Swallowtail Shawl

Pääskynpyrstö, tunnetaan myös Pörhelöhuivina, valmistui eilen.

Swallowtail Shawl
Malli/Pattern: Evelyn A. Clark/ Interweave Knits, Fall 2006.
Lanka/ Yarn: Madil Kid Seta, 70% super kid mohair, 30% silkki/silk, 25 g/0,88oz. = 210 m/230 yds.
Paino/ Weight: 40 g/1,4 oz.
Koko/ Size: 78 cm x 137 cm / approx. 31" x 54".
Puikot/ Needles: KnitPicks Options 3,75mm/#5, 40" cable.

Photoshopilla saa näin sadepäivänä aikaan hirveitä kuvia huonoista otoksista, mutta tässä muutama:
swallowtail 1swallowtail 2swallowtail 3swallowtail 4swallowtail 6swallowtail 5

Huivi on painoonsa nähden aika iso, Ziinan huivikuvan tyyppisiä otoksia näin ohuen huivin kanssa ei olisi otettu - ainakaan vahingoittamatta katselijoita vakavasti ;)) Huivi on ihanan kevyt mutta lämmin, koeajoin sen jo tuolla pihalla hiipparoidessa. Kokeilin ekaa kertaa tämän kanssa KnitPicksin puikkoja, ja tykkäsin kovasti, vaikka ovatkin metalliset. Letku oli muuten ensimmäinen, jota ei tarvinnut käyttää kuumassa vedessä - se käyttäytyi sievästi heti uutena, eikä kiemurrellut villisti kuten pyöröjen letkut yleensä. Silti letku oli tosi tukeva, ja käy muuten pingotusvaijeristakin ;)

Tykkäsin mallista muuten, mutta ne pahamaineiset "neulo5 yhteen nurin"-nyppylät (po. syttyrät) oli aivan hirveitä. Sain SNY:ltä vihreätä Rowanspun dk:ta, ja siitä ehkä tulee toinen SWS, mutta niiden syttyröiden tilalle neulon kyllä helmiä! Saa nähdä, miten se lanka riittää, sitä kun on vähemmän kuin tätä ohutta mohairsekoitusta. Pelkäsin tämän kanssa - tosin turhaan - että tulee pieni ja kallis pääliina:
madil kid seta
Ja noita meni kaksi! Lanka riitti kuitenkin hyvin, jäi vielä ylikin. Eikä huivistakaan tullut hullumpi - toiseksi pitsihuiviksi ikinä se on varsin onnistunut.

11 comments:

Anonymous said...

Toinenko vasta? Ei uskois, siitä tuli suloinen :-)Toi väri on myös ihana, veden turkoosi...

Mä ostin tuota samaa lankaa Tanskasta kesällä, se odottelee sitä kahdeksatta päivää viikossa ja muutamaa lisätuntia jokaiseen. Välillä mä käy silittelemässä ja kertomassa että kyllä se Peacock on ihan kohta tulossa :-)

Cristina (CrissyPo) said...

Very pretty and a beautiful color!

Anonymous said...

Voi armas SNY:ni!

Jännitän täällä varpaillani seisten (setswanaksi sanottaisiin noin peukaloiden pystyssä pitämisen sijaan) mahtaako millään ehtiä viimeinen pakettini perille ennen kuun loppumista.

Voi apua, maailman postilaitos!

SNY:si

Anonymous said...

... ja huom!

mulla on sitä Vedenväristä Rowanspunia täällä vielä jokunen vyyhti. Jos pahalta näyttää tuo riittäminen, laitan sulle sitä vielä tulemaan, jälkisnyssenä,

SNY:si

KatjaL said...

Aivan ihana huivi ja tuo väri on herkullinen!

Anonymous said...

Tulipas siitä kaunis!

famu said...

Ihailen taitojasi.Taas niin kaunista jälkeä.

muoriska said...

Maapostia tulossa vie tieten sen 15 työpäivää, sopivasti jouluksi ;)

Tuulia said...

villasatu: juu, se POW kesällä oli ensimmäinen. No, riippuu tieten miten laskee, olen mie tehnyt yhden Fuegosta ja yhden KP:n baby alpakasta mutta niitä en pingottanut. Oikee pitsihuivihan pingotetaan? ;)

crissy: thanks! This is the yarn I bought when we last met :)

SNY: oijoijoi, jännää! menen väijymään patea jo valmiiksi :) ja onhan tässä tätä kuuta vielä jäljellä :) Täytynee aloittaa toinen SWS siis pikimiten, että tiedän tarttenko lisää sitä lankaa. :) Kiitos tarjouksesta, mie häiriköin, sitten kun tiedän kuka oikeen oot :)

katja & hasbu & famu: kiitos, tykkään itsekin :)

muoriska: oo, jännää... infoan kun olen saanut postia :)

Anonymous said...

Hieno on! Ja ihana väri. :o)

Anonymous said...

Komia on huivi! Milloinkohan sitä itsekin saisi sen ylimääräisen päivän viikkoon, kun juuri tuohon huiviin on jo ostettu langat ja ohjekin on tullut tihrattua läpi jo pariin kertaan. :)