Retro Rib Revisited

Mie purin sen Trekking-sukan. Teen siitä langasta jotakin vinkeätä sitten myöhemmin.

Retro Rib-malli ei jättänyt kummiskaan rauhaan, ja Novita-laatikossa kummitteli itsekoolattua Nallea, joka oli aivan mykkä siitä, mikä se haluaisi olla, ennen kuin hoksasin, että tähän malliinhan se saattaisi passata. Näistä tuli kivat!
retro rib sukat 2
Olen edelleen sitä mieltä, että kuvaukseen tuo pingotin on oikein oiva kapine, en saa millään kivoja kuvia omista kintuista, vaikka käyttäisin kameranjalkaa taikka peiliä taikka Karvajalkaa apuna. Niin että jahka tuo pingotin tuunataan valmiiksi, se tulee olemaan ainakin pääosissa näissä kuvaushommissa. Bonuksena on sitten näitä elefantinjalkoja :)
retro rib sukat 1
Retro Rib Socks
malli: Favorite Socks kirjasta.
lanka: Novita Nalle, 117 g.
puikot: 2,75 mm.

Ohjetta muutin vain sen verran, että tein ranskalaisen kantapään sijaan hevosenkenkä/hollantilaisen/saksalaisen* kannan eye of partridge -vahvistuksella, ja jatkoin vahvistuskuviota aina kiilakavennusten loppuun asti, jolloin tuon jalkapohjan pitäisi ehkä kestää paremmin. Näin jossain blogissa idean, ja tykkään kovasti, eli tätäkin niksiä tullaan varmaan näkemään vielä. Toinen muutos ohjeeseen oli nuo kierretyt silmukat, neuloin 1 s:n "jonot" aina kiertäen (enkä joka toisella krs:lla). Lisäksi varsi on yhtä pitkä kuin ohjeessa, mutta paksumman langan takia mallikertatoistoja on vähemmän.
*Nimissä on kovasti vaihtelua. Kyseessä on ihan tavallinen lappukantapää, se "mummon malli", joskin kantapohja on aavistuksen normaalia leveämpi (s:t jaettu 9 + 12 + 9).


KarvaJalalla on tänään synttärit, ja sillä varjolla se osti ittelleen toisen moottoripyörän. Rassailuprojektiksi, kuulemma. No, piti munkin sitten saada jotain uutta, kun kerta muutkin:
urban aran

12 comments:

Pirkko said...

Karvajalalle terkkuja! Myös mulla ja Žirinovskilla on tänään synttärit...

makepeace75 said...

Onnea vaan Karvikselle! Pähee omalahjus hällä. ;o)

Tulipas kivat sukat, mallikuvio näyttää tosi kivalta ja erottuu tossa kuulatussa hienosti. :o) Mä _haluun_ tuon kirjan!

Ai tolla makeella kantapäävahvistuksella on noin hieno nimi. Mites se tapahtuu, onko kuinka hankala? Näyttää tosi kivalta, vaan ei ole vielä ohje kävellyt vastaan.

Tuulia said...

pirkko: ai, täytyypä sanoa Karvikselle tosta synttäreistä :D onnea vaan sulle syntymäpäivän johdosta :)

MP: :) se vahvistus on tosi helppo. Se normaali vahvistushan tehään niin, että aina nostetaan (oikealla krs:lla) se sama s, eli 1 o, 1 nostaen. No, tossa eye of partridgessa nostetaan aina vuorotellen. Eli näin:
1 krs: *1 o, 1 nostaen neulomatta*
2 ja 4 krs: nurin.
3 krs: *1 nostaen neulomatta, 1 o*

Siitä tulee se vinkeä ristikko :)

muoriska said...

Onnittele karvajalkaa puolestani.
Ja kyllähän sinun olisi pitänyt samassa hintaluokassa pyöriä lankojen kanssa.. tai muista se omana syntymäpäivänäsi :D

Arja said...

Joo no kyllähän nää mp-miehet tiedetään. Ellei osta uutta projektia niin on tiedossa niin kallis remontti ettei ilkeä uutta projektia ostamaan (nimimerkillä samanlainen "karvajalka" kotona)
Sukat on hienoja ja mie en nähhy elefantinjalkoja missään :O

pohjis said...

Kaunniit sukat! Ja ihanan väristä lankaa! ;)

maijamirjami said...

Oikeassa olit olettamuksessasi, Nallesi passasi malliin kuin nyrkki silmään. Hienot sukat siis! Urban Aran herättää vähän kateutta, mutta kuten Muoriska sanoi, oot budjetissasi aika vaatimaton verrattuna synttärisankariin.

mari said...

Todella kauniit sukat! Toivottavasti Nalle kestää: tein pojalle sukat harmaasta Nallesta ja yhden päivän käytön jälkeen ovat jo ihan nukkaantuneet. Kyllä harmittaa. (No, 6 vuotias hinkkaakin koipiaan joka paikkaan aika innokkaasti, eli ehkä se selittää osan).
Mainio idea tuo vahvistetun neuleen jatkaminen. Just pari päivää sitten mietin, että voisikohan kehittää sukat joissa koko pohja olisi samaista neuletta.

Tuulia said...

kiitos kaikille kommenteista! Ja kyllä tässä tilit vielä tasataan, ettei vaan jäädä saamapuolelle ;)

mari: Nalle tosiaan kestää vähän heikosti. Kokolattiamatto syö sukkia, joten en usko että nuo kestävät pitkään. Pääasia kummiskin että löytyi malli, ja sain tän langan kummittelemasta laatikosta.

Kannattaa muistaa tossa pohjaideassa, että tuollainen vahvistettu neule vetää kasaan niiden nostettujen silmukoiden takia. Eli jos neulot sukan teräosan päälipuolen sileää (taikka mitä hyvänsä venyvää neuletta), se pohja saattaa vetää kippuraan. Kenties eron voisi tasata jos tekisi pääliosankin jotakin nostettujen silmukoiden muodostamaa kuviota.

Pikku- Kettu said...

Kaunis malli! Kai se on tuo(kin) sukkakirja hankittava. :)

Tuo vahvistus on ihan hyvä idea, mutta tosiaan vetää kasaan. Olen joskus neulonut isälle saapassukat, joissa koko pohja oli tuollaista vahvistettua neuletta ja kippuraanhan se veti. Ratkaisuna oli neuloa lyhennettyinä kerroksina aina yksi ylimääräinen kerros tuonne pohjaan jokaista kahta päällisen kerrosta kohti. Toimi ihan hyvin, ja sukatkin kesti kauemmin. Tosin toisia en ole tuolla tekniikalla jaksanut tehdä.

Gehenna said...

kaunei sukkei. enkä nähny elefantinjalkoja kuvissa, vaikka kuinka etsin, kauniit sukat ja nätit säärenpätkät kyllä. tai jos nuo on elefantinjalat, niin nää mun on vähintään 2kpl giant sequoiaa! ja KARRRVASETKIN viel. siitä tulikin mieleeni, onnittelut karvikselle.

makepeace75 said...

Tänks, tuota kantapäävahvistusta pitää kokeilla. :o) Hieno eikä edes vaikea.