Langattomalle lokakuulle olisi ollut ilmeinen tilaus

Lupasin hyllyttää palmikkoneuleen ja tehdä jotain muuta. Teinkin. Karvis on viikonlopun töissä, ja mulla oli vähän tylsää, joten päätin kaivaa lankaboksit esiin ja katsoa, paljonko sitä lankaa oikeasti on. Sitä on muuten paljon. Sitä on niin paljon, että heikottaa. Se kaikki on hankittu viimeisen 1,5 vuoden aikana. Toivottavasti Karvis ei nää tätä, koska muuten Visa menee katkipoikki oitis.
laatikot 1
Nämä löytyivät pelkästään makuuhuoneesta ja ruokailutilasta (!). Isoissa sängynaluslaatikoissa on vyyhdittäviä (osa), mohairlankoja (yksi kokonainen laatikko!), Butterflyitä ja Novitan villalangat villasekoitelangat. Pussissa on KnitPicksin uusimmat ihanuudet, pahvilaatikoissa jättikartio ja Pirtin kampalankaa. SNY:n ihanat langat tutustuvat vielä meidän kortteeriin, siksi niillä ei vielä ole omaa kotia.
laatikot 2
Nämä olivat työhuoneessa. Luulisin, että tässä on kaikki. Voi olla, että jossain on vielä pieniä nöttösiä. Lahjaksi meneviä lankoja näissä ei kuitenkaan ole. Pahoittelen huonoja kuvia, koitin saada hyvässä valossa mahdollisimman paljon laatikoita ja mahdollisimman vähän sekasotkua näkyviin. (Consuelaa ei vieläkään ole näkynyt. Oisiko syyslomilla.)

Ja se määrä. Sitä lankaa on kolmekymmentä kahdeksan kiloa viisisataa kolmekymmentä kaksi grammaa. 38 532 g. Siis melkein neljäkymmentä kiloa. Ja paljonko tarkalleen ottaen on neulottu tähän mennessä? Mene tiedä, reilusti alle viisi kiloa kuitenkin. Voihan kettu. Täytyy muistaa kaivaa tämä postaus esiin joka kerta, kun alkaa näpeissä poltteleen siihen malliin, että taas Visaa viedään.

Kuriositeettina mainittakoon, että langoista 41,75% on Novitaa, ja niistäkin reilusti yli 60% on puuvillaa tai puuvillasekoitetta. 42% 38 kg:sta on muuten aika paljon. Liikaakin. 38 kiloa on liian paljon. On syytä mennä itseen, ja neuloa osa - iso osa - pois, ennen kuin uutta tulee tupaan. Paitsi että sitä on tulossa, tilaustöistä maksuna. Mihinhän ne survoisi? Joka tapauksessa, ei pidä luulla, että tällä postilla paukutellaan henkisiä henkseleitä. Tämmöinen hamstraus on varmaan jo sairaus. Ainakin on syytä katsoa peiliin - ja lankalaatikkoon!

Karvis on huomennakin (meillä on nyt lauantai-ilta vielä) töissä, joten on mahdollista, että huomenna sitten muutetaan nuo grammat kilometreiksi. Se voisi sopia sadantonnin arpajaisaiheeksikin, sitten aikanaan ;)

Palmikkotakki meni lihoiksi, uutta pukkaa. Siitä kuvia sitten, kun ollaan selvillä vesillä. Kuulemma keskeneräisten vilauttelu vie säännönmukaisesti sammakkolammelle. Malttia siis.

15 comments:

villasukka said...

Lohduttava näky - jollakulla on enemmän lankaa kuin minulla! En uskalla laskea, mutta jonnekkin 20kg tuntumaan arvioisin oman varastoni.

Anonymous said...

Kun Consuela ilmestyy maisemiin, pistä se neulomaan!

Anonymous said...

...aika karmea määrä lankaa... Rahallinen arvokin taitaa olla jo verrattain paljon... Neulomaan siitä, hopi hopi...

:)

Mielitty said...

Ja nuo kaikki ovat "ilmestyneet" puolentoista vuoden aikana?!

Omia lankavarastojani en ole uskaltanut ikinä laskea, varmaankin pitäisi, niin langanostohimot ehkä vähän pienenisivät (tai sitten ei).

Mermaid said...

Melko kunnioitettava pino lankaa :-)

Itse olen tuumannut, että tieto lisää tuskaa, enkä ole punninnut omia varastojani. Saattasi tulla ahdistus - ainakin miehekkeelle ;-)

Anonymous said...

Vähän ollaan vielä lankamääristä jäljessä, mutta perässä tullaan. Mä aina vähitellen tyhjennän vaatekaapista yhden hyllyn ja täytän sen langalla...

Jos joku (Rakas Insinööri) kysyy että mitä niille ois tarkoitus tehdä niin aina kaikille on suunnitelma :-)

Mari said...

Tervetuloa joukkoon villaiseen! ;) Minä kävin eilen lankavarastoni läpi, ja luulin omistavani paljon lankaa, mutta näemmä lankaa voi omistaa enemmänkin... ;)

Marjut said...

38 kg puolentoista vuoden aikana? Kunnioitusta! (Kumartaa syvään.)

muoriska said...

Uups, you did it again... näin erästä jenkkitähtöstä lainatakseni..
No minun lankahamstrausurani aikana lienen saavuttanut saman kilomäärän... Taitaa olla painonvartioille tilausta ;)

makepeace75 said...

Khih, onhan siinä lankaa.. Mutta vielä mahtuu. ;o) Eikös 50 kg olisi sellainen mukavan pyöreä lukema?

Omatkin varastot kasvoivat taas viikonloppuna mm. alpakalla. :o)

Lappis said...

Kiitos!
Näytin tätä miehelleni, ja hän sanoi "Jestas, jollakulla on enemmän lankaa kuin sulla."
Vielä voin siis hankkia lisää...

famu said...

Tulin kurkistamaan mitä Sinulle kuuluu.-Kiitos kommentista.Kyllä olet monipuolinen tekijä.Paljon on lankoja ,mutta paljon olet tehnytkin!Itse olen myös pienen ikäni ristipistoillut.Harkitsen liittymistä rinkiin.

Sari said...

On se hyvä, että jollakin toisellakin on hamstraustauti. Minulla se on ristipistoihin liittyvä. Näytin vastikään Ukolle tämän linkin

http://www.angelfire.com/sc2/beckysplace/stitchingroom.html

ja kysyin, että vieläkö luulee minulla hamstrauksen olevan pahana...

PS. Näitä sun juttuja on kiva lukea, jatkahan samaa rataa!

Stricker said...

Ihan kunnioitettava määrä ja tarkkaan laskettu :-). Mulla on yli 50 kiloa ja paljon siitä hankittu viimeisen 1,5 vuoden aikana kirppiksiltä. Mutta ei ihme, kun ennätyskirppissaalis oli 13 kiloa ja toisella kertaa matkalaukullinen :-). Ja viime vuonna pääsin kulutuksessa juuri yli 10 kilon, mutta tänä vuonna näyttää huonolta, kun sain ompelukoneen ja paljon aikaa menee ompeluun ja kirjontaan.

iso gnu said...

Hymyilyttää ja helpottaa! En ole yksin.
Mulla on ongelmia lankojen kanssa sijoittaa kaappeihin, vaatehuoneeseen ... Niitä on joka paikassa apukeittiössä, olohuoneessa, työhuoneessa ja etenkin reilusti TV/kirjastohuoneessa..Onneksi Uhoavalle Gnulle kelpaa langat ja jää kyllä perinnöksikin, vaikka kuinka kutoisin.;).
Luen aina välillä Helena Anhavan runon, joka löytyy mun eka postauksesta.Lankajuoppous on nimeltään tämä sairaus/oireyhtymä.