Mitä yhteistä on neulojalla, kaivoämpärillä ja jääkiekkovalmentajalla?

Eilen kotiovella odotti jättimäinen laatikko:
laatikko
Mitähän se olisi voinut sisältää?
wota meleeratut
Niinpä niin.
Värejä seitsemän:
wota meleeratut 2
Seitsemää väriä, 14 kerää (700g) kutakin. 98 kerää lankaa, 4900 grammaa. Ei tartte miettiä, mistä ottaisi villatakkilankansa :) Mulla on ollut vähän ongelmana ton lankavaraston suhteen koon lisäksi se, että mulla on pieniä määriä lankoja. Vain muutamaa harvaa (ja ohutta) poikkeusta lukuunottamatta isompiin neuleisiin ei ole lankaa. Nyt on.

Oli boksissa muutakin, pari kirjaa:
kirjat
Mosaic Knittingiä ei oikeen saa mistään; kirjakaupassa sanottiin, että painos on loppu. Niinpä taisin saada sen kreivin aikaan, ja hyvä, että sain! Siitä löytyy vielä yllinkyllin inspistä mosaiikkineulontaan, eikä ollenkaan valmiita ohjeita. Erinomaista! Mutta tuo Gathering of Lace. En oikeen osaa sanoa siitä vielä mitään. Eilen sitä selasin, ja koetin etsiä neuleita, jotka voisin toteuttaa, mutta en löytänyt mitään sävähdyttävää. Saa nähdä jääkö tämä hyllyyn, vai myynkö pois.

Nämä tulivat, kun pyysin ystävääni V:tä maksamaan koirien ja pikkupojan takit sekä muutaman muun jutun lankana. V yllätti totaalisesti ja iloisesti! Näistä on iloa vielä pitkään.

Itse asiassa langoille on jo joitakin suunnitelmia olemassa. Päätin kuitenkin sisukkaasti (oi kuinka henkiset henkselit paukkuu!) pitäytyä harmaassa palmikkoneuleessa ensin ja saada se valmiiksi ennen uusia haasteita. Sen suhteen tuli pieniä mutkia matkaan, ja säädän ohjetta vieläkin :( Tunsin itseni eilen aivan täydelliseksi amatööriksi kun tajusin pari omaa mokaani. Ei pitäisi mennä haukkaamaan liian suuria paloja. Mutta koskaanhan ei opi, jollei joskus mokaa, tuumin, ja aamulla säädin ohjetta uuteen uskoon ohjenuorana Juhani Tammisen laajalti viljelemä KISS*. Ja totta se on - yksinkertainen on kaunista. Toivottavasti pääsen pian näyttämään kuvia valmiista neuleesta. Mutta sen sanon, että jos hyvin suunniteltu on puoliksi tehty niin itse takin neulominen on varmaan ihan lastenleikkiä!

*muuten en KISSistä enkä Tamista tietäisi yhtään mitään, mutta jouduin kerran sattuman ja kuntatyönantajan oikusta kuuntelemaan Tamia seminaariin. Siten Tami - ja sitä myöten KISS - ovat etsautuneet tulisin kirjaimin herkän psyykeni kudelmaan. KISS muuten tarkoittaa Keep it simple, stupid, eikä se oikeastaan ole kauhean huono ohjenuora. Ja jos sitä olisi noudattanut heti alussa, ei olisi tarvinnut purkaa niin monesti, eikä olisi itsetunto kuhmuilla kuin kaivoämpäri. Tosin itsetunnolle tekee hyvää saada vähän kolhuja, ei pääse luulemaan liikoja itsestään. Niin kun esmes et luulis itseään neulesuunnittelijaksi tai jotain. ;))

18 comments:

Mari said...

Hmm... mitähän tuohon sinun uusimpaan lankahamstaukseesi sanoisi... ;) Tein omaan blogiini juuri lankariippuvuustestin, käyhän kokeilemassa, mitä se sinulle sanoo. :D

http://marinoma.vuodatus.net/page/Lankariippuvuustesti

Oikeesti, kateellisena katson, miten joku on saanut itselleen taas lisää lankaa, itse odottelen kuumeisesti marraskuun alkua, että pääsee taas lankaostoksille... ;)

Tuulia said...

mari: 43 pinnaa.. voi voi :D Ja mie en ees itse ostanut lankaa nyt, kaveri osti. On se, kun riippuvaiselle kaveritkin kantaa lankaa. Ehkä se on totta, että kaveripiiri vaikuttaa lankahamstraukseen ;D Hauska testi, suosittelen muillekin :D

muoriska said...

Hups,Pyörtyikö Karvinen? Uskalsitko kertoa vaikka oli ns. palkkio??
Mutta eikö olekin ihanaa, kohta sinulla on oma lankakauppa kotona..;)
Oleko harkinnut uraa ?

Tuulia said...

muoriska: ei kun se ties jo etukäteen että nää on tulossa. Huokaili vaan syvään. ;)

Emmää mitään lankakauppaa... eihän näitä raaski myydä! Hiplailla vain, varovaisesti silitellä.. Mut ois se aika päheetä jos ois olkkarin seinä vaiks peitetty niillä lankalaatikoilla ;) Kävis melkeen tilataiteesta, kun ois joka ainoo kerä esillä. :)) Voisin alkaa lankataiteen Miina Äkkijyrkäksi. :D

muoriska said...

Hei tee uusi säkkituoli.. täytä se lankakerillä ja... mistäs saisi joustavaa läpinäkyvää kangasta joka hengittäisi... harso?
:D
Hyvää päivän jatkoa sinnekin
btw, yöllä ja aamulla on tullut kymmenisen senttiä lunta ;)

Sire said...

UIh, haikena katson uusia keriäsiä. Ihanilta näyttävät. Nyt pääset iloisesti suunnittelemaan mosaiikkineuleita kun on hyvät värit ja langatkin valmiina.

Tarja said...

Voi mieletöntä! Vihreenä täällä katselen sun lankoja. ;)

Jos jostain syystä päädyt myymään Gathering fo Lace -kirjan, niin olisin kovasti kiinnostunut.

maijamirjami said...

Nuo KnitPicksit sekä kirjat on kyllä aikasta mukava palkkio, mutiskoon mies mitä mutisee. Ja sitä paitsi, ny loppu se henkinen itseruoskinta! Täällä muut tallaajat henkeä pidätellen katselee sun uusimpia aikaansaannoksia. Myytyäni "ihan oikeiden" neulesuunnittelijoiden tekeleitä useassakin kioskissa olen todennut, että harva tekee työnsä yhtä huolella kuin sinä. Tami joo, mutta jotkut asiat pitää oppia kantapään kautta. Palmikkotakistasi tulee upea.

Tuulia said...

muoriska: ovelaa, ovelaa. Kanssa-addikteilta saa mahtavia vinkkejä ;D *huokaus* kymmenen senttiä lunta. miten ihanaa ois mennä lumitöihin ja kolailla sitä hämärtyvässä illassa. *riipaiseva koti-ikävä*

sire: oisivat kyllä aivan oivia lankoja mosaiikkeihin, hmm.. pistänpä korvan taakse!

tarja: se on hyvinkin myynnissä. toinen iltakaan ei tuonut mitään suosikkeja sieltä, eli voisin sen myydä. Laita sähköpostia niin jutellaan lisää. :)

maijamirjami: kyllä se mieskin ymmärsi, että parempi että saa ne palkkiona kun ottaa ja tilata täräyttää ne itse ;))) ja kiitos kannustuksesta, koetan vaan palautella itseäni maan pinnalle aika ajoin :) kiitos kummiskin, on kiva tietää että siellä ruutujen sillä puolen ei pelkästään naureta näitä mörvelöitä.. ;)

Lappis said...

Mä pyörryn.
Lankaa.
Montaa väriä.
Paljon.
Ihanaa!

Karoliina said...

Mä olen kanssa joutunut kuuntelemaan Tamin esitelmän joskus (entinen työnantaja oli Porin Ässien sponsori silloin, kun Aurinkokuningas, joksi hän itseään kutsui, vaikutti siellä). Tuon KISSin lisäksi jäi mieleen, että lintu paskantaa käsille joka tapauksessa...

Kivoja lankoja, ja noin paljon. Mulla ei varmaan eläissäni ole ollut noin paljon lankaa.

famu said...

Huiii..mikä määrä ihanuuksia.Sullahan on pakko olla pian aivan oma huone lankoja varten.Vai joko on? Jään odottelemaan lankojen muuttumista neuleiksi,kun ei näköjään malleistakaan ole pulaa!

makepeace75 said...

Ou jee. :o) Lankavarastot senkun kasvavat. Muutama pikku nyssäkkä lisää. ;o) Pahus, määkin olisin tahtonu sen GoLin.

Riikka said...

Ihanan värisiä lankoja ja paljon. Kivaa!
Kiitos onnitteluista =)

Soile said...

Mykistävä laatikko täynnä lankaa. Tuostahan voi jopa tulla kateelliseksi :)

Ja palmikkoneuleesi näyttää upealle. Minulla oli jokin aika sitten viikinkineuleet lainassa ja ne mallit olivat hienoja. Pitäisi varmaan yrittää etsiä uudestaan käsiin ko. opus.

Btw, onko puikot löytäneet tiensä perille vai onko ne jämähtäneet jonnekin turvatarkastukseen? Hengenvaarallisia aseitahan ne ovat...

uhoava gnu said...

Vau mita lankoja ja kirjoja!

Tinutski said...

Ihania lankoja! Varsinkin ihanan värisiä. Noihan pitäis laittaa johonkin vitriiniin esille, että niitä voisi ihastella päivittäin. Joulu muuten lähestyy jo kovaa vauhtia. Koska se jyv-paketti pitää postittaa, jotta on varmasti ennen joulua perillä?

Tuulia said...

tinutski: vitriini kävi jo mielessä.. ;) Jos paat maapostissa niin ens viikolla viimeistään. Jos lentopostissa niin joulukuun eka viikolla. Ei mua kyllä haittaa jos ei se ihan jouluksi ehdi. Taidan itse laittaa marraskuun puolivälissä lennossa.

Kiitos kaikille lankakommenteista! Ne on juuri niin ihania kuin arvelittekin ;) Sanon sen verran, että toivoin noita meleerattuja lankoja, mutta en määrästä puhunut V:lle mitään. Eli tuo järjetön määrä lankaa oli V:n päätös, en ihan noin kamalasti odottanut sitä lankaa tulevaksi. Ilmeisen tyytyväinen V siis on ollut takkeihin ja muihin. Mahtava kiitos ystävältäni - teen taatusti hänelle toistekin tilaustöitä!