Farkkua kerrakseen

Olen ylittänyt itseni. Tein samasta langasta kaksi (2!) mallitilkkua. Alla olevassa kuvassa oikeanpuoleinen (päällä oleva tilkku) on pesemätön, vasemmanpuoleinen (alle jäävä) on pesty. Värin haalistuminen on siis aika hurjaa. Mielessä kävi, josko sittenkin ostaisin karvan verran tummempaa lankaa. Lankana siis se Freedom Denim, värinä vaalein sininen.
farkku ennen pesua ja jälkeen

Neulasin myös siniset käärmeet valmiiksi, niistä tuli Nalle-sukat puikkotuntuma-metodilla (ts. vähän Nancy Bushia, pikkuisen punaviiniä ja loput omasta nupista). Lyhytvartiset töppöset ovat Isoveikkaa, edelleen samaa farkkupätkistä. Lankana Juulian blogivoittona tullut Isoveikka, ja nämä sukat on itseasiassa neulottukin jo maaliskuun puolivälissä, heti kun lanka tuli postissa, mutta se päättely vie aina niin kauan ;)

Sukkien alla on hame, jonka ompelin aamulla itselle. Hamekangas on pellava-rayon-sekotusta, kaunista ja laskeutuvaa. Hame on tehty hesari teuraaksi -metodilla - toisin sanoen malli on oma ja hame kestää heikosti päivänvaloa ;) Mie tykkään kyllä, koitan saada Karviksen ottaan parempia kuvia tuosta hameenhiepaleesta. Ja viimeinen kuva on bonusotos, näitä kamerasta löytyneitä "kuka tän otti"-kuvia teemalla "Nilkka hienona".
farkkusukat
nallesukat ja hame
nilkka hienona

In English: Knitted two pairs of socks Knitted one pair of socks, wove in ends on the other and photographed both :) Also, with the help of
a sewing machine, and a lot of coffee, I got myself a new skirt. I'm hopeless when it comes to sewing, but I like this linen-blend skirt :)

7 comments:

Kaarina_tku said...

Ihania sinisiä lankoja. tuo pesussa haalistunut sininen on mielestäni todella kaunis siis värinä.
Siniset sukkasi ovat kauniit.

Pikku- Kettu said...

Hui! Enpä olekaan ennen nähnyt noin rajua muutosta langassa. Tästä taas näkee mallitilkkujen mahdin. :)

Tuulia said...

kaarina: kiitos :)

pikku-kettu: itseasiassa toi oli odotettavissa :) Lanka on ns. farkkulankaa, ja sen pitäisikin päästää väriä ja kutistua eka pesussa, ihan kuten farkutkin :) Väriä lähti tosiaan aika paljon! Langassa on kyllä ihana, no, farkuntuntu, ja se tuntuu siltä että saattaisi kestää pitoa :)

Cristina (CrissyPo) said...

Hey--you're posting in English! I like your socks :)

Tuulia said...

crissy: thanks! yes, I will try to post in English now. :)

norppa said...

Kuvasta vaan ei voi tulla huono jos on "nilkka hienona" ;) Ja kyllä noin hienot aikaan saannokset pitää vähintääkin aidossa ympäristössä kuvata!

Tuulia said...

norppa: *reps* :D