Hamsterikuun tilinpäätös

Tässä hamsterikuun viimeiset valmistuneet: jämälankakassi tuli koneesta ja päätyi kassin sijasta näin ensi alkuun koriksi (kun kassiin ei löytynyt sopivaa kantosysteemiä eilen kaupasta), valkoinen pipo sai tupsun ja kaveriksi tumput, farkunsinisestä langasta tuli kevyesti huovutettu pipo ja megapitkät huopakäsineet ja harmaa villalanka päätyi ihanaksi huopalaukuksi.
hamsterikuun vikat
Jämälankakassista/korista on asiaa edellisessä postauksessa. Olin hurjan tyytyväinen kassiin, vaikka sen väreistä tuleekin ekana mieleen 70-luvun hiihtoverkkarit. Se on tosi tukeva ja kunhan löydän sopivan systeemin kantamiseen, siitä tulee oiva kauppakassi taikka kirjastokassi. Tumpuissa, sinisessä setissä ja harmaassa laukussa on lankana kaksinkertainen Patons, ja puikot ne samat 6,5 millin bambuiset. Tumput painavat 93 g, laukku 336 g ja sininen setti 243 g. Painavaa tavaraa, etten sanoisi.

Ja painava on tämä takkikin. En tiedä huijasiko vaaka vai mistä ihmeestä johtui (veikkaan palmikoita ja oudosti tiukentunutta käsialaa), että tämän Lemmikki-takin nimellä kulkevan villatakin painoksi tuli 700 g. Grammoilla ei niinkään oikeastaan ole väliä, vaan tärkeintä on, että loppuun asti mörvelöksi luulemani villis on todellinen kukkanen. Sain lyhennetyt kerrokset onnistumaan suorastaan täydellisesti. Tämä on ihana! Takissa lankana taas kerran Patonsin 100% merinovilla, ja 4 mm:n puikot.
lemmikki 1 lemmikki 2
lemmikki 3lemmikki 4
Nämä kuvat ovat toivoakseni viimeiset sarjassamme päätön, raavas naispainija pukeutuu jurttaan, koska varapainija on postissa, ja saapunee ennen seuraavan villiksen valmistumista. Niin että nauttikaa nyt :D

Lankahamstereissa sain valmiiksi Mustikkapaidan, Starskyn, Kevät-takin, Milk 'n Oats-takin ja Lemmikki-takin lisäksi kaksi Teddysettiä, yhden Teddypipon, yhden huovutetun setin, yhden tavallisen setin ja kaksi laukkua. Kaikkiaan lankaa meni 4801 grammaa, eli älyttömästi. En käsitä, miten toi määrä on voinut kulua yhden kuukauden aikana, ja kuka sen on neulonut. (Kristel veikkasi suurperheellistä laittomia siirtolaisia.)

Tavoitteeksi asetin oman viime vuotisen tuloksen ylittämisen, ja siihen pääsin. Olen tosi tyytyväinen, enkä vähiten noihin viiteen kivaan takkiin, joista Starsky on ollut paljon käytössä ja Lemmikistä tuli heti uusi suosikkini. Sain helmikuussa neulottua tuota Patonsin lankaa pois, sain paljon uusia ideoita, lankadieetti ei oikeastaan tuntunut miltään, ja nyt tuntuu oikein kivalta palata kaksimillisiin puikkoihin.

Paitsi että just tänään mie en neulo silmukkaakaan.

Edit: lisäsin lankatiedot, ja poistin oudosti tuplaantuneen postauksen.

15 comments:

Sini said...

Juu, minäkään en käsitä miten joku voi neuloa kuukauden aikana noin paljon. Kyllä sulla täytyy olla joku tehdas siellä :D

Lemmikki-neuletakki on ihana ja tuo harmaa pikkukassi rupes kutkuttamaan sen verran, että munkin puikoille pääsee kohta samantapainen kassi...

Pikku- Kettu said...

No huh! Ihmettelin jo tuolla alahamsteriblogissa näitä määriä. Aivan uskomatonta! :)

Lemmikki- takki on kaunis, mitä lankaa tuo on?

Emma said...

Jälleen kaunis takki.

Tuulia said...

sini: :) siinä kassissa on se juju, että ripana/rinkkana/kahvana/kantoremminä (miksi sanotaan kassinsankoja oikeasti?) on kaksi i-cordia, jotka on ommeltu kassin suuhun hieman erilleen toisistaan, ja ne on kiinni toisissaan kahdella umpisolmulla n. 8 cm:n päässä kassin suusta. En saanut parempia kuvia kassista, olisin laittanut tosta hihnahommasta kuvan. Ehkä kun kassi on kuiva.

pikku-kettu: no sitä patonsia taas. eikä vieläkään loppunut se lanka, kuinka ihmeen monta kiloa sitä on tullut ostettua vai lisääntyykö se mahdollisesti itsekseen tuolla kaapissa.. :D

emma: kiitos :)

Anonymous said...

Käsittämätön tahti siellä! Mä en saa edes yhtä takkia kuun aikana valmiiksi...

Marsvin

Kale said...

Upea takki! Olisi muuten kiva nähdä nuo kaikki hamsterikuun aikana valmistuneet työt samassa kuvassa, siinä olisi melkoinen keko. :D Aikaisemmin olisin voinut olla sitä mieltä että neulot enemmän kuin minä vuodessa, mutta vuosi taisi olla turhan optimistinen määre, korjataan kymmenessä vuodessa. Mutta mieletön saavutus ja ihania töitä!

Hannaliini said...

Ihana neuletakki taas! Olet kyllä ollut ihan huippuahkera (ja myös huipputaitava)! Onnittelut!

Hasbu said...

Hirveä vauhti sinulla päällä siellä! Lemmikki-takki on todella kaunis ja lanka on aivan ihanan väristä.

ShamanCat said...

Upea villis! Ja kaula-aukko on todella kauniin mallinen, miten ihmeessä saat sen niin siistireunaiseksi?
Tuo helma, sen lisäksi, että se on hyvännäköinen - hmm... sillähän meikku kuulantyöntäjäkin vois hämätä! 'Jenkkakahvat? Mitkä jenkkakahvat? Nehän on vaan nää palmikot, kun menee silleen...'
:-D

- ShamanCat

uhoava gnu said...

Nätti lemmikki!
Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa: olet uuuuskomattoman tuottelias neuloja!

Voisiko tuohon lemmikin koristeneuleeseen saada mallineuletta/siis ohjetta, mikäli et aio koko takista väännellä ohjetta esim Ullaan?

Johanna P said...

Ihana kauniin sininen villatakki! Tuollaisen voisin minäki huolia! Starsky on kumminkin mulle se ykkönen, se on niin kaunis. Toivon joskus saavani sellaisen itselleni.
Mistä saisin Starskyn ohjeen, joka olis suomennettu, tai jos on enkuksi, niin yritän kääntää ja vääntää itselleni suomeksi, ni pääsisin joskus sitä neulomaan kunhan taidot karttuvat ensin.

Stricker said...

Mielettömän kaunis takki jälleen kerran ja huolellista jälkeäsi kadehdin suunnattomasti! Onnittelut! Sain muuten otettua boleropaidasta kuvan ja se on nähtävissä blogissa. Kivasta ohjeesta ja ideasta suuri kiitos! Ja jään odottamaan mielenkiinnolla seuraavia ohjeitasi!

makepeace75 said...

Hieno Lemmikki-takki, tosi ihana väri. Tuolle raavaalle naispainijalle jurtassaan oli pakko repeillä. :D Soot pöhkö.

Meri said...

Just tollainen neuletakki sopis tännekin ! Aivan yliveto mallin ja värin puolesta !

P6rgukiz said...

Tämä takki on aivan ihana! Lanka on myös ihanan väristä :)

Hyvää naistenpäivää!