All Quiet on the Western Front

kehruukokeiluja 1
I've been spinning, swatching and blocking, but have very little to show. And it's still Heffalump, although Sylvie is co-operating a lot better now. I added some oil to the metal bits and got a new stretchy driveband, and almost all the squeaks and clunks are gone and she runs a lot more smoothly now. So this Heffalump yarn is not about a faulty wheel but about a faulty spinner.

Mie täällä jatkan kehruuharjoituksia, mutta kovin paljon tasaisempaa lankaa en ole saanut aikaiseksi. Sylvi sai aimo annoksen öljyä ja joustavan drivebandin, ja se ei juurikaan enää natise ja kitise, joten möhköfanttilangan tuottamisessa rukilla on vähän osuutta, jos kohta itse kehrääjä ei ihan hallitse vehkeitä. No, harjoitellaan lisää.
kehruukokeiluja 2
Go ahead, laugh. That's what I did. And then spun some more. (The white ball is BFL, about sportweight, and the little skein is superwash merino.)

Naurakaa pois, niin miekin tein. Ja kehräsin vähän lisää. (Valkonen pallura on samaa vanhaa BFL:ää ja pikkuvyyhti superwash-merinoa.)

norohuivi 1
I have been knitting, but only a little. I needed something completely unchallenging and easy, because Sunrise Circle Jacket is giving me a headache every time I look at the pattern. I need to recalculate increases for every single round, which makes it very slow, and my only consolation is that once I've done it, I won't have to repeat it for the second front as it is just a mirror image. (I will be able to make a mess of it, though. I'm good at it.)

Mie olen neulonu, mutta hyvin vähän. Aivokapasiteetti riitti just ja just helpostinopeastiaivottomaan, koska Sunrisen kanssa saan vain Vaikian Asian Päähän siitä ohjeesta. Joudun laskemaan joka kerroksen lisäykset uudelleen, ja sitä ei varsinaisesti voi sanoa neuleeksi, jota voisi telkankatselun lomassa tikutella. Onneks tätä laskemista ei tarvitse tehdä kuin kerran, koska toinen etukappale on peilikuva ensimmäisestä. (Ei tarkota kyllä ettenkö saisi melkoista sotkua siitäkin aikaan, olen hyvä semmoisessa.)

I began my version of the striped Noro Scarf, with 37 sts and #6 needles. So far it's looking good - different from what I expected but still good. There is only one bit I am not happy about.

Alotin Noro-huivia, 37 silmukalla ja 4mm (suorilla!) tikuilla. Näyttää hyvältä, mutta erilaiselta kuin mitä oisin odottanut. Vain yksi pätkä häiritsee silmää.
norohuivi 2
The contrast between the colors is not great enough for either of them to really stick out, and it bugs me, as the rest of the scarf looks great. I showed this to Mr HairyFeet and asked what he thought. He said it would bug him too, but looked absolutely mortified when I said I'd rip it. "You can't rip it, you've been working on it for so long!" Clearly, he's not a perfectionist. And 2 hours' work is not a lot to rip. So the scarf is off to the pond. I think I'll flip the order of the colors, which should make this problem disappear. Funny how the colors look so different from what they looked like on the balls. They're pretty, though.

Värien välinen kontrasti on liian pieni, että kumpikaan pääsisi oikeuksiinsa, ja tuo kohta sattuu silmään pahasti, kun muuten huivissa kontrastit ovat voimakkaat. Näytin tätä Karvakintulle ja mies myönsi, että häntäkin häiritsisi, mutta kun sanoin, että puran mokoman, ilme oli kauhunsekainen. Kuulemma ei sais purkaa kauhealla vaivalla tehtyä. Selkeästi Karvajalka ei ole perfektionisti. (Ja muutaman tunnin työ nyt ei ole kova homma purkaa.) Huivi siis sammakkolammelle, ja uusi lankajärjestys kokeiluun, josko sillä tuo katoaisi. Hassua, miten erilaiselta huivi näyttää kun vertaa kuviin kerillä. Nättiä joka tapauksessa.

Blogilistaa on moni kommentoinut, ja kalabaliikki noussut käyttöehdoista. Käyttöehdot ovat minusta hämärät ja kummalliset, ja mietin jo oman blogin poistamista listalta. Reunasilmukka tiivisti ajatukseni asiasta hyvin. Suosittelen esimerkiksi bloglinesin tai Google Readerin käyttöä, näistä jälkimmäistä voi käyttää suomeksikin. Bloglinesia olen käyttänyt jonkun aikaa, ja ollut tyytyväinen. Jos en olisi jo vaihtanut bloglinesiin, tekisin sen nyt. En ole tyytyväinen "uudistuksiin" enkä käyttöehtoihin ("tarkennuksista" huolimatta), ja voi olla, että poistan Luolan listalta jossain vaiheessa.

5 comments:

Tui said...

ei tuolla tule nauraa! Se näyttää langalle ja kauniille semmoiselle. :)

noora said...

Onpa nättejä lankoja! Jos sitä vielä joskus itsekin tekisi... Taitaa jäädä haaveeksi :D Ku nyt saisi ylipäätään kudottuakin.

Tuli kyllä ihan uutena juttuna mulle toi Blogilistan uudistuneet käyttöehdot-bolemiikki. Ei kai ne nyt noin voi tehdä?! Mistä hitosta mä sitten löydän uusia blogeja ;__;

Marsvin said...

Äh, blogilista on ihan pyllystä. Bloglinesissa on vaan se huono, että kun luen niitä blogeja avaamatta niitä omaan ikkunaansa, niin sitten ei kommentit eikä sivupohjat näy... Voi kun ne palauttais sen vanhan blogilistan takaisin? Mikä siinä muka oli vikana?

Emma said...

Minusta nuo pienet kerät näyttävät kauniilta ja jollain tavalla söpöiltä. Taidan olla vähän omituinen. ;)

Mari said...

Suomenkielinen blogispotti näyttäisi myös olevan jees. Itse taidan käyttää vaan googlereaderia.
KÄsinkehrätyn ei kuulu näyttää koneella kehrätyltä, mitä ideaa siinä sitten olisi?