Failure / Epäonnistumisia

This Friday doesn't seem to be a good day in any way. The sky is dull and dark, I have a headache, and I just found out my knitted bag is an utter failure.

Perjantai alkoi aika keljusti. Tällä viikolla aamut on olleet kauniita, mutta tänään taivas on harmaa ja pimeä, päässä takovat pienet sepät, ja veskaprojektini meni mönkään.

laukku
Doesn't look bad this way, right? Well, according to my original plan, the front of the bag was supposed to have a clever design on it, an i-cord embellishment sewn onto it. The swatch was rather promising: it felted smoothly, it wasn't too tight, and I thought this'd be easy.

Right. So yesterday, when I felted the bag, I got a tracing pen and drew the design on the bag. Then I took a needle and the i-cord, and started sewing it onto the bag. But the needle will not go through! The felted bag is not at all what the swatch was: it's like solid rock. Nothing will pierce the surface, nothing! This wouldn't be a problem, I could just leave the bag like it is, if I could get the markings of the pen out. But I can't! (The markings are on the other side of the bag.)

Ei näytä tälleen pahalta. Mutta, alkuperäisen suunnitelman mukaan laukkuun olisi tullut vinkeä kuvio, i-cordia ommeltuna pinnan päälle. Mallitilkku lupasi hyvää: pinta oli pehmoinen ja joustava, ja mie olin jo varma, että i-cordin ompelu sujuisi helposti. Kattia kanssa. Sain väskyn valmiiksi, nakkasin koneeseen, ja tänä aamuna, otin jäljennyskynän (ompeluun tarkoitetun) ja piirsin kuvion pintaan. I-cordin ompelu ei onnistunut ollenkaan, koska laukku oli huopunut koneessa ihan hurjasti. Pinta on ihan peltiä, ja siitä ei mene läpi mikään. Ei edes terävä neula. No, ajattelin että jätän sen tuolla lailla, jos en saa kuviota siihen. Mutta jäljennyskynän jälkipä ei lähde pois. Koitin pestä sitä, mutta se ei lähde mihinkään! (Tieten ne kuviot on tuolla toisella puolella. En viittinyt ottaa kuvaa siitä puolesta, tää toinen on kuitenkin melkein-jees.)


I had such high hopes for the bag, it wasn't supposed to be just an in-between thing like it turned out to be. And now, just to be able to use it, I have to dye it with a different color. I was mad, when I discovered this bag wasn't what I intended, and now I am just disappointed. I guess after having so many successful projects, I didn't remember the bitter feeling when something doesn't go just right.

Tästä piti tulla jotain ihan muuta, eikä mikään väliprojekti niin kuin nyt näyttää. Ja nyt, jotta tätä voisi edes harkita käyttävänsä, se pitää värjätä. Nupissa kiehahti kun tajusin, että mettään meni, mutta nyt olen vaan.. no, vähän pettynyt. Aika monta juttua on onnistunut putkeen, ja taisin jo vähän unohtaa, miten kipeästi Mörvelöpeikon puraisu sattuu.

I didn't waste too much time with this, but even those few hours could've been better spent, knitting this:

Onneksi veskan kanssa ei aikaa tuhraantunut kovin paljon, mutta nekin tunnit olisi voitu käyttää paremmin tämän neulomiseen:
hiha
Sad, isn't it? I have been knitting this franctically all week, and I have one almost finished sleeve. It takes forever, although it does look rather nice, even unblocked. So, I think I'll stick with this one for now.

Aika surkeaa: koko viikko on mennyt neuloessa ja melkein yksi kokonainen hiha on jo valmiina. Tähän menee ikuisuus, vaikka näyttää aika kivalta, jopa pingottamatta. Joten tämän kanssa taistellaan jatkossa.

14 comments:

Pia said...

Jos haluat kuvion laukkuusi, voisit kokeilla neulahuovutuksen avulla. Siinä ei kovaksihuopunut alusta varmaankaan haittaa.

Tuulia said...

pia: juu, täytyy hankkia huovutusneula ja tehdä kuvio ehkä sillä tavalla. :)

Emma said...

Laukku näyttää kuitenkin kaikin puolin kivalta ja tuo kuvioneule upealta.

Kiko said...

Tuo hiha on aivan upea!

Harmillista, ettei laukku onnistunut kuten oli tarkoitus. Neulahuovutusta suosittelen minäkin :)

Perhoneito, said...

Tosi kaunista kirjoneulepintaa, innolla odotan lopputulosta!

makepeace75 said...

Hieno hiha! Eikä kassissakaan mitään vikaa ole. :o) Neulahuovutusta tulin minäkin kauppaamaan, joten komppaan edellisiä.

milliini said...

wau mitä kirjoneuletta! mikä on mallin nimi, jos saa udella?

Agnes said...

I just felted once and found that I don't like it too much ... it was when I lived in a place where I had to use coined washing machine. Just too many elements I can't really control ... am I a control freak?
I feel for you with the disappointment of the bag ... but let's get over it and move on to something better, shall we?

Lea said...

Kirjoneulehiha on UPEA!

iona said...

Mmmh, entä jos sitä neulaa ei yrittäisi ängetä läpi siitä laukkupellistä vaan ottaisi vain muutaman kuidun pinnasta? Eikö uppoa niinkään?

Tuulia said...

milliini: stetsonista taasen on tämä malli, Ilmarisena kulkee.

agnes: I think you're right, about felting and not being able to control it. And yes, I'm not going to ruminate over the bag - I got a sweater to knit ;)

iona: mie koitin sitäkin, mutta neula ei mene siitäkään läpi. Ja jos otan vaan ihan pieniä huituloita neulalle, ne repeävät rikki. En siis saanut siististi sitä. Ehkä koitan uudelleen jollain tosi pienellä neulalla :)

Soile said...

Kirjoneule näyttää todella hienolta!

Mulle tuli kans ekkana mielee toi neulahuoutus, sillä saa kivaa jälkeä. Ja SE neula on todella terävä, ainakin uppoaa sormeen todella mojovasti jos tielle sattuu.

kramox said...

tuo kirjoneule on niin kaunista, ei voi kuin viherrellä kateudesta.

lotta said...

Oho! TODELLA kaunis kirjoneule. Silittele sitä vaan ja työnnä laukku jonneki piiloon. Tai anna vaikka anopille ;)