Fire!

As you may have seen in the news, there are several brush fires in southern California. One of them is about 20 miles northeast of us, and it's approaching quickly. I am a bit concerned, as the mayor said this fire might cross city line (and we live close to the city line), and some surrounding areas have been evacuated. But it is possible we might have to leave home. Keep fingers crossed for us!

Yesterday, the first sign of the fire was the odd color of daylight. When we went outside, we noticed the vast smoke clouds coming from the mountains and blocking the sun. And the sun wasn't yellow at all, it was salmon pink.
maastopalo 1
maastopalo 5
We drove to some nearby hills, and noticed the next town was completely covered in smoke.
maastopalo 2
The colors in the smoke clouds were pretty, though.
maastopalo 3
And even the moon changed color because of the smoke.
maastopalo 4

Uutisissa on ehkä ollutkin asiaa näistä etelä-Kalifornian maastopaloista. Lähinnä meitä, noin 30 km:n päässä, palaa iso alue, ja naapurikunta on evakuoitu. San Diegon pormestari on varoittanut, että maanantai-iltaan mennessä palo saattaa ylittää kunnanrajan, ja se tarkoittaa meille lähtöä kotoa. Seurataan tilannetta ja pidetään sormet ja varpaat ristissä.

Yllä on muutamia kuvia eiliseltä. Huomasimme, että jotain on pielessä, kun päivänvalon väri on illansuunkeltainen, vaikka kello oli vasta kaksi iltapäivällä. Myöhemmin illalla kävimme ajelemassa, ja otimme muutamia kuvia. Aurinko oli jännän lohenvärinen, ja se näkyi kirkkaana ympyränä savupilven läpi. Naapurikunta oli peittynyt savuun, ja jopa kuu muutti väriään.

Ja taidan jatkaa tätä suomeksi polkkausta sen mukaan miten jaksan ja huvittaa. Edellisen postauksen viittaus siihen, ettei suomen taidon ylläpitäminen ole pian enää tarpeen viittaa ihan siihen, että pian suomen kieltä saanee taas treenata yllinkyllin, joka päivä. Pikemminkin siis englanti on se, jota on syytä ylläpitää, joten englanti tuskin katoaa blogista tykkänään, vaikka en enää olisikaan ulkosuomalainen.

13 comments:

uhoava gnu said...

Edelliseen postaukseen en huomannut kommentoida, mutta vielä tuosta kielikysymyksestä.. Kirjoita kummalla vaan, tai kummallakin, joka tapauksessa tyylisi on aina erittäin tuuliamainen. Olen viihtynyt molempien tekstien kanssa ja minun silmään tämä kursiivi/ei-kursiivi-erottelu toimii hyvin (no joo, samaahan sitä löytyy omastakin blogista). Ainoa sekava tapa on se saman postauksen kahteen kertaan laittaminen.

Välillä itsekin käyn kaikki suosikkiblogini läpi vain kuvien osalta, kun aina lukeminen ei hotsita. Mutta kun sille päälle sattuu, tämän blogin tekstit kyllä ahmitaan ekana.

Sonja&Janne said...

Aika jännät paikat teillä, siis kun tuo tuli on noin lähellä, hui! Ja siis ymmärsinkö oikein, että pian teillä on lyhyempi matka meille kylään ja meillä teille? Olisipa kiva!! :) S

makepeace75 said...

Just muutama minuutti sitten kuulin töllöstä noista puskapaloista ja heti ajattelin sua (ja sun lankavarastoja ;D). Mikä siellä on tilanne, näyttääkö olevan evakuoitumistarvetta? Olis kyllä karmeeta, jos talo palais..

Hansu Napapiiriltä said...

Toivottavasti ette joudu evakkoon!

Blogiasi on mukava lukea ihan kummalla kielellä vaan, joten jatka sillä kielellä, mikä tuntuu bloggailuun ns. omimmalta

Anonymous said...

Voi hyvänen aika! Toivottavasti ei tarvitse lähteä evakkoon! Ottaisitkohan sä siinä tapauksessa langat mukaan? ;-) Anteeksi musta huumori... On kyllä pelottavan näköistä siellä.

Marsvin

Mari said...

Oi voi, nyt se mun lähettämä lankapaketti varmaan kärsii savuvahinkoja... eikun pidetään peukkuja että palo saadaan hallintaan

TiinaV said...

Seittemän uutisissa oli juttua noista paloista, ja heti tulit mieleen! Toivottavasti ei tarvitse lähteä evakkoon -(lempi)lankojen pakkaamisessa olisi ihan hirveä homma!

akka said...

Toivottavasti tuli ei teillepäin leviä.

Ja harmi että jätät suomeksi blogaamisen, multa kun toi enkku ei niin taitu että sitä jaksaisin pidempiä pätkiä lukea. :(

Stina said...

Olen aina silloin talloin eksynyt sivuillesi kurkkimaan aikaansaannoksiasi ja kuulumisianne, mutta ollut, ujona ihmisena, viela ihan hipihiljaa. Nyt kuitenkin, naita palojen etenemisia seuraillessa, ajattelin moikata ja kertoa, etta peukkuja teille pidetaan taallakin.

Tuulien rauhoittumista ja pikaisia rankkasateita toivoen.
-Stina-

Sonja&Janne said...

Huomenta! Tutkin karttaa ja näyttää siltä, että olette joutuneet evakkoon (http://www.cbs8.com/) Aika karmeeta. Pidän peukkuja, ettei tuli leviä teidän kotiinne asti. Pärjäilkää!! S

Emma said...

Peukutuksia ja tsemppailuja sinne. Toivottavasti pääsette pelkällä säikähdyksellä.

Pörrö said...

Ilmotteleppas itsestäsi kun pystyt. Neulontakanava on ihan huolissaan susta.

Toivomme vain hyvää sulle!

Carita said...

Uutiskuvat nayttaa tosi hurjilta. Toivottavasti teilla on kaikki hyvin ja toivottavasti liekit ei yleta teidan kotiin asti!