Tuokiokuvia

Ekaksi pari tuokiokuvaa takin nykyhetkestä. Toivottavasti näistä nyt ei käy koko takin ilme vielä ilmi, haluaisin pitää lopullisen vision ainakin vähän yllätyksenä.
Takin alaosa menee purkuun. Tälle kuvalle saa nauraa, kavennuslinjat on ihan päin helkkaria. Ja takki aseteltu tietysti ihan yhtä hullusti.. :D
kavennuslinjat
Toinen syy purkutuomioon on takakappaleen kuviolinjan yläosassa:
takakappaleen yläosa
Tein tuommoisen virityksen kuvion päättämiseen, ja eihän toi alaosa enää näytä hyvältä. Toisekseen lankaa riitti vielä yhteen 60 krs:n toistoon (eli yhteen hannunvaakunaan, jolloin niitä on yhteensä siis viisi), joten uutta puikolle:
takakappaleen alaosa
Tosin takakappaleen yläosa todennäköisesti muuttuu vielä tuommoiseksi pelkäksi hannunvaakunakuvioksi ilman tuota ylösalaisin olevaa sydäntä, koska en tehnyt sydäntä alaosaankaan. Sydämen nappasin hihoista:
goottikaaret hihoissa 3
Tarkkasilmäinen näkee, että sydämetkään eivät ole aivan identtisiä:
goottikaaret hihoissa 2
Semmoista. Toivon saavani ton takin valmiiksi tällä viikolla, voitas sit Karviksen kans kuvata se viikonloppuna. Tällä viikolla on hyvin aikaa neuloa, kun Karvis lähtee työreissulle kaupunkiin, joka saattaa olla meidän tuleva kotikaupunki. Vihjeeksi sen verran, että maa on sama, matka taittuu lentäen, siellä sataa kaks kertaa sen mitä Lontoossa (ja Lontoohan on kuiva kaupunki) ja jos telkkariin on uskominen, siellä on vaan lääkäreitä. Enempi siitä, jos sattuukin niin, että muutto on edessä.

Sitä ennen ollaan kummiskin Diegossa, jonka auringonlaskusta nappasin eilen muutaman kuvan:
auringonlasku 5.11.06
auringonlasku 5.11.06 2
auringonlasku 5.11.06 3

Ja loppuun vielä otoksia meidän kasvissa nukkuvasta kalasta:
taisto nukkuu puskassataisto 3taisto 2taisto
Taisto on siis Betta splendens, eli taistelukala. Ikää Taistolla on reilun vuoden verran, koska Taisto on meilläkin ollut jo kohta vuoden, ja se oli aikuinen kun tuli meille. Taistelukalat elävät korkeintaan parivuotiaiksi, joten Taisto alkaa olla jo "pappaiässä". Taistelukalan luonne on vähintään ärhäkkä, ja Taisto on lajinsa oikein malliyksilö. Pahansisuinen kaveri inhoaa eniten imuria - ehkä meidän imurin ajovalo on se, kun eniten ärsyttää :) Taiston tekemisiä on oikein vinkeä seurata. Se taistelee usein omaa peilikuvaansa vastaan, tai lähinnä isottelee sille, ja silloin se on komeimmillaan. Kuvat on huonoja, ja rakeisia, kun en tiennyt minkä säädön vaihtaa kameraan. Ja taisi Taistokin olla aika uninen. :)

Taisto on väriltään tommoinen tummansininen, siinä näkyy valossa turkooseja vivahteita. Se nukkuu muovikasvin uumenissa, tai ainakin pötköttää lehdellä. Olen ihan varma, että se nukkuu, koska se ei reagoi mihinkään kun se menee lehdelleen. Kalat eivät voi hengittää sillain kun ihmiset, paikallaan, vaan niiden täytyy uida jos ne meinaavat saada vettä ja happea kiduksiin. Labyrinttikalana taistelukala pystyy kai pysyttelemään paikallaan pidempään, eli sen ei tarvitse uida koko ajan ja voi siis hengähtää lehdellään hetkisen. (Labyrinttikaloilla on ns. labyrinttielin, jolla ne voivat ottaa happea suoraan ilmasta, eli ne käyvät nappaamassa happea veden pinnalta.) Isossa akvassa meillä on yksi kääpiörihmakala (myös labyrinttikala), joka tekee ihan samaa, eli pysyttelee paikallaan, kun taas mollit ja platyt seikkailevat yöt läpeensä.

Semmoista tänään. Menen neulomaan alaosaa taas uudelleen. :)

12 comments:

Anonymous said...

Toi neuletakki on päättänyt pitää sut puuhassa :-)

Hieno siitä tulee, näkee jo nyt näistä vilauskuvista.

oisko se uusi kaupunki Seattle? Siellä ainakin sataa...

villasukka said...

Komea villatakki tulossa - milloinkahan minä oppisin suunnittelemaan ihan itse... Oisko Chicago?

Vanilla said...

Mä veikkaan Chigagoa (kuinka nyt sitten kirjoitetaankaan), eikö kaikki lääkärisarjat oo sieltä?

derea said...

On sulla kyllä hermot kun ton takin kanssa jaksat tolleen tapella :D

makepeace75 said...

Windy city taitaa olla. :o)

Takista tule kyllä ehdottoman upea! Ja Taisto on vallan komea poika. :o)

muoriska said...

Alkaa tulemaan sen takin suhteen sellainen tunne, että olisi suosiolla kannattanut tehdä kappaleet kahdessa osassa.. Kirjoita ohjekin siten .. kudo etukappale 75% mitastaan ja sitten otat ja katkaiset sen 17 cm kohdalta ja purat alaosan ja kudot sen uudelleen... :D
Olet sie sinnikko, hattua häätyy nostaa, mutta kyllähän se esittelykin loppujen lopuksi sen kertoi.
Nii-in Seatlehan on kyllä sillä subtrooppisella sademetsävyöhykkeellä..

Tuulia said...

muoriska: *reps* Noinhan se ohje tosiaan pitäs kirjottaa.. :D
En tiiä mitä olin aatellu kun olin noi kavennukset tehny ihan päin prinkkalaa! Ja jos häirittee niin ei auta kun purkaa. Sinnikko on ihan hyvä sana siis :D

Emma said...

Takki näyttää mielenkiintoiselta ja Taisto komealta kalaselta. ;D

Katri said...

Sinnikko todellakin, mielenkiintoista nähdä, millainen takista lopulta tulee :)

Anonymous said...

Huh, minulla ei riittäisi kärsivällisyyttä tuollaiselle takille, vaikka kaunista jälkeähän sitä kärsivällisyydellä tekee. Täälläkin odotellaan mielenkiinnolla, että minkälainen takki on sitten valmiina.

Anonymous said...

Minä veikkaan Chicagoa. Chicagossa on satanut joka ikinen kerta kun olen siellä käynyt (hurja kolmen käyntikerran otos ;)) ja ainakin ER ja Chicago Hope on siellä.

Pihla said...

Ihania hannunvaakunoita ja sydämiä...