Immediate Knitting

I had a pair of gloves. So far I have only needed one pair of gloves, for my daily use, but since I have used them quite a bit, there were some pilling issues, and finally, last week, a hole. The fabric was already quite worn so I decided I needed a new pair, at once. I even had the yarn in my stash, some hand dyed and handspun BFL. However, I wasn't sure the yarn would knit up nicely - the ball made the yarn look a touch dirty.

Mulla on ollu käytössä vain yksi ainoa pari hanskoja. Pari vuotta ne uskollisesti palvelivat, mutta olivat reppanat kovin kuluneet ja nyppyiset ja hiutuneet. Viime viikolla, peukunpäähän tuli vielä reikäkin, joten uudelle parille oli suorastaan välitön tarve. Lankaakin oli ihan kaapissa, joskaan en ollut aivan varma että millaista jälkeä tulee. Kerällä lanka näytti vähän suttuiselta ja oudosti likaiselta.
BFL hanskat 6
Happily, I was wrong.

Onneksi olin väärässä.
BFL hanskat 2
The gloves turned out quite nice, with subtle shades of blue, silvery gray and warm white.

Näistä tuli aika kivat, tykkään erityisesti sinisen ja hopean ja lämpimän valkoisen sävyistä.
BFL hanskat 5
The fit is quite snug, which is exactly what I wanted. Knitting them was fun, seeing the colors pop up, and the yarn is very soft. I used 62 grams (some 2.2 oz) and 240m (270 yards) of yarn for these on size #0 needles.

Kätöseen sopivat aika napakasti (mallikäsi on paljon pienempi kuin omani, siksi ne näyttää noin suurilta). Neulominen oli hauskaa, tosin lankojen päättelyssä vierähti Idols-jakson verran. Lanka sinänsä on tosi pehmoista, nurja puoli varsinkin on ihanan pörheä ja pehmeä. Lankaa meni 62 g ja noin 240 metriä kakkosen tikuilla.
BFL hanskat 3
I also finished spinning the gray Shetland wool you saw in my last post. It might be my favorite skein so far.

Sain Shetlannin villankin kehrättyä. Tämä vyyhti on ehkä viehkoin mitä on rukilta toistaiseksi tullut.
shetlanninvilla 6
It's thin, very very thin. Cobweb, even.

Ohuenohutta.
shetlanninvilla 5
There's 67 g or 2.4 oz of it, and I got 750 m or 833 yds of yarn. If this was a full 114g/4 oz skein, I might have gotten some 1300 m or 1450 yds of really fine yarn. I hope the 830 yds will be enough for a Shetland stole though, this was all of the fiber I found at my LYS. Although, I did buy some white Shetland wool from Paradise Fibers, I wanted to spin for a bigger rectangular shawl too. But before I tackle such a big project, I want to knit this!

Lankaa on noin 750m 67 grammassa, joten täysi sadan gramman vyyhti olisi ollut toista kilometriä, jos villaa vaan oisi ollut. Ostin kaikki mitä tätä lankakaupassa oli, mutta retkahdin netin houkutusten äärellä ja tilasin shetlantilaista vähän lisää, ihan oikean kokoiseen neliöhuiviin. Sitä ennen tikuttelen tämän kapeaksi huiviksi, toivottavasti lanka piisaa.
shetlanninvilla 7
And as Niina noticed, I made some labels for yarns that are spun or dyed here in the Lair. I started labeling my wool and yarn merely because after the fiber or yarn is lost to the depths of the Lair, no one remembers what it is or how much there is of it. So I needed labels, and I felt very crafty the other day so I made my own. And what I spin or dye for friends and swap pals, I label them too. And as I am so lazy as a spinner and dyer, these labels are definitely collectors items :D

Ja Niina hoksasi kuvista oikein, Luolalla on omia lappusia lankojen ja villojen merkkaamiseen. Aloin merkitä villojen ja lankojen koostumusta ihan siksi, että kun villa kerran katoaa Luolan mustiin nurkkiin, kukaan ei enää muista mitä se on tai paljonko sitä on, joten laput ovat tarpeen. Ja sitten reippaana hetkenä tein niitä läjän, että voin panna niitä omiin ja lahjaksi meneviin vyyhteihin ja villoihin. Nää on kyllä keräilyaarteita jos tämmöisen saa, kun olen niin hidas ja laiska värjäämään ja kehräämään :D

Soon, though, I can attach another label.

Pian, tosin, on taas uuden lapun aika.
keväistä merinosilkkiä

6 comments:

Preita said...

the gloves are beautiful, subtle in their colorshifs! Just love them. Great job :)

Niina said...

Kauniit sormikkaat. Langan värit ovat mukavan harmonisia. Tykkään :-)

Villa Lankala said...

Sormikkaat on kauniit:-)Lanka ilmeiseisesti itsekehrättyä? Kehutaan vielä uudemman kerran tuo shetlannin villasta kehrätty lanka, kun on tosiaan niin ihanaisen ohutta ja juuri harmaan sävy on niin tyylikäs.

Tuulia said...

Preita, thanks :)

Niina, miekin tykkään :) Ovat muuten tosi lämpimät kun olen niitä pitänyt..

Villa Lankala, on juu itsekehrättyä toi hanskalanka :)

elizabeth said...

Beautiful, all of it! Your photos are amazing, and those gloves! Be still, my heart!!!

knittingdragonflies said...

Great gloves, very delicate looking. Your photos look great. I always struggle with mine.
Vicki