Laitan kuvia kesken projektin Mörvelöpeikon kostoisku 2.0:n uhallakin, ja yhden vinkin, jonka ihan itse (*pauk*) keksin :)

Ekana vinkki. Olin hyvän ystäväni W:n kanssa maanantaina shoppailemassa ja koriin hyppäsi puikkostoppareita tai puikonpidikkeitä, en ole ihan varma oikeasta nimestä. Joann.comissa on myynnissä vastaavia. Nämä ovat Cloverin valmistamia, ja ajattelin ottaa kokeille, jos nämä on ihan viksuja kapineita, niin ostaa sitten sen isomman satsin. Pienessä on viisi, isossa kolme. Nää on kai tarkoitettu käytettäväksi vähän niinkun ne sukanmalliset, eli puikkosatsin ympärille pitämään ne kasassa. Mie eilen pähkin, että kuinka saisin mitattua takin lievettä, kun helma on edistynyt kivasti, mutta 80 cm:n pyörö taipuu huonosti mittailuun, kun mittanauhalla kopeloidaan 120 cm:n kappaletta. Tunnemme kaikki ilmiön: käännät selkäsi, ja pyöröpuikon päästä on luiskahtanut noin kolme sataa silmukkaa pois ja ne ovat ehtineet purkautua kymmeniä kerroksia alaspäin neuleessa - ja kaikki vain 3 sekunnin aikana. Ilmiön välttämiseksi torppasin pyöröpuikon päihin stopparit:
stopparit
Kyllä nyt kelpaa mittailla! Ei varmana luiskahda silmukat. Nuo renkulat on kai suunniteltu alle kolmosen puikoille, mutta viitosen pyörön ympärille ne menivät oikein mukavasti. Varmaan niille on käyttöä ihan alkuperäisessä tehtävässään, joskin epäilen, että ne sukat tai nallet (oisin ostanut, jos löytäisin niitä jostain!) on parempia siihen käsveskassa projektien kulettamiseen, koska puikot ei pääse puhkomaan sitä Burberryn silkkivuorta (harhar) :D

Ja se takki sitten... Olen tikutellut sitä kaikissa mahdollisissa väleissä, mutta hidasta on, kovin hidasta. Pidän jännitystä yllä, ja näytän takakappaleen paneelista pienen tirkistelykuvan:
sneak peek
Jep, kerrattuja hannunvaakunoita, ja reunakuviokin on ennestään tuttu. Eli hyvin yksinkertaisella linjalla mennään, toivottavasti tää nyt onnistuu. 150 grammaa on takana, ja vielä olisi lankaa 950 grammaa jäljellä. Hyvin riittää, saatan saada hupunkin!

7 comments:

muoriska said...

Just sain kuulla että veli ja vaimonsa pojan kanssa muuttavat 1+1 vuodeksi Detroitin lähistölle.. onko jotain mitä heidän tulisi muuton alla ottaa huomioon?? Ja naureskelinkin kälyn kanssa, että jess, oma agentti ;)

Taija K said...

Noihan näyttää hyviltä puikkostoppareilta. Mulla on ne nallet, enkä tykkää yhtään! En ole saanut niitä vielä kertaakaan pysymään paikallaan, vaikka muka kuinka on tiukka ja oikean kokoinen.

Tuulia said...

muoriska: voi paljonkin! Kannattaa tutustua alueen suomalaisiin heti alussa, ulkosuomalaisten yhdistyksen kautta varmaan löytyy Detroitin alueen suomalaisia. Siellä voi olla esim. Suomi-koulu, ja suomalaisilla saattaa olla sähköpostilistaa jne, joitten kautta pääsee alkuun. Ajokortin, pankkitilin, kouluasioiden, ja monen muun asian hoitaminen käy paljon helpommin, kun kysyy muilta, jotka ovat käyneet saman asian läpi jo ennestään. Jos voin jotenkin auttaa niin mun spostin saa laittaa eteenpäin, vastailen mielelläni :)

taija: mie olen miettinyt samaa kun olen niitä sukanmallisia käteen koetellut. Jotenkin epäilyttää, että jos ne ei pysykään paikallaan. Nuo pysyy aivan varmasti, vaikka tuo puikko on luikkaanmallinen. Koetin ihan repiä niitä vetämällä irti, eivät lähde. Ainoa, millä lähtevät, on että kieputtaa tuon letkun puikon ympäriltä irti. Niin, ja materiaalin ja koostumuksen puolesta nuo lenkit muistuttavat niitä avainketjuja, joita penskana oli kaikilla. Ne semmoiset kirkkaanväriset, jotka oli tehty lankapuhelimen letkun näköisestä ja oloisesta spiraaliputkesta. Tosin pienempiä noi on, kun se avainlenkkiputki. Sama idea tosin, ja näyttää toimivan hyvin. :)

Ainoliisa said...

Siis nyt putosin kärryiltä ihan kokonaan... Onko tämä nyt eri takki kuin se, josta näytit kuvia alla? Jos, niin mitä sille toiselle tapahtui? Hienoilta näyttävät molemmat samoin kuin nuo puikkostopparit.

Tuulia said...

ainoliisa: sama takki, eri kohta ;) sen verran paljastan, että valmiina on hihat (jotka on jo nähty) ja helmalista ja nyt mennään vartalo-osassa, josta siis uusin kuva :)

Ainoliisa said...

ok, ihmettelin vaan tuota lankamäärää... aattelin, että olisi tehnyt jo pidemmästi kuin 150 g kun valmiina tuntui olevan niin monta erilaista juttua. täähän on kuin paraskin tv-sarja :)

Tuulia said...

jaa niin takakappaleeseen on uponnut se 150 grammaa. Hihoihin on mennyt reilu 250 g, sitä en laskenut mukaan :)