Kirjoneulotutti / Felt Like Fair Isle

mostly mittens tumppu 2mostly mittens tumppu 5peukalomostly mittens tumppu 3

Malli / Pattern: Charlene Schurch: Mostly Mittens, malli / pattern 23.
Lanka / Yarn: Novita Nalle, 150 g = 390 m / 5,3 oz. = 433 yds. Pätkävärjättyä turkoosia 16 g, tummanharmaata 23 g, yhteensä 39 g. Variegated teal 0,56 oz., charcoal gray 0,81 oz., total weight 1,37 oz.
Puikot / Needles: 2,75 mm, bambua / US #2, bamboo.

Tein keskikokoisen lapasen, koska tiheys oli pikkuisen yläkanttiin Nallella. 2,75 millin puikoilla tuli ihan ok jälkeä näin harjoitustumppuihin (kovin tarkkaan ei siis kannata tuijottaa neulejälkeä, tämä on todella vain sellainen sisäänajoprojekti). Nalle on aika paksua lankaa tämmöisiin, tulee aika karkeata jälkeä. Malli on kuitenkin kekseliäs, ja näitä tulee varmaan tehtyä vielä monet. Nyt tein vain yhden, en ehtinyt pidemmälle kun aloitin vasta tuossa iltapäivällä :) Tumpun molemmat puolet ovat samanlaiset, eikä istuvuus ole paras mahdollinen, mutta neulos varmaan muotoutuu käteen käytössä. Jälki on hauskannäköistä, pätkärääkätty pääsee ehkä näissä tämmöisissä eniten oikeuksiinsa. Harmittaa vaan etten ostanut Suomesta kesällä kun yhden ainoan kerän tuota kaunista tummanharmaata, se olisi sopinut niin kauniisti näihin tumppukarkeloihin (Maijaa on laatikollinen, ja muistinko ostaa perusvärejä pohjiksi? En.)

Jep, sitten jotain muuta. Olkapää vihoittelee taas.

13 comments:

koukuttaja said...

Ihana! Ja voi kateutta (taas kerran), mä en vaan jaksa keskittyä kirjoneuleisiin. Liukuvärjätyllä langallakin tulis varmaan hauskaa jälkeä, kun kuviot raidoittuisivat jännästi. Täytyy pistää korvan taakse, josko sitä orientoisi hermonsa vaikka jouluna kirjoneulevaihteelle.

Katri said...

Näköjään niistä pätkärääkätyistäkin voi saada nättiä aikaan. Kivat lapaset!

routa said...

söpöt lapaset. miks kaikki puhuu aina pätkärääkätystä, eikös yksväriset sitten ole rääkättyjä/kidutettuja kun ovat saaneet vain yhden värin? kiitos kivasta värien käyttöideasta

Tuulia said...

tattis kommenteista!

routa: mie luulen et kirsiär aloitti ton pätkärääkätty-termin käytön ainakin osin siksi, että harvasta pätkävärjätystä langasta tulee sievää jälkeä neulepintana, vaikka ne kerällä oiskin kivan näköisiä. Toi Nallen turkoosi on inhimillisimmästä päästä, mutta yksinään sekin näyttää vähän levottomalta, vaikka värit onkin tosi kauniit. Mutta itseensä nimeen nyt ei varmaan muuta syytä ole, onpahan nimi vain :)

villaa ylle said...

Kivan näköinen väriyhdistelmä. just eilen mallasin punaista yksiväristä ja punaista pätkävärjättyä yhteen kirjoneule mielessä. Nyt näen miksi se ei ollut hyvä idea. Kontrastia pitää olla enemmän niin kuin sulle. Kiitos kuvista:)

Hansu said...

Voi, sie olet niin aikaansaava! Hieno idea yhdistää pätkävärjätty ja yksivärinen kirjoneuleeseen, ei ole yhtään levoton yhdistelmä! *josko sais itsekinjoskus aikaiseksi*

Anonymous said...

Hienot ovat. :o) Tuolla tavalla olen itsekin ajatellut yhdistää nuita pätkärääkättyjä ja juurikin samankaltaisiin lapasiin; mulla on saman tätsän Knitting marvelous mittens -opus. :D Tirkistitkö mun päähän? ;o)

Helmis said...

Onpas upea!
Tosihyvä väriyhdistelmä :)!
Seuraava ? ;)

Kiitos muuten taas vaivannäöstä sen Flickrin kanssa!

Haka said...

Ihanat!

Anonymous said...

Hienot! Nuo pätkävärjätyt ja raitalangat tosiaan sopii mahtavasti kirjoneuleisiin tai muuhun yhdistämisiin. Olen käyttänyt lapasiin 7V raitaa (pun) ja yksiväristä (t.harmaa) ja toimi hyvin. Muistelen myös jossain blogissa nähneeni kahdesta riemunkirjavasta raitalangasta neulottua kirjoneuletta, joka lopulta olikin söpö!

Pätkärääkätyistä tykkääminen tosin riippuu ihan tyypistä: yleensä pätkärääkätyistä langoista tehdyt neuleet, joita olen antanut lahjoiksi, ovat olleet todella tykättyjä. Makuasia, sitäpaitsi uutuus viehättää. (Neulojathan ovat tunteneet pätkärääkätyt jo jonnii aikaa.)

Anonymous said...

Voi Ei! Se ei ehtiny! Olet siis yhä jännityksen vallassa. Miten tuota postia nyt hoputtaisi, että saisit vastauksen mahdollisimman pian?!

SNY

Tuulia said...

SNY: ei tässä mitään hätää, täähän tarkottaa vaan että mun joulukuunikin on jännä ;))) mie infoan kyllä kun posti kulkee. Mie luulen vaan että postimies ei enää uskaltaudu mein ovelle kun olen sitä siihen lajiin väijynyt oven takana ;D

Kaija said...

Olet sinä kyllä haka neulomaan! Kerkeät ja osaat vaikka mitä!