Miscellaneous

That's exactly what I have been up to lately: nothing coherent.

En ole tehny mitään järkevää taikka suunnitelmallista, vain pieniä pätkiä projekteja silloin tällöin.

I have dyed fiber with Kristin and Karin.

Esimerkiksi, värjäsin villoja kahden neulojatoverin kanssa.
värjätyt topsit
Blue: 7 oz of superwash alpaca-merino blend, dyed with Royal Blue. (This will be a shawl for me.)
Green/brown: 4 oz of BFL, dyed with lord knows what. (I wanted this to be the reenactment of summer-colored yarn but didn't get what I wanted so we overdyed it with olive and it turned out really nice.)
Turquoise/yellow: 4 oz of BFL, wanted to redo the summer colors (see last post) with more white, but I think it might need a redyeing, with a little more yellow and blue.
Pink/Grey: 4 oz of BFL, wanted a dusty pink and grey and I think it'll be perfect when spun up.

Sininen on noin 200g:n köntti alpakka-merinosekoitusta, jota tumpelo värjääjänalku (eli mie) ei saa huovutettua, kun se on superwashia. Värjättiin yhdellä sinisellä läikikkääksi, jospa tästä saisi meleerattua semisolid-huivilankaa. Vihreä/ruskea-sekoitus (BFL:ää) oli ensimmäinen yritelmä toteuttaa uudelleen "kesänväristä" lankaa, mutta ensimmäinen yritys meni vähän sinnepäin, joten heitettiin perään vähän oliivia ja siitä tuli vinkeän värinen. Toinen yritys tuotti hiukan hailakan lopputuloksen, saatan nakata sen uudelleen liemiin. Vaaleanpunaisen ja harmaan kanssa onnistuin mielestäni aika hyvin, lopputulos on kutakuinkin se mitä etsinkin.

Don't think I have been merely buying fiber. (We won't mention the linen yarn I got from Knitpicks or the 3 pounds of alpaca Annika gave me. Or the silk she also gave me. And nevermind the mohair, too.)

Ei täällä ole vain osteltu ja näpelöity kuituja. (Emme mainitse tässä yhteydessä KnitPickistä tulleita pellavia, tai sitä puoltatoista kiloa alpakkaa, jonka eilen sain. Tai silkkiä, joka tuli sen alpakan mukana. Ja ne mohairitkin voi unohtaa..)
feather and fan comfort shawl
Yes, I have been knitting too. I have been stuck with utterly brainless knitting: I haven't finished the Noro scarf, I linger desperately at the angoras, ready to cast on for the Fountain set, Mr HairyFeet's broken rib scarf needs knitting, and then there's this Feather and Fan Comfort Shawl too. I haven't touched the Swirly Sweater, and I have no idea of whereabouts of the Sunrise Circle Jacket. But I don't really care, I want to finish this shawl. The yarn is Wool-Ease which I think the recipient will like, as it is very soft and warm. Not to mention the bliss of knitting with #8 needles. And I love the pattern, the soft waves of decreases and increases are absolutely beautiful.

On täällä neulottukin! Luolassa ei kyetä just nyt muihin kuin aivottomiin neuleisiin: Noro-huivi kaipaa neulojaa, angorat huutelevat aloittamaan Fountain-settiä, KarvaJalan yksinkertainen huivikin pitäisi joskus neuloa, ja sitten on tämä Feather and Fan Comfort Shawl. Kiehkuravillikseen en ole koskenutkaan, ja Sunrise Circle Jacketin alku on jossain Jemmassa. Ei hajua missä, enkä ole kyllä tämän neulomiselta ehtinyt etsimäänkään. Lanka on akryyli-villa-sekoitetta, ja mie luulen että saaja tykkää, kun lanka on kovin lämmintä ja pehmeää. Ja viitosen tikuilla on onni pistellä menemään. Vaikka ohje on yksinkertaisista yksinkertaisin, langankierroilla ja yhteenneulotuilla silmukoilla tulee kauniita pehmeitä laineita. Tästä tulee varmana vielä nätti.

6 comments:

AnniP said...

Ihana vihreä-ruskea! NAM!

Villasukka said...

Samon kuin annip, vihreä-ruskea on tosi ihana! Itsekin olen tässä vähän mietiskellyt (kehrätessä) värjäämistä. Haluaisin juuri tuollaisia luonnollisia, maanläheisiä sävyjä.

jules said...

Kauniita värejä. Oliko teillä jokin kikka siihen, että kuidut ei huovu?

Tuulia said...

annip & villasukka: mie tykkään kans tuosta vihreästä, se sopii hyvin syksyyn :)

jules: ei sen ihmeempiä kikkoja kuin langankaan värjäyksessä: ei saa mennä liikuttelemaan villaa liikaa. Yksikään ei huopunut, mutta en kyllä koskenutkaan villaan kuin ihan sen mikä oli välttämätöntä.

Zhenya said...

One of these days I'm going to have to learn how to dye fiber. I looked at some dyeing books at Weaving Works today. Yours look like they'll spin up very nicely!

jonskulainen said...

Mä olen ihan rakastanut tuohon Feather and Fan Comfort Shawliin. Mulla on jo kolmas puikoilla. Se on tosi yksinkertainen, mutta kaunis malli. Tykkään ja suosittelen.