Koik yhes koos

Kalen toiveesta yhteiskuvaa kehiin:
hamsterikuun työt
Olen mie aika tyytyväinen tähän läjään. Ja kuvaankin: kaikki värit on justiinsa oikeat, eikä tarttenut Photoshopilla koskea muuhun kuin kuvakokoon (ja rajaukseen vähän). Ylärivissä vasemmalta: resorireunainen Teddypipa (jossa kaikki loput Teddyt - siitä käännetty reuna), tasareunainen Teddypipo ja niiden kaveriksi tumput, valkoinen pipo ja tumput, pinkki Teddysetti ja sininen huovutettu setti. Alarivissä vasemmalta jämälankakori, harmaa laukku, keskellä Mustikka, Kevät-takki ja Milk 'n Oats, ja oikealla Lemmikki ja Starsky.

Koska hamsterikuu on loppunut, enkä jatka pudotuspeliä, taidan olla itse itselle neuleystävä ja tilata jotain ihanaa. KP:llä ois justiinsa tullu uutta silkkisekotetta, mutta kesään sopisi kyllä puuvilla-pellavakin. Voi valinnan vaikeutta! (Eikö hamsterikuu tarkota sitä että sit saa tilata sen määrän lankaa mitä on neulonut? Sanokaa nyt että tarkotttaa, niin voin perustella totaalirepsahduksen Karvikselle. :D)

Kiitos kaikille edellisen viestin kommenteista! Tässä vielä sinille kuva veskan kahvoista:
harmaa laukku
Veska ittessäänhän on tieten kauhian pähkäilyn suunnittelun tulos. Eli pohjassa silmukoita niin paljon kuin kaurapuuronvärisellä jämälangalla sai virkattua aloitusketjuun (heitän luvun 37 s), noin parikymmentä krs:ta sileää, sitten poimitaan silmukoita ja puretaan virkattu ketju ja neulotaan sileää pyörönä niin kauan että harmaata tulee korvistakin. Hihnan i-cordiin 4 silmukkaa ja pituus 34 tuumaa. Päälle kaks kiekkaa kairakarusellissa ja veska on valmis.

Kommentteihin vielä pari vastausta.
ShamanCat: mie teen kaula-aukon samalla lailla kuin vormulatossujen reunan, eli nostan nurjalla puolella sen reunasilmukan viereisen silmukan neulomatta ja neulon sen oikean puolen kierroksilla. Siihen tulee siis nostettujen silmukoiden jono, joka kiertää reunasilmukan nurjalle, ja reunasta tulee aika tukeva, mutta joustava. On hyväksi havaittu, suosittelen.

uhoava: Lemmikin mallineule on megayksinkertainen: 2 o, 2 n palmikkoa, ja oikean puolen kierroksilla tehdään oikeiden silmukoiden kohdalla pikkupalmikkoa. Eli:
1. krs (OP): neulo vas. puikolta seuraavista 2 s:sta jälkimmäinen etukautta o, neulo sitten ensimmäinen s o, päästä molemmat puikolta, 2 n, toista.
2. krs: 2 n, 2 o.
3. krs: neulo vas. puikolta seuraavista 2 s:sta jälkimmäinen takakautta o, neulo sitten ensimmäinen s o, päästä molemmat puikolta, 2 n.
4. krs: kuten 2. krs.
Mie kaventelin palmikko-osuudessa jonkin verran, koska palmikot vetää kasaan, ja sileän neuleen tiheys oli aivan eri kuin palmikkojen. Takakappaleessa kavensin reilummin, etukappaleessa vähemmän (tein tilaa puskureille), mutta kaventelun kans ei tartte olla niin tarkka kun palmikot antaa anteeksi. Etukappaleissa on lyhennetyt krs:t 24, 30 ja 40 s kaula-aukon reunasta, ja niiden välissä on muistaakseni 6 krs o. Olat on 21 s leveät ja niissä lyhennetyt krs:t 7 s:n välein ja EZ:n oivalla ohjeella. (Laitan joskus muistaessani tästä jotakin ohjetta.) Kädenteiden aukoissa ei ole kavennettu neulomalla yhteen ollenkaan, vaan päättelyillä. Hihoissa päättelin 2 x 7s, 2 x 5s, 2 x 3s, 10 x 2s, 2 x 3s, 2 x 4s ja 2 x 6s + loput s:t. Kädenteillä päättelin 1 x 5s, 1 x 2s ja 1 x 3s.
Ja kaula-aukon neulomiseen onkin tossa ylempänä se niksi. Niin, ja napinreiät on 3 s leveät, 2 s:n päässä reunasta, ja ne mie neulon näin:
1. krs (OP): RS, SSK, lk, 2 o yhteen, jatka normaalisti.
2. krs: neulo kunnes tulet 4 s:n päähän reunasta (lk = 1 s), neulo 1 n, neulo lk nurin (VAIN 1 S N), 1 neulomatta, RS.
3. krs: RS, 1 o, neulo 1 s langankiertoon, 2 o, jatka normaalisti.
Kuulostaa oudolta, mutta toimii. Kommenttiraidalle kysymyksiä, jos niitä mieleen tulee.

Tuon tarkempaa ohjetta mulla ei ole, kun tän kans oli flow päällä enkä kirjottanut ohjetta ollenkaan ylös. Ton Patonsin kans on tuherrettu tää kuukausi niin että tiheydet ja silmukkamäärät alkaa tulla selkäytimestä, samoin sentit ja hihanmuotoilut ja muut. Siis ihan perusmättöä mutta silti oikein hauska neule noiden palmikoiden ansiosta. Mörvelöitymisen pelkäsin tapahtuvan noiden palmikoiden takia, kun makkarankuorityyppiset palmikkoasiat ei koskaan ole istuneet mun päällä kauniisti, mutta tää yllätti positiivisesti.

Johanna P: Starskyn ohje löytyy knittystä. Starskyn ohjetta ei ole suomennettu.

16 comments:

ShamanCat said...

Siis nostat toisen silmukan eikä ensimmäistä, no nyt tää valaistui!
Suurkiitos!
Muuten, boleropaidasta puuttuu enää toinen etukappale ja resorit. Innostuin vähän tuunaamaan mallia... :-)

- ShamanCat

Jatta said...

Jeebus mikä määrä neuleita! Hattua nostan, voi ku itekki oisin yhtä nopee. Ja upeitakin ovat. Vau.

ujosiili said...

Vau! Tuo neuleiden kasa on ihan mykistävä.

Tuulia said...

SC: niin, en tiiä osasinko selittää oikein tarkasti, mutta tässä vielä oikein neulojien salakielellä :D
1 (OP): nosta reunasilmukka nurin neulomatta, 1 o, jatka normaalisti (ts. mallineuleen mukaan).
2: neulo mallineuleen/ohjeen mukaan kunnes jäljellä on 2 s. Nosta seuraava s niin että lanka jää työn taakse, neulo reunasilmukka oikein (mie neulon RS:t aina o, en tiä miks). Hihkase jos ei avaudu. Niin, ja boleropaidan kuva ois sit kiva ;)

jatta & ujosiili: kiits :)

Sini said...

Kiitos tarkemmasta kuvasta ja ohjeesta!! I-cordia en osaa tehdä, mutta ehkä nyt olis aika opetella ;D

Mrs Baboonstein said...

Tosi makeita töitä! Ja kuola valuu kun katson kuinka siistista neulottuja neuleesi ovat..

Ootko muuten kokeillut Knitpicksin Andean Silk Twist lankaa? (Olikohan se sen nimistä?..) Sitä oli siellä alessa ja mietin millaista se on. Tarjoutui mahdollisuus saada tuliaisia tuolta rapakon toiselta puolelta :)

Tuulia said...

mrs baboonstein: en ole kokeillut, mutta voin suositella kaikkia KP:n lankoja, olen ollut aina ja kaikkiin lankoihin tyytyväinen. :)

Mrs Baboonstein said...

Pistinpä tilaukseen. On hinnat "hieman" eri lukemissa kuin Suomessa. Ja värit ovat hienoja. Se pellavasekoitekin vaikuttaa tosi lupaavalta.

Tuulia said...

mrs B: juu, ei niitä turhaan ole melkein 13 kiloa varastossa, niitä KP:n lankoja. Ja niiden hinnat on halpoja, kun niiden lankoja ei myy kukaan muu kuin ne.

Hmm, vaarallista tämä langoista turiseminen. Visaa rupes justiinsa kutittaan ihan tosissaan ;D

KatjaL said...

Ihana kuva! Tuon määrän taitaa "normineuloja" neuloa vuoden aikana, ihailtava tulos kaiken kaikkiaan;) Nuo sinun kuvasi ovat aina niin valoisia ja tarkkoja,kauniisti sommiteltuja ja värikylläisiä.

Juulia said...

Morjens!
Voitit aikaa sitten blogissani olleessa arvonnassa... Tänään pääsin vihdoin ja viimein postiin ja paketti on matkalla sinne päin. Postitäti veikkasi varovaisesti paketin matkan kestävän 7-10 päivää....

Ihania ovat kaikki nuo sun tekemät neuleet. Voi kun itsekin osais...

MrsBaboonstein said...

Tuulia,
Ahdistelen vielä hieman ostoskysymyksillä.. (Visa tahtoo actionia täälläkin päässä :).
Osaisitko neuvoa jtn hyvää verkkokauppaa, josta sais naapeja ym. pientä?
t. Levoton Mrs Baboonstein räntäisessä Helsingissä

Tuulia said...

mrs B: suosittelen joann.comia taikka herrschners.comia. Olen molemmista tilannut monta, monta kertaa ja aina on pelannut palvelu hyvin! Myös fabrics.com saattaa auttaa, kaverini on sieltä tilannut ja ollut tyytyväinen, mutta en ole itse saanut aikaiseksi tilata sieltä.

ShamanCat said...

Kiitos, hyvät oli selitykset, molemmat ymmärsin :-)
Juu, lähetän kuvan (kuvia...), kunhan tuunaukset on tehty. Puseron osat ovat parhaillaan pingotuksessa, sillä mun pitää koota ne ennen resorien neulomista. Johtuen tuosta tuunauksesta, siihen kun tulee mm. avattava kaulus eli napit olkasaumaan ja kauluksen sivuun...

- ShamanCat

Tuulia said...

SC: kuulostaa jännittävältä! Itse asiassa miekin ajattelin tommosta kaulussysteemiä, joten on paljolti mahdollista että kopsaan ideasi kun nään kuvat ;D Toiselle boleropaidalle ois kyllä tarvista jo, vaikka ulkona alkaakin pikkuhiljaa olla kevään merkkejä..

Maija said...

Ihanan pehmoisen näköinen kuva =)