Sen palmikkojutun alaosa oli pakko korjata, ja nyt voidaan yhdistää. Dokumentaatioksi siitä, etten mennyt siitä, mistä aita on matalin, ja purkanut koko roskaa pois, tässä myös kuva:
palmikkotakin alaosa

No, ehkä tosta vielä tulee jotain :) Onneksi lanka on nopeata tikutella.

Sitten pieni avunpyyntö. Sain synttärilahjaksi aika ison lahjakortin kirjakauppaan, ja olen kuumeisesti koittanut miettiä ne parhaat neulekirjat, jotka nyt kannattaisi tilata/ostaa. Kuten kuvasta näkyy, neulekirjojen kokoelmani on suorastaan surkean pieni. Ehkei sitä edes voi kokoelmaksi sanoa. Saa nauraa, tiedän ittekin, että tällä ei pitkälle pötkitä.
neulekirjasto

Nuo kuitenkin hyllyssä ovat. (Voi olla pari muutakin ajelehtimassa pitkin tätä huushollia.) Rakkaimpia noista ovat DMC:n kirja, Complete Encyclopedia of Stitchery, Nancyt Bush ja Wiseman ja tietysti Anita Gunnarsin Tee itse kauniit neuleet. Viimeinen kirja ennen kirjatukea on mallineulekalenteri, joka on hyödyllisimmästä päästä näistä kirjoista. Kirjatuki on muuten toinen parista, jonka sain naapurin Sonjalta syntymäpäivälahjaksi. Se on ihana!

Niin että tuota pitäisi sitten päivittää. Tykkään itse eniten kirjoista, joissa on paljon asiaa tekniikoista ja mallineuleista, mutta vähemmän valmiita neuleita. Ilmeisesti ainakin Heirloom Knitting olisi tällainen, mutta sitä ei saa paikasta, jonne mulla on se kortti. Toivoisin kovasti kommentteja suosikkineulekirjoistanne, eniten siksi, että neulekirjoja on niin valtavasti, että surffilaudasta loppuu puhti, ennen kuin on kahlattu edes ne olennaisimmat. Olisin siis kovin kiitollinen, jos on joku kirja jota voisi suositella. Kommenttilaatikossa sana on vapaa!

5 comments:

Lankakomero said...

Ei mua naurata yhtään, kun mulla ei ole kuin 5 neuleaiheista kirjaa...

maijamirjami said...

Sain juuri pari päivää sitten kirjastosta mielestäni sairaan kiintoisan "the Knitter's Handy Book of Sweater Patterns" -kirjan, tekijänä Ann Budd ja kustantajana Interweave Press. Siinä on muistaakseni seitsemän peruspuseron mallit ja kuhunkin 15 eri kokoa n. 3-vuotiaasta miehen XXL:ään kolmelle eri tiheydelle. Tämähän on silkkaa neulekaavoitusta, mutta ainakin minulle tuikitärkeän tuntuinen kirja, kun en ole kaavoitukseen kovinkaan perehtynyt.

Tellu said...

Itse olen ajatellut ostaan Neulojan Käsikirjan (Lesley Stanfield & Melody Griffiths) ja Kalevalaneuleet.

ShamanCat said...

Yksi mun lemppareista on The Harmony Guide to Aran and Fair Isle Knitting, ISBN 1-85585-869-X, joka on hyvin tekniikkapainotteinen, vain muutama valmis neulemalli on mukana. Toinen enempi tekniikkakirja on Alison Ellen: Hand Knitting - new directions, ISBN 1-86126-534-4, paljon aivan perusjuttujakin, mutta myös ainakin mulle uutta löytyi.
Sitten on tietysti Eslebeth Lavoldin Viking Patterns for Knitting, ISBN-13: 978-1-57076-137-9 tai ISBN-10: 1-57076-137-X.
Hmm - aivan kuin olisin jotenkin kohoneulefriikki... :-)

ShamanCat

Ziina said...

Jos pidät kirjoneuleista niin ehdottomat ykköset ovat Norsk Strikkedesign ja Solveig Hisdalin Kuviot silmukoiksi. Pitsisuosikkini ovat Folk Shawls ja Gathering of Lace, moderneista neulekirjoista olen ihastunut Knitting Nature ja Loop-d-Loop-kirjoihin.