...ja kaikki veljekset olivat poissa.

Isoveikat isosiskolle (so. Itse):
isoveikat
Ja muut veikat pikkuveikoille:
poikien sukat
Siihen meni kaikki Isoveikat ja melkein kaikki seiskaveikatkin. Noista seiskaveikoista harmaa ja tasainen sininen on anopin arkistoaarteita ja meleerattu farkunsininen on Salanimen blogiarvonnasta saatua Jussia (mikä on samanvahvuista ja vissiin samalla koostumuksellakin kuin nortsiveikka). Poikien sukkiin nää konepestävät langat sopi oikein kivasti, kun mein mutsi ei pese sukkia käsin. Mie pesen (Isoveikat ostin vaan herkullisten värien takia), mutta - kuten ylläolevasta kuvasta voi päätellä - neulon mieluummin uusia pareja kuin pesen entisiä. :)

Missä välissä kävi näin?
kokoero

Päällä mun sukka Isoveikasta, alla toisen pikkuveljen sukka. Selvennykseksi sen verran, että sukkien saajat on mua 13 ja 16 vuotta nuorempia, ja tuo siro numeron 45 sukka menee näistä sille vanhemmalle.

Ja lopuksi hurjan ompelurupeaman lopputulemana yksi kappale karavaanarihenkisiä retropyjamia:
pyjama 3 pyjama 2 pyjama 1

Kuvat on taas mitä on, mutta pyjama itsessään oli jo eilen iltasella päällä, ja tykkään kovasti! Kuten kuvista voi päätellä, olen aivan surkea ompelija, mutta sain keltaiset koristeet oikein sievästi ommeltua, ja erityisen ylpeä olen tuosta paidan kauluksesta. Tämmöisen voin tehdä toistekin, jos löydän yhtä kivan kankaan. Tällä kummiskin pärjää taas pitkään, ja hyvillä mielin nakkasin vanhan virttyneen pyjaman mäelle. Kangas on paljon kivempaa kuin edellisessä pyjamassa - 100% puuvilla on iholle paljon mukavampaa kuin tekokuitusekoite. Ja pikkuisen kierot tikkaukset kertoo vaan rakkaudella nykerretystä ikiomasta pyjamasta. Selvennykseksi sanottakoon kuitenkin, että tikkailujen (ja yllättävän vähäisten purkuhommien) aikana en nauttinut viiniä - paukuttelin henkisiä henkseleitä kyllä eräänkin Mondavin äärellä sitten jälkikäteen :)

edit: horisin joutavia, muistin Jussin alkuperän ihan väärin. Lankalistaan olin kirjoittanut SNY, vaikka Jussi tuli Salanimeltä. Pöh. No, nyt on korjattu se.

9 comments:

Jaana said...

Aivan älyttömän pähee pyjama! Wau!

joko said...

tosi hieno pyjama! vähän on ompelukone alkanu täällä kuiskuttelemaan, saa nähdä milloin se puikot voittaa.

Kanerva said...

Ihana kangas tuossa pyjamassa. Meillä kilpailtaisiin tuollaisesta kankaasta!

Hasbu said...

Onpas sukkatehtaalla ollut kiirettä!

Tuo pyjaman kangas on mielettömän ihanaa! Minun täytyisi mennä etsimään jotain superpehmeää flanellia yöhousuihin, vanhat alkavat olla niin puhki, ettei niitä kehtaa oikein pitää edes omassa seurassaan...

Sini said...

Ai vitsi toi pyjaman kangas on ihana :=}

Anne said...

Hieno pyjama !
Ne on kyllä niin mukavia ja monikäyttöisiä pitää.

Hyvää Naistenpäivää Sinulle !

Soile said...

Ai miten niin surkea ompelija? Kuvien perusteella ei ainakaan huomaa. Kangas on pähee!

Anonymous said...

Mistä olet löytänyt tuon kankaan?

Tuulia said...

anonyymi: ihan kangaskaupasta täältä löysin. Kauppa on nimeltään Joann.