Mustikka

Helmikuussa tehdään paksuja neuleita isolla puikolla, ja jälkeä syntyy nopeasti. Tämä neule on ollut valmiina itse asiassa jo lauantaista, mutta olen unohtanut ottaa sen mukaan koiranhoitopaikkaan, että olisin saanut sen pääteltyä. Alla olevissa kuvissa sitten näkyy ruokottoman epätasainen käsialani, en ole vielä tottunut näillä ratakiskon pätkillä puikottelemaan. Ehkä muutama rivakka pesukerta tasoittaa neulepintaa.

Mustikka-nimen alla kulkeva paita on suorastaan naurettavan simppeli, ilman mitään kommervenkkejä. Istuu kivasti, on lämmin, tulee varmasti käytettyä. Kaulus häiritsee, tai oikeammin koko yläosa. Jostain syystä raglanhihaisten neuleiden ulkonäkö ei sitten valmiina kauheasti miellytäkään. On siis mahdollista, että tätä tuunataan jossain vaiheessa, jahka keksin, että miten.
mustikka
mustikka 2
Mustikka-paita
lanka: KnitPicks Main Line Blueberry (75% Pima Cotton, 25% Merino Wool, 82 yds=50 g), 644 g.
puikot: KnitPicks Options, 4,5 mm.
koko: L.
malli: oma.

Lanka on muuten ihan mustikanväristä. Lanka on niin ihanan pehmeätä, että taidan tilata sitä sopivan tilaisuuden myötä lisää. Tähän paitaan varasin 15 kerää (pari jäi yli), ja toiset 15 odottavat vielä kaapissa, vaaleanharmaanvihreänä. Nekin on aikomus neuloa nyt hamsterikuussa, joten tähän lankaan törmätään vielä.

Laadunvalvonnan tarkat pojatkin näyttävät tyytyväisiltä:
laadunvalvonta

Uuttakin on tulossa:
starskyn mallineuletta
En vaan tiedä mitä tekisin näille toiseen hihaan ilmestyneille läiskille. Lanka on samaa erää kuin muutkin, mutta siinä oli koko kerän mitalta vähän väliä tuommoisia länttejä. Niille täytyy tehdä jotain - ehkä kokeilen ensin pesua ja jollei se auta, katkaisen langan siitä kohti ja paikkaan puhtaalla langalla.
läiskä starskyssa
Lanka on jälleen Patonsin merinovillaa. Patonsin lankoihin en ole ennen ollut kovin tyytyväinen (ainoana poikkeuksena upea meleerattu harmaa merinovilla, josta tein Louhin) ja nuo likaläiskät (jotka eivät ole tulleet säilytyksessä) eivät saa hehkuttamaan valmistajan lankojen puolesta. Voisin neuloa tuommoisen toisenkin retrotakin, mutta Patonsin lankoihin en enää koske. Lanka on ohjeen lankaa (KP Sierra, 10og=n. 100m) reilusti ohuempaa (100g=n. 200m) ja silti tiheydessä on vain parin silmukan heitto ylöspäin. En käsitä, miten joku neuloo Sierrasta, joka on muuten likellä Teddyä, tiheydellä 16s ja 18 krs = 10 cm. Sen täytyy olla ihan kauheata panssaria. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Teddy-setissä tiheys oli noin 10 s = 10 cm.

Jos lanka riittää, niin Starskyhän siitä on tulossa. Mietin kauan, neuloisinko sen, ja loppuviimeksi Minnan upean Starskyn vuoksi puikkoja kutitti siihen malliin (ja kun langatkin oli), että tämä oli neulottava. Tosin hihoja lyhensin reilusti, ja vieläkin olisi saanut ottaa, ja muutenkin takki on lyhyempi ja reilusti kapeampi kuin ohjeessa, mutta kivannäköinen on tulossa. Sitä odotellessa siis.

PS. benropen kaulahuivi edistyy! Kommenttiraidalla keskustellaan parhaista neuleoluista. Itse kääntyisin jälleen neuvottelupöytään vanhojen tuttujen kanssa (varsinkin jos puikoilla on SWS:n nypyt!) - oluet käyvät ehkä hyvästä pelinavauksesta. Erittäin hyvä silmukoidenluontiolut on tumma Velko. Tosin mohairien ja muiden ohuiden, hentoisten kuitujen kanssa pelinavaus kannattaa suorittaa hitaasti ja nautiskellen. :)

7 comments:

Sonja&Janne said...

Terveisiä laaduntarkkailijoille!! :) S

Villapallo said...

Eikös tuon läntikkään langan voisi värjätä, siinähän ne läntit häviäisi:-)

Tuulia said...

sonja: kerrotaan :)

villapallo: mulla ois väri olemassa, mutta koitan pestä sen ettei tarttis alkaa värjään. Jos muu ei auta niin ehkä sitten. Koitan päästä niistä siksi ensin eroon, että noi tummimmat (joita en huomannut neuloessa ja jotka nyt paistaa siellä neuleen keskellä) saattaa paistaa sen beigen/ruskean läpi jolla ajattelin värjätä :I ja toi luonnonvalkoinen on tosi kaunis luonnonvalkoinen, haluaisin pitää sen alkuperäisen värisenä, mutta tosiaan jos muu ei auta niin väripataan matka käy.

Katiija said...

laadunvalvonta on näköjään kunnossa. Ja sitten neuleeseen, aivan ihana on tuo kaulus, itse en ole edes uskaltautunut tutustumaan noihin raglan sisäiseen maailmaan. Ehkä jonakin päivänä, mutta jo sana ragla saa niskavillat pystyy ja paniikinpoikasen hiipimään takaraivoon, onkohan se niin vaikeata kuin nimi jotenkin viittaa... tätä jään pohtimaan täksi päiväksi.

muoriska said...

Neuleista ei kannata sen enempää kommentoida, ... mutta laaduntarkastajat ansaitsevat kommentin; rapsuta ihmeessä !

:)

Hanna said...

Tehokkaan näköinen tuo laadunvalvotatiimisi, ovat selvästi ammattilaisia.

Ja vaikka en itse sinisiä vaatteita käytäkään tuo mustikkapaita on ihana.

Kirsti said...

Ihanat laadunvalvojat ja ovat samannäköisiä kuin meidän koirulimme. Äkkiseltään voisi luulla, että olet laittanut meidän poikien kuvan sivuillesi.