Sunnuntain ajanvietettä

Greyn anatomiaa ja 600 grammaa Tennesseetä:
tennessee
Värjäsin tilaustyötä varten 600 grammaa Tennesseetä. Ruskea ja keltaiset nöttöset olivat samanlaista sotkua kuin nuo kaksi punertavan-oranssin kukertavaa syttyä. Niiden kanssa meni jo koko iltapäivä. Tennessee menee kippuralle neulottaessa, vyyhtinä se peittoaa jopa merinosilkin. Muistiin itselle: jos värjäät Tennesseetä, kaksi haltijalankaa (tms) vyyhdissä ei ole tarpeeksi. Äläkä ainakaan heitä konehuuhteluun.

Samaan aikaan toisaalla: reilut 300 grammaa Kid Mohairia ja 3,75 millin puikot.
mohair
Tämmöisten kanssa tuhertajille on huonevaraus yhdelle hengelle. Ei tosin hotelliin.

Suljetulle.

10 comments:

Anonymous said...

Auh, tuo Tennessee on kyllä yksi minun inhokkilangoista. Menee juuri noin kippuralle, ja halkeaa ikävästi neulottaessa. Harmi, että se on kuitenkin niin kivan näköistä neulottuna. Ja näköjään värjättynäkin: upeat värit!

Ja kärsivällisyyttä selvittämiseen! :)

Tuulia said...

pikku-kettu: tiedän, tennessee ei ole helpoimpia lankoja. Tennessee on kuitenkin Kotiväen ohella yksi Novitan parhaimmista langoista, ja saaja halusi nimenomaan sitä (Afrikka-paita on 10 vuotta vanha ja lähes nypytön). Ja kerällä se näytti ihan siedettävältä, neulominen on varmana tuskaa mutta lopputulos palkitsee. Olin tyytyväinen väreihin, mutta keltainen ja ruskea täytyy vielä heittää uusintakeikalle kohti pataa... :P Kiitti tsemppauksesta :)


(Muoriska, heitäs tänne vaikka sellanen kilon paketti niitä lehmänhermoja...)

joko said...

hienot värit olet saanut aikaiseksi! pitäisi varmaan vinkata erään lankatehtaan väri-insinööreille..

Anonymous said...

Kauniita värejä! Ja samaa mieltä Jokon kanssa vinkkauksen tarpeesta..

Yksi kysymys kirjoittamastasi Ailien ohjeesta... Ohjeessa seisoo: "Neulo viimeisen mallikerran jalkeen 1 krs punaisella oikein, ja 1 krs punaisella nurin. Neulo sitten 2 krs punaisella oikein ja aloita kärkikavennukset." Vasta nyt tuon huomasin, kolmansien Ailien kohdalla (kun ajattelin että pitäis kai sitä ohjetta seurata loppuun asti), ja ajattelin että olisko siinä painovirhepaholainen? Kuvan aileissa näyttäisi, että nuo kaksi vikaa riviä olisivat valk. Tämmönen pieni kysymys vaan...;) Toisaalta samapa tuo jos lopputulos itseä miellyttää?!?

Loisto-ohje joka tapauksessa - olen koukussa!

Lappis said...

Oi kyllä. Mulle kävi samoin kun värjäsin jotain tuntematonta puuvillalankaa padassa kesällä. Mutta ajattele miten hermoja rauhoittavaa tuollainen hidas langan selvittely on. Pitää olla rauhallinen eikä saa kiskoa. Zen.

Lappis said...

Oi kyllä. Mulle kävi samoin kun värjäsin jotain tuntematonta puuvillalankaa padassa kesällä. Mutta ajattele miten hermoja rauhoittavaa tuollainen hidas langan selvittely on. Pitää olla rauhallinen eikä saa kiskoa. Zen.

Anonymous said...

Värit ovat upeat, mutta tuo selvittely.. Auh! Ei mun hermoilleni. :D Mohair näyttää ihanalta. :o)

Tuulia said...

gnu: juu, siinä on virhe, ne kaks vikaa riviä pitäs olla valkosella. Mie yritin siitä Ullaa vinkata että korjaisivat mutta ehkä sen jokkainen neuloja hoksii tai tekee niinkun itte parhaaksi näkee :)

lappis: totta, lasi valkkaria ja sotkuinen vyyhti on hyvin rauhoittavaa :D eikun oikeesti, telkkarin ohessa toi menee oikein sujuvasti. Ehkä seikkailen Aragornin kanssa tänään ja selvitän noi kaksi jäljellä olevaa :) Zen, todellakin :)

MP: Ei se loppuviimeksi ole niin kamalaa kuin miltä kuulostaa, aikaa vievää tosin. Ja kuten lappis sanoi, ei saa kiskoa :)

Anonymous said...

Yksi kysymys Tennesseen värjäyksestä: Halusin harjotella huivin tekoa ja Tennessee oli ainoa lanka, jota minulla oli varastossa. Kohta huivi on valmis, mutta Tennesseen vaalean sininen väri ei houkuta yhtään. Voisikohan valmiin huivin värjätä vihreäksi jollain, vai rajoittaako lähtöväri värjäystä? Olisin kiitollinen, jos joku osaa neuvoa!

Tuulia said...

anonyymi: Lähtöväri vaikuttaa lopputulokseen. Tietty perushaju väriopista on avuksi. Jos lanka on vaaleansinistä, saat siitä vihreää lisäämällä keltaista. Jos värjäät vihreällä, lopputulos on todennäköisesti sinivihreä. Puuvillaa ei voi värjätä elintarvikeväreillä, vaan tarvitset kemiallisen (ns. kuuma-)värin, eli esim. Dylonia. Tällaiset värit syövät langan merserointia, joten Tennessee menettää värjäyksessä osan kiillostaan. Onnea värjäyskokeiluihin!