Kadonneeksi luultu

Se kadonneeksi luultu selkärankakin löytyi...
taulu ja sukat
... mutta vain hetkeksi (koska Nalle halusi sukiksi)...
sininen käärme
... kadotakseen sitten uudelleen, kun livahdin lankakauppaan:
lankakaupasta

Sain suomalaismaiseman valmiiksi, vihdoin!
suomimaisema valmis
Taulusta oli aivan mahdoton ottaa hyviä kuvia, joten joudutte tyytymään näihin suttuisiin. Olen hurjan tyytyväinen tauluun, toivottavasti saajakin pitää. En pitänyt kirjaa, paljonko tähän meni aikaa, mutta varsin nopeatekoinen taulu oli, koska taustasta suurin osa on puoliristipistoja. Voisin tehdä tällaisen itsellenikin :)

Puuskittaisen itsekurin pauloissa olen tikutellut cablenet-sukkia, joiden kanssa kyllä jouduin suuriin säätötoimiin (kuten kuvasta näkyy). Varren yläosa on sopiva (jos varresta tulee n. 20 cm pitkä), se sopii sääreeni oikein hyvin, mutta varsi on aivan hervottoman leveä juuri nilkan yläpuolelta, joten silmukoita täytyy saada katoamaan. Pieniä fiksauksia siis mallikuvioon, ja kavennusten suunnittelua, mutta eiköhän näistä kivat tule:
cablenetit

Lankakaupasta haaviin jäi Berrocon alpakkasekoitusta, Reynoldsin Lite-Lopia, Twilleys of Stamfordin Denim Freedomia ja 1,25 mm:n puikot.
alpakkasekoitus ja pienet puikot lopi ja varkku
Lite-Lopi on aivan taatusti Létt-Lopia, ihanaa z-kierteistä karkeata villaa. Ja Denim Freedom on varmasti samaa tavaraa kuin Rowanin Denim, hyllyssä oli samoja värejä (joista ostin vaaleinta sinistä) ja langan speksit ovat samat. Farkkulangasta tulee ainakin Hourglassin tyyppinen peruspaita, ja ehkä joudun ostamaan tummempaa farkkulankaa hameeseen (samantyyppiseen kuin Eunnyn), mutta muut langat eivät vielä kertoneet, mitä ne haluavat isona olla. Alpakka oli aika kallista, 8,50 dollaria/vyyhti, Lopi maksoi vain 3,50, ja farkkulanka 5 dollaria. Kallis paita ja hame on tulossa, mutta toisaalta langan olemus on joka pennin väärti.

Loppukevennyksenä aivan hervoton kuva, jonka sain postissa viime viikolla. Kuvassa on kuulemma tyttö, joka neuloo, ja kyllä tytöllä näyttäisi jälkeä syntyvän! Kuvassa on vauhtia ja meininkiä, ja siitä tulee tosi hyvä mieli, joten taidanpa tirpaista tämän kehyksiin :)
tyttö neuloo

For my English speaking readers, a brief translation: I designed the picture and stitched it for my Mom, who will give it as a present to her friend. I love the picture, and am very proud of it. It's supposed to be a traditional Finnish landscape, and I thought I did a rather nice job with it. The rest is just some WIPs and yarn I bought, but the last picture is drawn by a small girl, and it is of a girl who knits. I found it pretty and amusing, and I think I'll frame it later on :)

9 comments:

Outi said...

Tuo on pähee tuo taulu! Ihan posketonta miten eläväksi sait taivaan ja veden, minen ikuna onnistuis! Toivottavasti saaja osaa arvostaa asiaan kuuluvalla tavalla.

muoriska said...

Hyvin toimii tuossa taulussa nuo puolipistot.

Hmm. Kyllä se lite-lopi näyttää minustakin lett-lopilta.. onkohan ns. kaupan oma merkki ( vrt vaikka pirkka ketsuppi)

Hyvää viikkoa !

Tuulia said...

outi: kiitos :)

muoriska: mie luulen että kyseessä on pikemminkin se, että sitä maahantuo Reynolds ja ne on vaan vaihtaneet vyötteen. Tai kenties molemmissa langoissa on se sama kuin joissain automerkeissä, että valmistaja ja tehdas on sama, mutta vaan merkki on eri ;)

Virpi said...

Maisemataulustasti tuli upea!

Emma said...

Tuosta taulusta tuli kaunis ja ihan suomalaisen maiseman näköinen.

Anonymous said...

The landscape is beautiful! I had no idea you designed it yourself; you should be very proud!

Pirkkis said...

ONNITTELUT 7105 LUVUN BONGAAMISESTA!!! Olipas kiva huomata, että palkinto lähtee ulkomaille. Laitatko osoitteesi s-postiini, niin laittelen jotain kivaa tulemaan.

ilopilleri.kokkolassa@hotmail.com

Breien in Lansingerland said...

The landscape is indeed beautiful. A lot of details in the birch - I think your mom will be pleased to have it as gift. Your knitting looks beautiful...my hands are itching too, to knit someting - I just finished a pair of mittens.

Kaarina_tku said...

Hei Tuulia maisemasi tuo mieleen "kotimaani ompi Suomi" laulun sanat, "joka niemeen notkoon saarelmaan, kodin tahtoisin nostattaa"

Taulusi siis lämmittää sydäntäni.