Good Things Come to Those Who Wait

I went yarn shopping yesterday, although it might be said I don't need any new yarn. To my defense, I can say I only bought yarn for which I had a project in mind already. And this brings me to the topic: sometimes waiting is good.

Mie sitten pitkällisen pähkäilyn lopputulemana tirpaisin lankakauppaan eilen. Toki uuden langan ostamista voitaisiin harkita Luolassa vakavasti, ihan kauheasti uutta lankaa ei tarvita. En sentään langennut heräteostoksiin, vaan kaikille on ihan suunnitelmansa.

Have you seen the movie The Fountain? It's not a great movie, not even a very good movie (but Hugh Jackman's in it, and that's about all the justification I need to see a movie!), but the woman is wearing the prettiest hat and scarf ever. The craziest thing is, both the scarf and the hat are white and knitted in garter stitch. But they're gorgeous, absolutely stunning. I think the yarn gives the knits a nice halo which makes them so pretty.

I saw the movie a few months ago, and desperately wanted a hat and a scarf like that. I also wanted to use angora for them, as angora produces exactly that stunning halo. The only bad thing about my plan was that angora, as you know, is not exactly cheap.

Elokuvassa The Fountain, naisella on päällään käsittämättömän upea valkoinen ainaoikein-neuleella tehty pipo ja huivi. Kuulostaa tosi tylsältä, mutta ilmeisesti lankana on ollut jotain angoran tyyppistä, koska neuleet hohtavat upeasti. Näin elokuvan jokin aika sitten, ja siitä asti olen etsinyt lankaa samanlaiseen settiin. Ongelmana oli vain, että angora ei tarkalleen ottaen ole halpaa koskaan. (Mohair tai alpakka olisi ollut myös mahdollinen ratkaisu, mutta mohair kutittaa, ja sopivaa alpakkaa ei talsinut vastaan.)

So yesterday, when I found white Elsebeth Lavold Angora in the sale basket, I went a little crazy. I knew the moment I saw the yarn that I had to have it. And I did buy 6 skeins of it, and I hope they will be enough. They were only $6/skein, which didn't wreck my budget at all.

Eilen lankakaupan alekorissa kurkisti valkoista Elsebeth Lavold Angoraa. Poimin ne pois kylmästä maailmasta oman korin lämpöön, se oli ehdottomasti lanka, joka oli pakko saada. Toivon mukaan kuusi vyyhtiä riittää. $6 vyyhdiltä oli suorastaan järkevä hinta, joten nämä eivät romuttaneet budjettia.
lankalöydöt 2
Like I said, I went a little crazy. And I managed to wreck my budget eventually, by stumbling accross some Noro. And Cascade 220.

Budjetin romutti sen sijaan kompastuminen Noro-koriin. Ja Cascade 220-hyllyn ääressä käytiin myös taistelu, jossa miesvahingot olivat mittavia. En voinut jättää niitä sinne. Poloiset huutelivat päästä mukaan!
lankalöydöt
The Noros will become a striped scarf for me. I wanted to buy Silk Garden in colorway 47, since they had a few balls of it, but since I couldn't figure out a definite project for them, I left them in the store. (I may regret this later, but at the time I managed to congratulate myself of such a powerful display of self-control.) So I only bought 2 balls in 84 and two in 252.

The Cascade 220 is a beautiful heathered grey, which I bought for a scarf for Mr. HairyFeet. I love the color, and I think it'll look nice on him. If he doesn't want it, I can always knit myself a neckwarmer. I actually wanted to buy a skein for a neckwarmer, but there wasn't a color I wanted. I'll buy it when I find the perfect color yarn for it, and as we've seen with the angora, it'll come along, soon enough.

Noroista tulee raitahuiveli Brooklyntweedin tapaan minulle. Mieli teki ostaa lopetettua neljäseiskaakin, mutta koska mielessä ei ollut varsinaista projektia, jätin ne kauppaan. (Saatan katua tätä vielä, mutta marketissa haahuillessani onnittelin itseä erinomaisesta mielenlujuudesta ja itsehillinnästä.) Joten koriin angoroiden kaveriksi hyppäsi kaksi kerää väriä 84 ja kaksi kerää väriä 252.

Cascaden väri on upea meleerattu tummanharmaa, josta ajattelin KarvaJalalle kaulahuivia talveksi. Tykkään väristä erityisesti, ja se varmaan näyttää KarvaJalan päällä hyvältä. Jos miekkonen ei huivia halua, keksin varmana tälle käyttöä, esmes kauluriksi. Meinasin jo ostaakin kaulurilangat, mutta sopivaa sävyä ei löytynyt. Ostan lankaa kauluriin sitten kun sopivan värinen lanka marssii vastaan, ja kuten angoroiden kanssa nähtiin, hyvää kannattaa odottaa.

8 comments:

.k said...

*en nähnyt noroja en nähnyt noroja en nähnyt noroja*
poistun paikalta näkemättä noroja...

kesän lapsi said...

Kiva huomata, että sinäkin olet bongannut ihgut Noro-huivit Brooklyntweedistä. Minäkin ihastuin huiviin (ohjeen löysin kiertotietä)ja tein niitä just kaksi, lastenkokoa. Lisää lankaa on saatava ja itselle oma syksyksi. ;O)

makepeace75 said...

Äh, nyt mun pitää etsiä mistä huivista kaikki puu ja mitä mä en voi tehdä, kun ei kädet kestä Noroa.. Hmpf. :D

makepeace75 said...

Jaa se olikin tuo. :o) Rävelmössä muistaakseni bongasin, tykästyin kyllä. Mulla vaan ei kaulanahka tykkäis, kun Seiskaveikkakin raapii.. :o(

Tuulia said...

k: *hirn*

kesän lapsi: juu, tuo jaredin huivi on ollut pitkään tekolistalla, mutta en aiemmin löytänyt kivaa väriyhdistelmää. Tuo näyttäisi toimivan.

MP: itsas silk garden ei kutita neulottuna pintana. Kerällä se tuntuu omituisen karhealta mutta neulottuna on tosi pehmeää. Mun kaulaa kutittaa alpakkakin, mutta tuo ei kutita, joten epäilisin että se menee käytössä hyvin. (Seiskaveikka nyt on kun pitäs patapataa kaulallaan...)

Kaisa said...

Nyt menee vähän aiheen ohi, mutta mie tykkäsin siitä Fountainista kovasti. Se oli niin visuaalinen ja kaunis leffa. Ja oli kivaa että se loppuratkaisu ei ollut niin yliselitetty kuin leffoissa yleensä vaan katsojalle jäi omaakin oivallettavaa (tai sitten mä oon vaan hidas kun kesti tovi ennen kuin tajusin mitä siinä oikeasti tapahtui..). Ja ne Weiszin pipo ja huivi oli aivan syötävän ihanat :)

makepeace75 said...

Kas kun Noroissa ongelma onkin ensteks se karkeus kerällä. :o( Kun on aina duunin takia kädet kuivat ja ruvella, tuntuu karkeat langat suorastaan etovilta käsissä, kun ne takertuu kiinni. En kykene neulomaan, vaikka lopputulos olisi kuinka ihana. Ällöttää. Joten en tiedä miltä se lopputulos sitten tuntuisi kaulanahkaa vasten.

patrick said...

The Fountain was pretty good if somewhat trippy, an interesting crossover of religious/cultural/scientific ideals to say the least