Ei hyvää päivää...

Uutiset. Herran vuonna kaksikymmentäsataa kuusi. Mirja Pyykkö raportoi Alahärmästä. Mirja, take it away!

"Tänään, täällä Alahärmässä on paljastunut salaliitto ja ainekset kansalliseen tragediaan. Alahärmän Mäki-Kyhnylän talossa peräkammarin salskea sälli, Jaakoppi Mäki-Kyhnylä, on pidätetty terrorismiaikeista epäiltynä.

Jaakoppi Mäki-Kyhnylän aikomuksena oli kaapata Finskin seittemän-neljä-seittemän Porista Kokkolaan ja räjäyttää se Pihtiputaan yllä käyttäen nestemäistä pommia, jonka Mäki-Kyhnylä aikoi kuljettaa kalsongeissaan ja kengissään. Pommin räjäyttämistä varten Mäki-Kyhnylä oli hakenut 2 AA-patteria Tuurin kaupasta. Muut materiaalit pommin tekoon hän hankki paikallisesta Siwasta.

Jaakoppi Mäki-Kyhnylän motiivi oli ilmeinen. Kaksi viikkoa sitten Pihtiputaan mummo oli kutonut Jaakopille nimeltä mainitsemattoman kotimaisen lankavalmistajan suositusta, kansallisromanttisestikin nimetystä langasta sukat, jotka Jaakopin Kontioissa olivat puhki yhden mettäsavotan jälkeen. Tämä korpesi Jaakoppia niin, että Jaakoppi päätti riistää Pihtiputaan mummon hengen, ja kätevimmin se hänen mielestään kävisi Finskin jetin alasampumisella.

Karmea suunnitelma paljastui, kun myöhään eilen illalla Jaakoppi juovuspäissään tunnusti aikeensa äidilleen, joka soitti Alahärmän poliisin Kaappo Ala-Mäki-Kyhnylän paikalle. Kaappo toimi nopeasti ja hälytti Supon paikalle, jonka kahdeksantoista yksikön ripeän toiminnan voimin puolitajuton Jaakoppi vietiin kuulusteltavaksi. Kohmeinen Jaakoppi tunnusti aikeensa aamun varhaistunteina.

Onnistuessaan Jaakopin aikaansaamat tuhot olisivat olleet kymmeniä, ellei jopa satoja euroja.

Paikallisen Siwan osuutta asiaan tutkitaan.

Tässä Mirja Pyykkö, Alahärmän Mäki-Kyhnylän talo."

Jep, uudet määräykset on tosiaan tarpeen... Eikä EU sit yhtään ripeämmin tässäkään toiminut. Eihän noista Heathrow'n tapahtumista olekaan kun kolme kuukautta. Tuntuu, et tää on samassa sarjassa noiden sukkapuikkokieltojen kanssa.

http://www.ilmailuhallinto.fi/Nesteiden_kuljetus:
"Nesteiden kuljetusta matkustamossa koskeva uusi EY:n asetus tulee voimaan
6. marraskuuta 2006. Asetus koskee kaikkia EU-maita sekä Norjaa, Islantia ja Sveitsiä.

Asetuksella rajoitetaan käsimatkatavarana matkustamoon vietävien nesteiden määrää.
Turvatarkastuksessa on esitettävä kaikki nesteet, jotka aikoo ottaa mukaan lentokoneen matkustamoon.

Asetuksella pyritään ehkäisemään uhkaa nestemäisten räjähteiden käyttämisestä terroritekoon. Tavoitteena on suojella kaikkia lentoteitse matkustavia.


Samaan aikaan toisaalla: mullon soinu päässä kaks päivää se Kummelin Jackpot-elokuvan alussa oleva viisu, se "Antakaa määkin huudan, määkin olen kännissä", se kun alkaa "Jos alkaa pännii, niin.." Ja niin eespäin. Ärsyttävää, kun se vaan pyörii ja pyörii ja pyörii ja mie hillun täällä ja rallatan sitä keskenäni.
Ja ihan turha luulla mua miksikään kyldyyri-ihmiseks (vaikka niin just kaks postausta sitten väitin), Kummelia määkin katton. Nih.

16 comments:

Anonymous said...

Juu, kaipa ne Heathrown hullut olis jo iskeneet uudelleen jos olisivat haluttanut. Suljetaan portti karanneen hevosen jälkeen että talliin ei pääse muitakaan, latteuksia lainaten. Öh, pakko kai niiden JOTAIN on tehdä mutta maalaisjärki käteen, kiitos.

Miks oikeaksi kulttuuriksi määritellään vaan kaikki KORKEAkulttuuri, mitä vaikeaselkoisempaa ja totisempaa, sitä parempaa kulttuuria. Ja mitä suurempi joukko jostain pitää, sitä surkeampaa kulttuuria, vai mitä? Noin kärjistäen...

Ugh. lähdenpäs tästä töihin ihmettelemään oisko pojat saanut meidän netin pelittämään.

Sonja&Janne said...

Voi ei, ei olisi pitänyt lukea tätä postausta....arvaa vaan mikä laulu soi päässäni juuri nyt! :)

Meidän tavarat tulee luultavasti ensi viikon alusta, aika ripeää toimintaa. Kohta siis päästään omaan kotiin!
:) S

Emma said...

Tuo on kyllä armoton tuo biisi ja kiitos postauksen soi päässä. ;D :S

Menee juu nuo säännökset lentokoneissa jo vähän yli. Kohta pitäisi etelään mennä ja päänsärky tulee noiden säännöksien kanssa.

Tuulia said...

villasatu: no niinpä! Pakko jotain on tieten tehdä, mutta jotenkin tuntuu, että tässä unohdetaan jotain oleellista. Minusta benrope kirjoitti asiasta aika hyvin: koskahan terroristit hoksii, että on paljon, paljon helpompi posauttaa yksi matkustajalaiva, kuin lentokone? Toisaalta aina syyskuuhun viisi vuotta sitten lentomatkustus oli jopa luvattomankin sallivaa, kun ajattelee, miten paljon pahaa yksi ainoa väärä henkilö koneessa voi saada aikaan.

Ja kummiskin... lentomatkustus on silti tosi, tosi turvallista. Monimutkainen juttu. Silti hulluinta on, että pohjolan lintukodossakin suhtaudutaan sitten näin, toki EU:n vanavedessä, mutta silti. Ehkä kyse on hätävarjelun liioittelusta - tai ainakin ensimmäiseen pohjoismaiseen iskuun asti.

sonja: *reps* :D teidän jannen vika, sen takia meillä toi pätkä nyt on, aina katseltavana kun vaan haluaa :) Mun pitikin kysyä V:ltä sun suominumero, olen sen hukannut, oli ajatus soitella. Jos viitsit niin nakkaa meilillä, niin soittelen!

emma: :D no, pakkohan näihin on totutella jos meinaa lentää. Olivat täälläkin tosin näitä höllentäneet: nyt saa olla litran pussissa nestemäisiä asioita max 90 ml/pullo. Tässä just Karviksen kans kaadeltiin suihkugeeliä pulloon...

Tuulia said...

niin sen verran mun piti sanoo, että korkeakulttuuria en miekään aina ihan ymmärrä, en ainakaan oikein modernia ja nykyaikaista. Kulttuurin kaanoniin pääsee välillä tosi outoja juttuja. Tuntuu, että esmes leffantekijöistä tulee heti suuria kulttuurihenkilöitä, jos leffassa on kiintiöjuoppo, kiintiöhullu ja Samuli Edelmann. Niin ja tietenkin ne angstiset, aggressiiviset modernit seiskaveikat, joiden kansalaisoikeuksiin kuuluu rellestää ja pieksää pienempiään. Se on kulttuuria sitten ilmeisesti.

Mie ymmärrän kulttuurin hyvin laajasti. Olen itse enempi kiinnostunut ajasta ennen postmodernismia. Toki nykykulttuurissakin on paljon hienoja ja arvostettavia asioita, mutta taannoinen kissantappovideo (esimerkiksi) on karkeudessaan osoitus siitä, että nykyään saanee tehdä ihan mitä vaan taiteen nimissä. Humanistina ymmärrän ei-esteetikkojen tarpeen tuoda rumuus ja inhorealismi esille, mutta itse esteetikkona* en millään voi käsittää niitä tuotoksia.

*Esteetikko voisi olla se sana, joka kuvais mua hmm.. kokonaisvaltaisesti. :)

muoriska said...

Heh, tää menee sitten noissa kosmetiikkatuotteissa siihen että tulee ne matkustuspakkaukset muotiin ja sitten niitä on se ziljoona ja sitä jätettä vielä enemmän.. Monta muuta pitäisi laittaa pienempiin annoskokoihin, mutta niitä suurennetaan.

Oletko harkinnut jollekin lehdelle ulkomaankirjeenvaihtajan virkaa pakinan ominaisuudessa ;)??

Tuulia said...

muoriska: jotenki musta tuntuu et ne terroristit sai sittenkin tavoitteensa läpi. Pelotteluahan ne haluskin saada aikaan, ja näyttävät onnistuneen.. :(

Kyl tää blogin ajatusoksennusten kimara saa nyt tällä erää riittää. Ajatus on käynyt mielessä, joskus, mutta jos oikeen pinnistän, saan tiristettyä yhden oikeen nasevan ja puoltoista tosi surkeeta kirjotusta (käsitöiden ulkopuolelta) noin pauttiarallaa per vuosi. Emmole semmonen kynämies.

Toi tahti sallitaan vaan estabilishmentille, elikkä lähinnä Arto Paasilinnalle, joka suoltaa sitä ajatusoksennusta joulumarkkinoille munkin eestä. Niin, ja pikkutuhmaa melekeen-pornoa viiskymppisille perheenisille. (Ei sillä, Artsin vanhempi tuotanto on ihan jees.) Sekin on kyldyyriä, koska se myy kun häkä. Vissiin.

Tuulia said...

äh hemmetti, mie ymmärsin jotenki ton muoriskan kommentin alun pieleen. Niin, siis joo, pienempää pakkauskokoa kai sit myydään nyt tällä verukkeella ainakin. Jotenkin mie ymmärrän jonku shamppoon semmoses litrases pullossa, mutta sit kun alkaa oleen kaikensorttisia tököttejä ja salvoja ja mitälie semmosissa. Eikö ne mee pilallekin aikaa myöten?

Näin myöhään ei pitäs riekkua netissä. :) jep, peti kutsuu.

Karoliina said...

Toi matkatavarahomma on sinänsä ihan naurettava, mutta on siinä toisaalta järkeäkin. Ihmisillä on joskus ihan uskomattomat määrät matkatavaraa mukana matkustamossa. Kuka esimerkiksi tarvitsee lennon aikana shampoota? Okei, jos on vain parin päivän liikematkalla ja kaikki kamat trolleyssa, niin täytyyhän peruskosmetiikka olla mukana. Entäs sitten, kun matkustetaan viikoksi Kanarialle tai muuten vain pitemmälle reissulle? Itse olen jonkun verran matkustellut enkä ole koskaan tarvinnut lentokoneessa huulirasvaa kummempaa kosmetiikkaa. Silloin kun on iso matkalaukku mukana, niin minä ainakin pakkaan meikkipussini sinne. Jos matkalaukku joskus katoaa tai tulee vasta myöhemmin perille, niin mitä sitten. Matkavakuutus on keksitty.

Tuulia said...

karoliina: pitkät matkat onkin eri juttu, ei koneeseen tartte juuri muuta kun sudokukirjan ja neuleproggiksen. :) Mut nuo bisnesmatkat ja lyhyet pyörähdykset onkin eri asia. Just Karviksen kans sitä puitiin, kun sen laukkuja pakattiin. Jos ei ole yhtään ruumaan menevää laukkua, ja kun check-innin voi hoitaa netissä, koneeseen meneminen sujuu nopeammin eikä tartte olla kentällä niin kamalan aikaisin. Mutta jos matkustamossa ei saa olla mitään kosmetiikkajuttuja (onhan miehilläkin naamanpesuaineet ja naamarasvat ja dödöt ja suihkugeeli, ainakin), niin laukku täytyy panna ruumaan, ja veikkaan, että bisnesmatkustajaa se sapettaa. No, ainahan sen dödönsä saa perillä ostettua, ei sillä. Mutta on noi ainakin tämän pään lievennykset (että saa olla edes se 90 ml per pullo nestettä) ihan hyviä, Karviksen ei tarvinnut laittaa yhtään laukkua ruumaan.

Se on kyllä totta, että ihmiset raahaa aivan järjettömiä määriä tavaraa mukanaan matkustamoon. Täällä se on ryöstäytynyt ihan käsistä. Koneeseen menokin on kohta ihan tappelua, kun matkustamon matkatavaratilassa ei riitä tila kaikille (eli koneeseen syöksytään vahvimman oikeudella), kun mammat raahaa kuutta kipsäkkiä mukanaan. Ja kaikkia tosiaan tarvii sillä neljän tunnin kotimaan lennolla. Koska ne kahdeksan veskaa, jotka meni ruumaan, ei sit millään piisaa sille viikonloppureissulle..

Vanilla said...

Varo vaan ettet joudu ite käräjille terrorismin lietsomisesta tai suunnittelusta tolla kirjoituksellas:D

Mut siis, toi nestesääntö on aivan naurettava, rajottaa ihmisten elämään ihan helvetisti (anteeksi kiroiluni kommenttilaatikossasi). Itse harrastan tällaisia kolmen yön matkoja Keski-Eurooppaan isolla porukalla ja tiukalla aikataululla ja kaikki täytyy saada mahtumaan käsimatkatavaroihin. Tämä uusi rajoitus hankaloittaa kyllä matkaamista paljon, sillä esim. muotovaahtoa ja lakkaa ei monessakaan merkissä ole alle desin pakkauksissa yms. Stressaan tätä asiaa jo nyt, vaikka seuraava reissu on vasta ensi syyskuussa.

Tuulia said...

vanilla: no eihän sitä tiedä, jos neuleblogihäiriköllä ois taas ylimäärästä aikaa, sehän vois vaikka käräyttää. Huijuijui. :D

Ja anna palaa vaan, kyllä maailmaan - ja kommenttiboksiin - ääntä mahtuu. Ei mua ainakaan haittaa :) Just tota mie tarkotin, tämmöset turhahkot säännöt tekee elämästä vähän turhan vaikeata. Lentomatkustus on nykyään kaikkea muuta kuin helppoa. Valitettavasti se on usein ainoa vaihtoehto :I

famu said...

Huh,huh!Mulla menee moni asia yli ymmärryksen.Paljon on tullut matkusteltua työaikana,mutta nyt ei tee mieli edes suunnitella matkaa,kun ei ole pakko.Kaikki on tehty niin monimutkaiseksi.

AnneV said...

Mutta jos jotain positiivista haluaa hakea, niin nythän tiedotteessa mainittiin erikseen, että muoviset ja puiset (joo joo, bambuisia ne kai tarkoitti) neulepuikot on sallittuja käsimatkatavaroissa. Kerrankin tieto oli saatavilla ilman että sitä joutui erikseen jostain kaivelemaan.

Mä kyllä pärjäisin lyhyillä reissuilla käsimatkatavaroilla ja mieluummin ottaisinkin vaan semmoisen ETYK-laukun mukaan (En Tule Yöksi Kotiin), mutta ongelmia tulee sitten just noista kosmetiikkaputeleista. Esimerkiksi a) mistä p*rusta löytää piilolinssinestettä alle desilitran pullossa ja b) kuinka tarkasti niitä sitten tarkkaillaan - jos mun 125 ml:n pullo sitten takavarikoidaan, niin mistäs löytyy laskeutumismaassa piilolinssinestettä klo 02.30 että saa kaivettua piilarit yöksi pois simmuista noin niinku esimerkiks.

Tuulia said...

famu: niinpä...ja ne säännöt muuttuu koko ajan, koko ajan pitää olla silmä tarkkana ja seurata mitä nyt saa koneeseen viedä ja mitä ei.

anne: juu, viimeks (kesällä) täältä suomeen sai olla puikot mukana mutta oudosti oulu-hki-köpis-välillä ei saanut olla, sieltä tänne kyllä. Ihme homma.

Noita nestehommia ei sit muuten juuri tarkkailla. Tai ainakin siinä on aukkoja, ja paljon. Kesällä Köpiksessä nimittäin mentiin sen turvatarkastuksen läpi, missä kassi aukaistiin ja tutkittiin läpikotaisin. Karviksen Tekniikan maailma laavattiin eestakas, mutta kun tuli mun vuoro, se virkailija puhui ensinnäkin mulle tanskaa, ja sit kysyi englanniksi (kun olin ihan öönä aapisen laidalla), et onk mulla mitään nesteitä mukana. Vastasin, että ei ole, ja se virkailija ei edes kattonu laukkuun. Se siitä turvallisuudesta. Ja just elokuussahan se yks niistä pidätetyistä oli vissiin just semmonen tavallinen pulliainen, laps ja kaikkee. Miks se tanskalaisvirkamies ois voinu luottaa mun sanaan? (Juu en ole mikään terroristi. Herätän pelkoa ja kauhua vain kotona.) Että vaikka tiukennetaan määräyksiä ainakin paperilla, niin käytäntö voi olla ihan toinen.

Hanna H said...

REps Kops! :)
Terveisiä vaan Mäki-Kyhnälän talosta!
Tai ainakin Alahärmästä!