihanaa lankaa, tätä joudun ehkä hakemaan lisää..
Edit: Lankaa meni 42 g kaikkiaan. Ihan pieni nyttyrä jäi jäljelle. (Editoin vähän myös tekstin kömmähdyksiä..)

Pipo valmistui myöhään lauantaina, sunnuntaina pyyhälsimme reissuun. Posti jäi hakematta lauantaina, Karvis haki sen aikaisin aamulla ennen kuin lähdimme. SNY:n huoli, ettei syyskuun yllätys ehtinyt syyskuussa, oli turha. Lauantaina oli tullut aivan ihana kortti ja maailman kaunein kalenteri:
SNY kalenteri

Ja voi näitä kuvia!
SNY kalenteri 1
SNY kalenteri 2
(Miksi tuon tytön lankakori on noin pieni? Vai ehkä se on UFO-kori? Vai joutuuko se itse kehräämään ja värjäämään villat, eikä voi ostaa? Tuolla ekalla tytöllä on kyllä semmonen ilme, että se ei välttämättä ihan vapaaehtoisesti neulo. No, se on "koulun kässäntunti"-iässä.)

Oli muitakin kuvia, nää sattui olemaan neuleaiheisia. Kaikki kalenterin kuvat voisin kehystää, ehkäpä sitten ensi vuoden lopussa :) Kalenterin taiteilija on muuten Martta Wendelin (1893-1986), ja Wendelinin kortteja on kirjakaupat ja lahjatavaraliikkeet väärällään. Meilläkin taitaa olla muutamia. Kiitos SNY, kalenteri on aivan hurmaava!

Reissussa ollessa oli Lohdutusneule eli Rose Trellis Shawl mukana, mutta silmukkaakaan en malttanut neuloa. Mytty sai tosin vähän lisää eleganssia, Addin 2,5 m:n kullatuille kolmosille löytyi aivan oiva kohde:
rose trellis 2.10.06
Lankaa on mennyt 100 g, silmukoita on puikoilla yli 500, kuvioita on kohta takana 3 kokonaista ja vielä ainakin 2 pitäisi jaksaa. Silmukkamäärä painunee yli 1000:n, joten ihan heti ei kannata kärkkyä tämän valmistumista. :)
rose trellis 2.10.06 mallikuvioita
Edit: lisäsin kuvan huivin mallikuvioista. Väri on oikeampi tuossa alemmassa otoksessa. Lanka siis Knitpicksin Vineyard-sävyinen Shadow.

Ja loppuun pari reissuotosta. Matkamme vei Arizonan rajan tuolle puolen Yumaan ja Quartzsiteen, sieltä tulimme 29 Palmsin ja Joshua Tree Parkin kautta kotiin. Maileja mittariin tuli lisää 595 (eli 957 km) ja aikaa taisi mennä noin 13 tuntia. Lystiä oli!
arizonan raja
pitkä suora aavikolla
skull rock joshua tree parkissa

PS. Edellinen viesti taisi olla hieman eri tyyliä kun blogissa yleensä. Johtuu siitä, että jos joku on kiinnostunut mun koirantakeista, on helppo heittää pelkän tuon viestin linkki vaikka s-postilla. Ja siinä viestissä en halunnut, että siinä olisi kovin paljon tätä ajatusoksennusta mitä yleensä blogiviestini ovat pullollaan :D

11 comments:

Makepeace75 said...

Pipo on aivan ihana! Tosi hieno malli, kiitos linkistä. :o) Jotenkin unohdan aina tutkia Knittyn. Mulle ei pipot sovi, näytän kaikissa kauhealta pallopäältä, mutta malli on niin hieno, että se täytyy laittaa tarpeen. Jospa sillekin löytyy joskus käyttöä. :o)

Anonymous said...

Blogger!!! Noin kymmenes kerta toden sanoo kommentointia yrittäessä... Mutta asiaan. Tuo Shedir on niin kaunis, että sen vuoksi voisin ehkä opetella käyttämään pipoja! pakko tehdä.

Anonymous said...

Komppaan edellisiä, pipo on ihqu (kaamea sana mutta pakko käyttää...) Pitää kokeilla josko näistä näpeistä lähtis pipo :)

Marika said...

Kertakaikkisen ihana pipo ! Kuviothan ovat suorastaan keltit !
Nyt löytyi meidän keittiön seinälle sopiva kalenteri vuodelle 2007.

Tuulia said...

MP ja villis: miekään en osaa käyttää pipoja! Ne on joko liian lyhyitä tai sitten ne nousee päässä niin että mie näytän paavilta. Nyt tais kyllä löytyä täydellinen pipa! Ehkä nyt kykenen kokeilemaan vaikka odessaa tai BB:tä.. Hmm.

villasatu: suosittelen! oli aika helppo ohjekin, kuvat ja kaikki :)

marika: juu, kelttikuvioita muistuttaa nuo pikkupalmikot :)

tilkku: kiitos pipokommentista. Tuo kommenttisi loppuosa hurahti ohi: olenko tehnyt sinulle vasta merkkejä? En tiedä blogisi osoitetta, joten en ainakaan yhtäkkiä keksi, kuka olisit. - Tai sitten SNYsi on ollut asialla... ;)

Anonymous said...

Hei Tuulia! Tilkku on Sikuri. Teit minulle merkkejä. Koneeni reistaili ukkosen jälkeen, joten tyydyin olemaan tilkku. Tilkku-blogini on vasta alullaan. Yritän tilkustella, mutta neulominenkin on taas kivaa.

Tuulia said...

sikuri: no niin vähän epäilinkin :) kiva jos merkeillä on käyttöä, toivottavasti kone pelaa myös :)

uhoava gnu said...

Vau - Tuo pipo näyttää vielä kauniimmalta kuin siinä ohjeessa. Kävisiköhän siihen Dropsin Alpakkakin?

Tuulia said...

gnu: varmana käy. alpacassa on aavistuksen verran enemmän lankaa, joten vaihtaisin ehkä kakkosen puikot siihen, että tulee napakkaa jälkeä, mutta mulla on tosi löysä käsiala. Mutta siis Alpaca käynee ihan hyvin, mulla vaan ei ollu sopivan väristä alpacaa jemmassa :)

Anonymous said...

Tsiisös, että on ihana pipo. Minäkin haluan tuommoisen - paljettien kera! :-D Harmi vaan, että meikäläisen kutomistaidot jäävät oikea-nurja-linjalle... Olenkin lähinnä kateellisena katsellut noita sinun kutomia juttuja, miten jotkut voivatkin osata noin ihania???

Tuulia said...

sari: ei ton pipon tekemiseen tarvitakaan kuin oikean ja nurjan neulomistaitoja :) ei todellakaan ole siis vaikea ohje, vaikka näyttää monimutkaiselta :) ja neulomisen oppii harjoittelemalla, en miekään ois tämmöseen alkanut vuosi sitten :)