Essential-swastika menee pikkuveikoille:
poikien sukat
Hakaristimuoto ei kyllä ollut mielessä kun sukkia tähtäsin tuohon kuvattavaksi.. Lankana näissä melkein 200g KnitPicksin Essentialia kauniin teräksenharmaan ja siniharmaan sävyissä. KnitPicks vaihtoi Essential-sukkalankansa koostumusta minusta vähän liiankin pehmeään. Essential on siloinen kuin vauvan pakara verrattuna vaikka tuohon Opaliin. Saa nähdä, miten pehmoinen Essential kestää teini-ikäisten mutan.. pojankossien menossa mukana. No, laitan äitille nöttöset mukaan, parsikoon sitten läjään jos menevät rikki. Essentialissa on kivat värit, mutta aiemmat kauniit meleeratut sävyt ovat poistuneet. Pehmeyden vuoksi voisin tästä kuitenkin vielä jotakin neuloa.

Opal Prismat viimeiseen nöttöseen asti itselle.
opal prisma -sukat 2
opal prisma -sukat
Samasta langasta olen aiemmin saanut pitempivartiset sukat itselle ja lapsen sukat. Neuloin nyt tarkoituksella tiukkaa, ja lopputulos on panssarimainen sukka, särkevät käsien nivelet ja nolla nöttöstä Prismaa kaapissa. Väri on ihanan keväinen, sukat oikein napakat, ja päätyvät varmasti ahkeraan käyttöön.

Sukkia ja muuta mulle ja muille.
paletet trekking-sukat memories

Ja lauantaina tuli arpajaisvoitto Juulialta! Posti jaettiin niin myöhään, että valoa ei kunnolla riittänyt (ja Karviksella oli erityinen hätä, että jos suklaa vaikka pilaantuu jos odottaa aamun valoa), niinpä huono kuva ja oikein suuret kiitokset Juulialle! Lanka erityisesti on aivan nappijuttu, mie tykkään tästä Isoveikan farkkupätkiksestä kovasti :)
arpajaisvoitto juulialta

12 comments:

makepeace75 said...

Vitsi tuo Palette-kuva on ihana. Tosi raikkaat värit, aivan herahtaa vesi kielelle. :D

catarina said...

Sukat on ihania. Saako kysyä, miten teet tuon (tiimalasi??)kantapään kun siinä on ikäänkuin "nauha" jollaista ei ole näkemissäni ohjeissa.Se on kaunis.

Maija said...

Herkullisen näköisiä raitasukkia =)

Tuulia said...

catarina: kyseessä ei ole tiimalasikantapää, vaan jälkikäteen tehty kantapää, joka neulotaan pyörönä kaventaen kuten nauhakavennuskärki. Siitä tulee siis tuo nauhamainen muoto. Ohje tuon tekemiseen löytyy Ullasta
http://www.ullaneule.net/0206/neuvot_sukkaekstra.html
ja omasta blogistani
http://tuulia.blogspot.com/2006/03/valistuksen-aika-eli-kantapaa-ja.html

Neulon tuollaisen kantapään käytännössä aina, kun neulon sukan varpaista ylöspäin. En käytä tiimalasikantaa, koska se ei istu jalkaani hyvin enkä pidä sen ulkonäöstä.

Pikkuveljien sukissa on ranskalainen kantapää.

Kiitos kaikille kommenteista!

sonja said...

Kauniita sukkia ja ihanan varisia lankoja. Ja onpas mukava huomata etten ole ainoa "californialaistunut" suomalainen sukan vaantaja :)

Anne said...

Hei vaan !
Kauniita sukkia ja ihania kuvia !

J.K.
Hakaristin "haat" kääntyvät oikealle...

Tuulia said...

anne: kiitos! En edes hoksannut tuota hakaristimäistä kuvaa ennen kuin katsoin sitä kauempaa. Ja totesin, että ehkä siitä on hyvä sanoa jotain ennen kuin joku älähtää pahemman kerran, vaikka mm. natsien käyttämässä hakaristissä ne sakarat todella kääntyy toisinpäin.

Pikku- Kettu said...

Voi kun on kauniita värejä noissa langoissa. Kuinka hyvin nuo Knitpicksin langat kestävät käyttöä? Osaatko suositella joitain hyviä Knitpicks lankoja, kun sain "toimittajan" Amerikan mantereelta?

Sini said...

Olin tulossa kyselemään noista Prisma-sukkien kantapäistä, mutta kysymys sekä vastauskin oli täällä jo :)
Täytyypä kokeilla seuraavissa sukissa tuollaista kantapäätä.

Juulia said...

Kauniita sukkia! Pitää vissiin itsekin joskus kokeilla kärjestä aloitettua sukkaa... Saa nähdä mitä siitä sitten syntyy =)

Mukavaa, että paketti tuli perille. Mietin pitkään mitä lankaa laittaisin, kiva jos tykkäät tuosta isosta veikasta. Mulle se on vähän liian paksua.

Aurinkoisia hetkiä sinne kauas!

Tuulia said...

pikku-kettu: hmm.. no, minulla ei ole ollut yhtään huonoa kokemusta KnitPicksin lankojen suhteen. Olen tykännyt kaikista. Merseroimattomat puuvillalangat ja -sekoitteet (Main Line, Shine Sport) nyppyyntyvät aika herkästi, mutta ei mitenkään epänormaalin nopeasti. Tuo uusi Essential-laatu (ja Bare-sarjassa sekä 100% merino että se uusi nylonsekoitelanka) tuntuvat niin pehmeiltä, että epäilen niiden kestävyyttä sukkana. Aiemmat sukkalangat (Simple Stripes ja aiempi Essential) ovat kestäneet moitteetta. Kaikki Peruvian wool-langat ovat lähes merinon luokkaa pehmeydessä, eivätkä kutita paljastakaan ihoa vasten. WOTA-langan sähkönsininen päästi vähän väriä pesussa, mutta muut langat eivät ole koskaan päästäneet väriä.

sini: juu, afterthought heel on yhtä helppo tehdä kuin kiilaton peukalo lapasiin, ja käy sekä kärjestä että varresta aloitettuihin sukkiin. Suosittelen lämpimästi!

juulia: juu, Isoveli käy oikein kivasti töppösmallisiin sukkiin :)

Pikku- Kettu said...

Kiitos! Pitänee alkaa tehdä listaa tilattavista langoista. Tuota Peruvian woolia ajattelin ihanan paksuun kevät-villatakkiin, jota voisi pitää iltaisin oikean takin asemasta. On se kai kilo tilattava. :)