Summer and fluff

I think this must be one of the prettiest slivers I have ever seen.
maaottelulanka 4
On varmasti viehkointa villaa mitä on vastaan kävellyt. (Vaikka #neulonnan vääräleuat tämän maaottelulangaksi kuvauksen perusteella nimesivätkin.)

And it even turned into very very pretty singles.
maaottelulanka 3
Yksittäiset kertaamattomat (neuletermistöstä kiitos Neulovalle Lehmälle!) näyttävät myös kauniilta.

I couldn't even mess it up when I plied it.

Edes kerratessa en saanut pilattua lankaa.
maaottelulanka 2
I absolutely adore this merino, I love everything about it. The sliver was easy to spin, there are hardly any lumps and it turned out exactly the way I wanted (fingering weight, rather tightly spun yarn). Even though Mari commented in the last post that handspun is not supposed to look like store-bought yarn, and I agree, I still want to be able to produce yarn that I want, not what my wheel wants. And for the first time, it does feel like one day I will. This, at any rate, is very close to it.

Tämä merino on melkeistä täydellistä. Topsi oli helppo kehrätä, ihan hirveästi ei klönttejä sekaan tullut ja lankakin on likipitäen sellaista kuin oli aiottukin (tiukkakierteistä suurin piirtein sukkalankavahvuutta). Mari kommentoi viime postiin, ettei käsinkehrätyn pidäkään olla teollisen näköistä, mikä toki totta on, mutta silti olisi kiva jos lanka muistuttaisi edes etäisesti sitä, mitä itse kehrääjä (eikä rukki) haluaa. Ja tämä pikku nyytti alkaa olla sitä mitä halusin tästä merinosta, tai ainakin hyvin likellä sitä.

I especially love the colors, they remind me of summer. And summer, it seems, is here, if only for today.

Värit muistuttaa kesästä, joka näytti meidän nurkille saapuneen, ainakin yhdeksi päiväksi.
takapiha 170508
Nearly clear skies, temperature in the 90s, and the fresh scent of green. I think summer smells very green, very fresh and full of energy. After three years of the dusty warmth of San Diego, I didn't even remember how good summer smells. It's intoxicating! I went for a walk this morning and didn't want to go inside!

Kirkas taivas, lämpötila päälle 30 asteen, ja kaikkialla vihreän tuoksu. Kesä tuoksuu minusta vihreälle, raikkaalle ja semmoiselle, että joka paikka pursuaa elämää. San Diegon tomuisen kuumuuden jälkeen en edes muistanut, miten hyvälle kesä voi tuoksua. Ilman tuoksu on pökerryttävä, ja niin herkullinen, että aamulenkiltä ei tehnyt mieli tulla sisään.

... partly because my house is invaded by fluff.

... osaksi siksi että asunnon on vallannut nöyhtä.
fluff

1 comment:

makepeace75 said...

Hienon näköistä lankaa! Minulla on vaikeuksia kuvitella, millaista/minkä väristä lankaa tuollaisesta läikikkäästä topsista voi saada aikaan, kun en ole koskaan kehrännyt. Näyttää hienolta niin kehrättynä kuin kerrattunakin. :o)