Ei päätä, ei häntää - ja repullinen hittejä

Olen saanut valmiiksi asti vain pesukintaan. Virkkailin sen eilen MotoGP:n ekaa osakilpailua katsoessa.
pesukinnas
Kinttaan pinta on suorastaan helmeilevä!
kintaan pintaa 2
Virkattu pesukinnas
ohje: omasta päästä (virkataan n ketjusilmukkaa, sillä lailla että käpälään sopii, ja sitten spiraalina kiinteitä ketjusilmukoita sopivasti).
lanka: Peaches & Creme, ecru, noin 35 g.
koukku: muovinen, kokoa x. (tyhmää, koukussa ei lue minkä kokoinen se oli, ja puikko- ja koukkumittari on hukassa - taas)

Virkkaus houkuttelisi kovasti näin keväällä, mutta pari muuta juttua pitäisi ensin saada pois käsistä. Irkkaajat tietääkin mikä tää on (ja iso käsi irkin suuntaan):
salaista
Suurin hidaste kaiken etenemiselle on se, että nämä eilen meille muuttaneet kaverukset ovat perin kovaäänisiä ja vaativat saada tulla joksikin, kun vaan keksisin, että miksi. Bambujen vaatimusten tarkentumista odotellessa taidan vaan varoen silitellä.
bambut

Lopuksi kuvakimaraa. Sain ei-neulovalta ystävältäni hauskan yllätyksen jokin aika sitten - neulekalenterin! Kalenterissa on satoja ohjeita, melkein 1 jokaiselle päivälle. Jos ymmärsin oikein, kalenterin ohjeet on ns. tavallisten pulliaisten ohjeita, mutta aika monen ohjeen takana näytti olevan nettikauppa taikka muu yritys. Joka tapauksessa taso on suorastaan kirjavaa.

Osa neuleista on toteuttamisen arvoisia, jopa must-have-listalle meneviä. (Kuvat saa isommaksi kun kilkkaa kuvaa ja flickr-sivulla kohtaa "all sizes".)
KC kivat
Tämäkin on hauska, noin ideana. Tekisin myssystä kyllä hieman istuvamman, tuohan lähtee päästä ensimmäisen tuulenpuuskan mukana.
KC kiva setti
Mukana on myös vanhoja tuttuja klassikoita.
KC tossut
Ja sokerina pohjalla ne hitit. Ne käsittämättömät kissanoksennukset, suorastaan vaaralliset ideat, ja ilmeisessä huumehoureessa ideoidut golfmailan suojat. (Ne vaaleansiniset on vauvan tossut.)
KC kamalat 1
Ja Halloween-myssyt! Ja efektilankahuivit! Ja vielä kerran huivit!
KC kamalat 2
Semmoista tänään.

18 comments:

villaa ylle said...

Pesukintaan pinta sopisi hienosti laukkuun. Noita kuvia viimeisiä en ehkä kommentoi:) Monica

makepeace75 said...

*reps tot* Mä en osaa päättää, onko tuo alimman rivin päähökötys brittituomarin peruukki vai egyptiläinen sellainen. :DD

Tuulia said...

monica: mie aattelin ihan samaa eilen virkatessa, taidan kaivaa pienemmän koukun ja tehdä laukun. :)

MP: ai nou :D se myssy on nimeltään muuten barrister's hat, eli tuomaria siinä haetaan.. ;D ja se oli siis ajateltu naamiaisasuun sopivaks. Musta toi on enempi.. emm, "dagen efter" ;D

Koukuttaja said...

Voi Tuulia, sä olet sitten huippu. Täällä ei tarvitse koskaan pettyä.

Chica_ said...

Uh, saattaisi muutama pää kääntyä kotoisilla golf-kentillä, jos tollaiset mailansuojat bägistä pilkottaisi. Peittoisi perinteiset kananpyllyt ja muut majavat mennen tullen!

Hanna said...

Minulla taitaa olla sama kalenteri tai sitten noita samoja ohjeita on riittänyt kahteen. Osa neuleohjeista on oikeasti käsittämättömiä, mutta joukossa on helmiäkin. Siksipä joka aamu katson kumpaan pinoon (tehtävät vai kauhistukset)ohje kuuluu.

Hanna said...

Moi!
Tää ei ole vi*#uilua, vaan oikeasti haluan tietää. Onko kiinteä ketjusilmukka sama asia kuin kiinteä silmukka? Kivalta näyttää.

Nyt alkaa noitten bambujen kuvan perusteella herätä lankaostopakko...

Ja luulen kans, että on parempi olla kommentoimatta noita alimpia kuvia...

Tuulia said...

hanna (eka hanna): varmaan sama kalenteri on. Tämän vuoden kalenteri, jokainen ohje omalla lipareellaan. Osa on kyllä netissä olleita ilmaisohjeita, mutta suurin osa oli mulle ainakin outoja.

hanna (toka hanna): eikös ne ole eri asia? mie en juurikaan virkkaa, mutta minusta kiinteä silmukka virkataan pistämällä koukku alempaan kerrokseen ja vetämällä lanka suoraan koukulla olevan silmukan läpi. Kiinteän ketjusilmukan olen ymmärtänyt virkattavan niin, että pistetään koukku alempaan kerrokseen, tuodaan lanka siitä läpi (=2 lenkkiä koukulla) ja näiden kahden lenkin läpi koukataan lanka vielä kerran. Pesukinnas on tehty tuolla jälkimmäisellä tavalla, mikä ikinä onkaan nimeltään :)

Anonymous said...

Noi silmukat..hmm.. ku mun mielestä ne on just toisinpäin noi nimet.
Tai ainakin niin mä olen joskus oppinu :)
http://www.kallamedia.com/virkkaus/silmukat.html

Tuulia said...

topperi: taidat olla oikeassa. mie olen aina menny noissa ihan sekasin, kun ne nimet ei ole minusta kuvaavia. ja jotkut ohjeetkin käyttää niitä sekaisin, niin mie olen aina vähän säätäny itte ;)) eli korjataas, noi meneekin just toistepäin. topperin linkkivinkin takana on hyvät kuvat ja ohjeet noiden tekoon. Tattis Topperille ;)

Hanna said...

Ok. Kiitos. Kuvan perusteella näytti kiinteältä silmukalta, kiinteästä ketjusilmukasta en ollut kuullutkaan. En ole nimittäin tienny, että piilosilmukkaa voi sanoa kiinteäksi ketjusilmukaksi. Aina oppii uutta! :)

Hasbu said...

Auts noita ohjeita. :) Mulla on tallessa vanha pattern-a-day ristipistokalenteri ja siellä on tarjonta ihan yhtä kirjavaa: karmeita juttuja ja joukossa aina helmiä. Jokapäivälle ylläri, joko mieluinen tai sydäri. :)

Pesukinnas on tosi kiva, pitääkin tehdä muutama tuollainen kun ei täältä niitä oikein mistään saa.

Hanna said...

Vielä. Jos löydät puikkomittarin, kerro, mistä. Mullakin on hukassa (yksi muuttokin välissä, mutta ei osunut silmään) ja en keksi, mistä voisin hakea. Toisin sanoen, ideoita vastaanotetaan. :)

makepeace75 said...

Tommonen hupikalenteri olis muuten kiva. Mutta eipä taida taas täältä kotomaan kamaralta löytyä. *wrn* Olishan siinä piristystä päivään, kun aamulla katsois mitä kauheeta ne taas ehdottelee. ;D

Tuulia said...

hanna: mulla on susan batesin puikkomittari olemassa, mutta se on aina hukassa. Se on metallinen ja ollut oikeen kätevä, löysin paikallisesta lankakaupasta :D

MP: juu enempi siinä niitä hervottomia yllätyksiä on, mutta ne muutamat ihanat helmet on sitten sitäkin mieleenpainuvampia kun ovat tommosessa ympäristössä :)

Mari said...

Kiva tuo pesukinnas! Ja kuva oli hienosti otettu, ihan ku jostain lehdestä. Oot nähny vaivaa että tulee nätti kuva! Voitkos vinkata jotain hyviä lankakauppoja siellä San Diegossa? Joko nettisivuja tai osotteita. Mulla on eräs tuttu tulossa sinne päin ja mä tietysti haaveilen tuliaisia...

Tuulia said...

mari: no powayssa on antique yarn shoppe pomeradon ja poway rd:n kulmassa, la jollassa on yks jonka nimee en muista ja la mesassa mun suosikkini two sisters & ewe. nettikaupoista suosittelen vanhaa tuttua Knitpicksiä, myös Joann.com ja herrschners.com ovat paikkoja mistä saa kivoja lankoja. Ja tietenkin peruskamaa saa Michaelsista ja Joannin kaupoista.

Pikku- Kettu said...

Tekee oikein pahaa nuo efektineuleet, mutta hyvältähän nuo ylemmät näyttää Kai se pitää vain myöntää itselleen, että jonkunhan noitakin on pakko neuloa. o_O