Old Friend Returns to Rule the Lair

I love knitting my own yarn.

Ittekehrättyä on sitten lysti tikutella.
punainen SW merino sukkapari
I would probably never buy this kind of heavily marbled yarn in a yarn store, but when it is handspun, it's suddenly the greatest thing ever.

En varmana ostaisi tämmöistä hurjan marmoroitua lankaa kaupasta, mutta kun se on oman rukin rullalta lähtenyttä, se on jotenkin hyvin erikoista ja kaunista.
punainen SW merino sukkapari 2
I forgot to photograph the skein, but it's 100g/3.5 oz of hand dyed (in the Lair) superwash merino, and there is 500 yards of it. This is my first true 3-ply skein, and it's also the very first skein where I got exactly the yardage I was going for. I love the look of 3-ply, and knitting this yarn is a pleasure, although superwash fibers have a weird feel to them - they don't feel quite natural. Still, I can't wait to finish these, but there is a good chance I will be distracted by this beauty:

Unohin kuvata vyyhdin, mutta sain aikaiseksi 100g ja 450m aitoa kolmisäikeistä lankaa. Ensimmäistä kertaa tein kolmisäikeistä "normaalisti" (enkä navajokertaamalla), ja sain justiinsa sen verran metrejä kuin aioinkin. Kolmisäikeinen on tosi kauniin näköistä lankana, ja vyyhti on yllättävän kivaa neulottavaa, vaikka superwash-kuidut tuntuvatkin aika oudolta ja luonnottomalta kehrätä. Haluaisin nämä heti valmiiksi mutta nurkissa huutelee jo uusi ihanuus:
merinosilkki 607m
Nevermind the uneven plying, I still love this 2-ply 80% merino, 20% silk yarn. It's roughly laceweight, there are some 670 yards of this, and I have another 3 oz of it if I run out of yarn. I think the Swallowtail Shawl would look nice in these spring-like colors.

Ei haittaa vaikka kertaus ei aivan osunut nappiin, merino-silkki-sekoite on aina kaunista lankana. Sain 100 grammasta noin 607 metriä, sen pitäisi piisata keväiseen huiviin. Ja kaapissa on tätä vielä vähän lisää jos loppuu kesken.

The reason for this recent spinning mania (apart from avoiding things I should do) is that I have my wheel back. Sylvie is back!

Kehruuvimmaan on ihan oikea syy (muukin kuin Oikeiden Hommien välttely). Sylvie on takaisin kehruukunnossa!
sylvie finished
I thought I had some "before" pictures, but I can't find them. Anyway, Sylvie came to me last May, and she had some dents and scratches, and desperately needed new parts. Since then, I have replaced the driveband, brakeband, and both driveband and brakeband tension knobs. I also bought a new sliding hook flyer and a lace flyer, several bobbins, and a double-treadle kit. She really feels like a new wheel now, with all her new parts.

En löytänyt koneelta "ennen"-kuvia, vaikka otin ne kyllä. Joka tapauksessa, Sylvie tuli viime keväänä aika hurjan näköisenä meille, ja tiesin jo silloin että uutta pintaa ja uusia osia tarvitaan. Alkuperäisiä osia ei ole montaa, lähinnä kaikki tukirakenteet ja pyörä. Heti alkuun ostin uuden nyörin, jarrunyörin, molemmille nyöreille tapit, ja uusia rullia. Sittemmin olen hommannut uuden pitsilyhdyn, liukuvakoukkuisen (hieno sana, eikö?) lyhdyn, ja kaksoispoljinsysteemin. Ja kaikki kolinat ja kitinät on nyt poissa, ja Sylvie on kuin uusi rukki.
sylvie finished 2
And she looks like a new wheel, too. I took her completely apart, removed the 30-year old stain, sanded everything, and refinished her. And added some cherry blossoms too.

Sylvie myös näyttää uudelta. Otin ja hajotin Sylvien aivan osiin, poistin vanhan pinnan, hioin ja petsasin. Ennen lakkaa maalasin vielä vähän kirsikankukkia, jotka muuten kukkii just nyt.
sylvie detail front leg

sylvie detail back

sylvie detail front

I have spent hours and hours just playing with her. I really love the sliding hook flyer, it's so nice to use.

Viime aikoina olen oikeastaan istunut leikkimässä Sylvien kanssa. Uusi lyhty on parhautta, sitä on tosi mukava käyttää.
sylvie flyer and bobbin
Ashford owners will notice that's not an Ashford bobbin. I noticed the sliding hook flyer "arms" sit further apart than in the regular flyer, and I had a Majacraft bobbin (for the Pocket Wheel) sitting around. The Majacraft bobbins are the same length as the Ashford ones, but wider, and they have a bigger hole in them. I glued two washers to my Majacraft bobbin, and ta-da! Fits perfectly. Now I have big plying bobbins to go with the new flyer!

Ashfordien omistajat hoksinevat että kuvan rulla ei ole alkuperäinen Ashford. Se on itseasiassa Majacraft-rulla, hankin niitä 3 taskurukkia varten. Majacraftin rullat ovat samanmittaisia mutta leveämpiä kuin Ashfordit, ja normilyhtyyn ne eivät sovi. Tuossa liukuvakoukkuisessa nuo sivut ovat leveämmällä kuin normilyhdyssä, ja Majacraftin rulla sopii siihen kuin nakutettu (jahka lisää pienet prikat molempiin päihin, Majacraftin rullan aukko on isompi kuin Ashfordien). Aivan loistavia kertaamiseen, rullalle sopii melkein parisataa grammaa lankaa.

Here's a picture of the fiber I am spinning right now, some superwash merino and alpaca blend from Allspunup. Both I and Sylvie love this, and we're almost done with spinning it. Hopefully it'll make a pretty pair of socks.

Loppuun kuva rullalla olevasta villasta, Allspunupin merino-alpakka-sekoitusta. Sylvien kanssa ollaan tää melkein jo tahkottu valmiiksi, tästä tulee varmaan aika lystikäs sukkapari sitten joskus.
ASU merino-alpaca

12 comments:

Markka said...

Musta tulee isona sukkavaras.

Villa Lankala said...

Katselin jo aikaisemmassa postauksessa rukissa olevia kauniita maalauksia ja ajattelin sinulla olevan uuden rukin:-) Siis enhän kovinkaan väärässä ollut. Kaunis on Sylvie nyt ja kaunista lankakin sillä syntyy.

makepeace75 said...

Jestas, kylläpäs Sylviestä tuli kaunis! :o) Ameriikkalainen kasvojenkohotus hälle. ;D Ja ihania lankoja, tietty.

hanna_h said...

Mielettömän kaunis rukki ja kaunista on tuo punainen lankakin. Mä saattaisin ihan jopa ostaa tuollaista kaupastakin :) Musta vaan tuntuu, että tuollasissa "marmoroiduissa" kaupan langoissa on aina liian paljon eri värejä. Sun lanka näyttää kauniin yksiväriseltä.

kaisa said...

Herkku tuo merino-silkkisekoitus! Ja tuo Sylvie, kyllä sä oot taitava!

Soile said...

Hää on niin nätti!

Voi kumpa työpäivä loppuisi pian, ruoka valmistuisi itsestään ja siippa ja lapset olisivat näkymättömiä, äänettömiä ja miksei vaikka hajuttomiakin ja minä voisin vaan kehrätä ja kehrätä....

knittingdragonflies said...

It is absolutely beautiful! I love it. Now I have to go spin something, you got me in the mood.
Thanks
Vicki

pirle said...

Hykerryttävän kaunista kaikkineen!
Rukkisi on tullut ihan persoonaksi, villasi ja lankasi ovat houkuttavia.
Oman perinnemallisen rukkini kunnostus on meneillään.

pirle said...

Tarkistin, ja uusin työn alla oleva rukkini on Varpapuun TUULIA 1980-luvulta...

MaryjoO said...

a lovely spinning wheel that is obviously being well taken care of. I also "love" your pinkish yarn -- on the ball it looks frou-frou, but made up -- sparklingly soft!

Charisa said...

Wow, it was great to get to see Sylvie all spiffed up. She is beautiful! You've done such a nice job.

elizabeth said...

It's all so beautiful, I don't know what I like best!