Villaa!

Posti toi eilen melkein 1,7 kg villalankaa. Kartio oli suorastaan jämerän kokoinen:
iso kartio villalankaa
En ole terästänyt aamukahvia. Kamerakaan ei ollut vinossa, tripodi oli kyllä suorassa. En vaan osaa kuvata. :)

Kartio oli noin 17 cm korkea ja 18 cm halkaisijaltaan. Lanka lienee vuosikertaa, ja se näytti olleen kartiolla jo jonkin aikaa, joten päätin tirpaista sen pienille nöttösille:
villalangat laatikossa
(eikö ole viehättävät ja raikkaat värit tässä kuvassa?)

Kartiosta tuli 15 n. 11-senttistä pikkukerää. Kerin kerät tarkoituksella löysiksi, koska kartiolla lanka oli hieman liian tiukalla. Todennäköisesti joudun purkamaan kerät vielä vyyhdeille ja pesemään langan. Lanka oli siis tiukalla, ja sen kierre oli hieman painunut. En keksi parempaakaan sanaa tähän hätään. Langan kierre ei siis enää ollut joustava eikä se palautunut, vaan se oli ilmeisesti kärsinyt kartiolla. Siksi lanka on nyt kerillä, ja luulisin, että pesu auttaa kierteen palauttamiseen. Onko muita vinkkejä langan käsittelyyn? Lanka on tosi karkeata, joten se joutuu ainakin lanoliinikylpyyn - jos ei aiemmin, niin valmiina neuleina. Tästä tulee ainakin tvåändknitting-neuleita. Väri sopii minusta niihin kivasti, ja kun lankakin on aika ohutta (sopinee 2,5-3 mm:n puikoille), siitä saanee kivoja neuleita kahden langan tekniikalla, vaikka onkin s-kierteistä. Loput langasta värjään, katsotaan mitä siitä sitten tulee.

2 comments:

Mari said...

No kiva, että esittelet tuollaista aarretta meille, jotka hikoilemme kokonaisen Langattoman lokakuun ajan langanhimon kourissa... ;) Tuohan on jokaisen neulojan unelma, noin valtavan iso kerä lankaa!!! :D

Tuulia said...

mari: harharhar, enhän mää ees tajunnut että tää voi aiheuttaa värinöitä ;D tuo on kyllä aikamoinen unelmakartio.. Nyt kun vaan tietäs miksi kaikeksi ihanaksi se haluaa isona tulla :))