Update - Paivitysta

We had to leave our home yesterday evening, after spending the whole day watching news and packing our stuff. We weren't officially evacuated, but decided to leave as the closest fire to our home was only 4 miles away. As far as we know, our home is not in the danger zone (yet) but we're expecting another day of very high winds, very low humidity and very high temperatures and this makes matters worse. Already over 250,000 people have left their homes, and more than 600 homes have been destroyed. San Diego faces the biggest fires (over 180,000 acres burned in the Witch Fire which is now north of our home) and this firestorm has already been referred to as Katrina in San Diego. The only positive thing about this is that so much has been learned since the Cedar Fire in 2003, only one person has died because of the fire, the officials and EMT teams are co-operating and working better together and people listen to the news and follow the instructions given to them. So far, evacuations have been going on smoothly, although the fires are nowhere near contained.

All our friends are ok, but we do not know what has happened in the areas they live, or if their homes are still there, so we'll know more later. I'll keep you updated. We're spending today at my aunt's home, but might be able to return home tonight or perhaps tomorrow, depending on the winds.


Me jouduttiin lahtemaan kotoa eilen illalla kuuden aikaan, kun tuuli kaantyi ja lahin maastopalo oli vain 4 mailin (n. 6,5km) meilta kotoa. Virallisesti meita ei evakuoitu, mutta paatettiin lahtea sukulaisiin jo hyvissa ajoin, ettei tarvitse sitten keskella yota lahtea. Toivottavasti palot asettuvat tanaan, mutta ainakin aamupaivalla odotetaan viela kovia tuulia, suhteellinen ilmankosteus on alle 10%, ja lampotilat nousevat yli 30 asteen, joten voi olla, etta ei paasta kotiin viela tanaan, toivon mukaan huomenna. Yli 600 kotia on jo palanut, ja yli neljannesmiljoona diegolaista on joutunut lahtemaan kodeistaan. Kaikki meidan ystavat ovat kunnossa, mutta ei viela tiedeta, onko kodit pystyssa. Laitan lisaa tietoa jahka tiedetaan itse lisaa.

30 comments:

Madde said...

Hui, onneks ootte nyt sitten turvassa. On tosiaan kerrottu täälläkii uutisissa noista maastopaloista.

Toivottavasti tuli ei vie teiän kotia. Eikä enää kenenkään muunkaan, aika pahalta kuulostaa nuo luvut.

Anonymous said...

Best of luck to you - I hope everything turns out OK!

--SP

Tiitsa said...

Ajatuksissa ootte ja toivotaan parasta. Kyllä nuo kuvat pelottavilta näyttää, saati sitten että itse on vaarassa.

Agnes said...

Wish you all the best! I am watching the news right now ... it is terrifying! You and your family and friends would be in my thoughts and hope everyone will be safe. Take care.

Juulia said...

Itsekin katselin aamulla viimeeksi uutisista seutunne paloista. Tosi kurja tilanne! Toivottavasti kotinne säästyy eikä muutoinkaan tuli enää tekisi tuhoja muillekaan.
Suojelusenkeleitä teille kaikille!

Sonja&Janne said...

Olinkin jo huolissani teistä. Onneksi V soitti ja kertoi jutelleensa teidän kanssa. Voimia ja jaksamista. S

pohjis said...

voi ei! :( Tsemppiä! Toivotaan parasta!

villapeikko said...

Kamalaa, toivottavasti tilanne rauhoittuu pian.

makepeace75 said...

Yritin jo aamulla töistä käydä kurkkimassa oletko ilmoittautunut, mutta mitään ei näkynyt. Mietin kyllä useammankin kerran päivän aikana. :o) Pidetään peukkuja, ettei koti pala -eikä tule enempää uhreja.

ujosiili said...

Ihanaa kuulla, että olette kunnossa!

Tui said...

Hyvä kuulla että te ootte ainakin fyysisesti ihan kunnossa. Ootte ajatuksissa ja lähetämme täältä näin virtuaalisesti laikan kanssa valtavasti voimia ja jaksamista!

Hanna said...

Minäkin aamulla uutisia katsellessa mietin mikä teidän tilanne on. Toivottavasti palo laantuu pian ja pääsette kotiin.

Pörrö said...

Kiitos välirapskasta T, koko kanava elää henges mukana.

Pidetään peukkuja että kaikki menee niin hyvin kun näissä olosuhteissa voi mennä.

Ps. lähetän sulle tässä liitteenä ämpärillisen räntäsadetta.

Anonymous said...

Täällä myös yksi myötäeläjä. Kamalalta tuntuu, että meidänkin entinen kotimme on juuri tuolla! Kauhunsekaisin tuntein olemme uutisia seuranneet.

Voimia sinne!!! Ja ymmärsinkö oikein, että tekin olette palaamassa Suomeen?

SM, entinen naapuri, nykyään Oulun naapurista Kempeleestä

Anonymous said...

Moro!
Keep it cool guys. Myo taalla eletaan toivossa, et palot rauhottuisi ja paasisitte kotiin mahdollisimman pian.

Tuntuu aikas karseelta, etta ne omat entiset kotikonnut on nyt ilmiliekeissa.

Terveisin,
Riikka, Oula plus tytot

Anonymous said...

Hui kuinka kauheeta. Toivottavasti kaikki kääntyy vielä hyväksi.

Marsvin

Hasbu said...

Toivottavasti pääsette pian takaisin kotiin ja kaikki on kunnossa.

Stella said...

Jaksamista! Onneksi ootte nyt turvassa. Toivotaan, että pääsette pian takaisin ikiomaan kotiin. *tanssii sadetanssilla sinne vesisateita*

Stricker said...

Minäkin olen ajatellut teitä paljon, kun olen nähnyt uutisissa kuvia paloista. Peukut on pystyssä, että kaikki päättyy hyvin ja palot saadaan hallintaan!

Anonymous said...

Voi kamala! Onneks ootte kunnossa. Toivotaan, että pääsette pian omaan kotiin.

Eirene said...

Pelolla seuraan minäkin tuota metsäpalotilannetta, toivottavasti palot saadaan pian hallintaan, ja että teidän koti säästyy tuholta ja pääsette pian palaamaan sinne. Voimia ja jaksamista!

Merith said...

Toivottavasti kotinne säästyy ja pääsette sinne takaisin mahdollisimman pian. Kaukaisiltahan ne palot uutisten välityksellä tuntuu, mutta tämä kyllä pysähdytti ajattelemaan. Melko kamala tilanne päällä siellä.

Emma said...

Koittakaanhan pärjätä!

Carita said...

Jaksamista! Toivottavasti kotinne säästyy ja pääsette pian sinne takaisin.

verano said...

Ajatuksissa olette pyörineet täälläkin lähipäivinä.
Toivottavasti kotinne rakkaine tavaroineen säästyy palolta eikä ihmishenkiäkään menetetä enempää.

TiinaV said...

Onneksi olette nyt turvassa ja saitte toivottavasti rauhassa miettiä mitä otatte mukaanne. Valokuvat on onneksi nykyisin helppo ottaa mukaan digimuodossa! Toivottavasti tuli ei lähesty teidän kotia ja se saadaan pian aisoihin.

DistantKnitter said...

Kiito, että olet kertonut tapahtumista meillekin. Tällaiset uutiset henkilöitettyinä pistävät aivan eri tavalla miettimään asioitaan kuin vain lehdestä lukemalla tai uutisten pikaisista kuvista.
Toivotaan sadetta. Voikaa hyvin, toivottavasti pian pääsette turvallisesti takaisin kotiin!

Anonymous said...

Hei, suuri helpotus kuulla että ootte kunnossa, vaikka talosta ei vielä tiedäkään. Marjon kanssa jo pohdimmekin, että miten tässä käy.. ei kai vaan samalla lailla kuin viimeksi kävi isojen palojen aikaan. Pahalta näyttää.

Leena R. sekä Marjo K. perheineen lähettää terveisiä ja voimia. lykkyä tykö!

vattumato said...

Hyyvä että olette kunnossa ja toivotaan, että kotinne säästyy! En voi kuvitellakaan kuinka kurjalta mahtaa tuntua odotella teidän tilanteessanne uutisia=o(

Ingrid said...

I'm a frequent reader of your blog. My prayers are with you and I'm glad to hear you're playing it safe and leaving. I'm sending my best wishes your way.