Blogiversary!

The Lair turned 4 years yesterday! I still can't believe it's been 4 years already!

Meillä Luolassa on synttärit! Luola täytti eilen 4 vuotta!

I remember the night I started blogging. It was a Friday night (I think), and Mr HairyFeet had gone to a friend's house for a beer and videogames. (He came home around 6.30 the next morning.) I was bored. So I started a blog. It wasn't called The Lair then, it had a boring name. And some really, really horrible pictures.

Luola sai alkunsa neljä vuotta sitten muistaakseni perjantai-iltana, kun KarvaJalka oli mennyt yhdelle kaverin luo (ja rantautui kotiin aamupuolella). Oli tarpeeksi tylsää niin aloitin blogin! Tosin se ei ollut Luola silloin, nimi oli tylsä. Ja kuvat aivan hirveitä.

One of the things I love about having a blog is seeing the progress in projects, and in the pictures. I knew absolutely nothing about photography when I started blogging. (I still know nothing, but now I have a better camera and PhotoShop.) In the beginning I blogged relatively often, now my pace is very slow. I'd like to blog more often, but it seems coming up with good post titles and taking decent pictures is a lot of work. And I would like to write funny posts, or thoughtful posts, or at least meaningful posts. None of those have happened. I also forget to thank you all for your comments (or respond to them), which is not intentional. The comments and suggestions really mean the world to me - you have no idea how happy I am to see others like what comes off my needles! It really means a lot to me.

Blogaamisen hauskin puoli minusta on prosessi, kehittyminen neulojana ja valokuvaajana. Aloittaessani en tienny kuvaamisesta yhtään mitään (en edelleenkään tiedä mitään mutta nyt on parempi kamera ja PhotoShop). Alussa polkkasin usein, nyt tahti on maltillisempi. Mieluusti polkkaisin enempikin, mutta siinä vaiheessa kun on kuvat ja valmis neule, aivosolusta harvoin saa tiristettyä viksun otsikon ja viksumman tekstin. Ja yksi mikä oikeasti hävettää on se, että en kiitä kommenteista tarpeeksi usein, enkä muista vastata niihin. Ne on tosi tärkeitä - ette arvaa miten ihana on kuulla että toisetkin tykkää neuleista joita puikoilta pukkaa yön pimeinä tunteina. Joten kiitos kaunis kaikille kommentoijille!

This last year has been a very good one. I learned to spin some 13 months ago, and this year I have been spinning a lot. I still have a lot to learn, though.

Viime vuoden isoin juttu on ollut kehruuhommat. 13 kuukautta kehruuta takana, ja kolme rukkia talossa, joten rukin ääressä on vierähtänyt tovi poikineen. Vielä on kyllä paljon opittavaa.
sw merino sockyarn
But it's been fun! Although no one told me that the fiber doesn't really disappear from your stash after spinning - you need to knit it too. And there are so many skeins and colors and pretty fibers I'd like to knit and spin right away! And spinning doesn't help with the existing stash. The yarn sitting in the plastic bins is going nowhere while one plays with the wheel. I could use more hours in a day. Maybe 50 or so would do.

Mutta lystiä kehruu on! Tosin mulle ei kerrottu että se villa ei katoa varastosta minnekään ennenkuin sen neuloo. Ja kehruu ei kyllä auta olemassaolevien lankojen kanssa - jonkun pitäisi keretä neulomaan eikä istumaan vain kehräämässä. Selvästi vuorokauteen tarvitaan enempi tunteja - viitisenkymmentä ainakin.

Blogisynttäreiden kunniaksi Luolassa järjestetään pitkästä aikaa kunnon arpajaiset. Säännöt lyhyesti: Jätä kommentti tähän postaukseen 30.5. mennessä, kommentissa kerro ensimmäinen asia mikä tulee Luolasta mieleen. Se voi olla mitä vaan, kommentti ei vaikuta arvonnan tulokseen joten saa sanoa rehellisesti! Ja jätä joku yhteystieto, linkki blogiin tai spostiin, jotta saan kiinni, jos arpaonni suosii. Palkintona on ehkä sukkalankaa, ken tietää. Jotain yllättävää kuitenkin!

I haven't had a blog contest or a raffle in a long time. So it's about time we celebrate this properly with a contest. Here are the rules. To participate, leave a comment by May 30th (one week from today). In your comment, write the first thing that comes to your mind when you think of The Lair. It can be anything, from "cheesecake" to "the crazy lady with a bazillion spinning wheels"! You can be critical or not, or leave suggestions for improvement, or not. The result will be absolutely random, so leave honest comments. And when leaving your comment, please link to your blog or email so I can contact you. And the prizes? Maybe some sock yarn? Who knows? It'll be a surprise!
hand dyed sock yarn box

Ok? So... go!

185 comments:

Markka said...

Mä aion voittaa!!
Saako sanoa tissit? Tai aitta? Tai punkku?

Mä sanon et kehräys sit kuitenki joka tulee ihan ekana mieleen. Ku oon ehkä pari kertaa noita lankoja kuolannu.

Mä voitan. Älkää muut vaivautuko. Wohoo!

zeska said...

:) Ekana tulee mieleen Amerikka. Se kuinka voi olla jossain kaukana.

amma said...

Palmikko neuleet ja toisena mieletön lankavarasto =)
Onnea Uhma-Ikäiselle Blogille!

Maija said...

Mulle tulee aina mieleen Kide Shawl, kun se on jossain mielessä aina kun nään valkosta huivilankaa. Joskus vielä sen teen =)

.k said...

Painonnostaja. Kyllä. (Sarkasmi ja ironia, siis.)

Kata said...

Rukki tulee ensimmäisenä mieleen, toisena ihanan väriset villat joita usein kuolaan täällä! Hirmuisen paljon onnea siis nelivuotiaalle, toivokaamme monia riemukkaita ja villavia vuosia lisää!

ilu said...

No mullehan tulee sut mieleen! Mutta jos jotain terävämpää sanoisin, kertoisin pienestä shetlantilaisesta neulekaupasta, jonka nimi oli Spiders Web ja logosta tuli melko paljon blogisi mieleen. Ei se sen ihmeellisempi tarina ole! http://shetlopedia.com/The_Spiders_Web

ilu

adelheid said...

Kirjoneuleet!

kaisa said...

Langat. Nuo ihanat itsekehrätyt.

Onnea!

Villasukka said...

Onnea!!!

Just päivällä tossa terassilla kehrätessäni alpakkaa, pohdiskelin omaa kehitystäni kehrääjänä - siitä lisää myöhemmin. Mutta tästä blogista ja sinusta tulee ensimmäisenä mieleen vain yksi sana:
inspiraatio!

Ihania villoja, värjäyksiä, kehruuksia, lankoja, neuleita, neuleohjeita ja kuvia!

Leena P said...

Taitava ja aikaansaapa! Onnea! (oikeasti mulle tulee mieleen myös aina se, että mun mielestä ei pitäis kirjoittaa louhittaren vaan louhettaren. Ei saa sitten suuttua.)

Vendela said...

Onnittelut blogille! Palmikot ponnahtavat ensimmäisenä mieleen, monesti on tullut ihailtua mallejasi. Ja nykyään seitinohuet langat.

Anonymous said...

Paljon ihania neuleita ja lankoja. Amerikan ihmemaa.

terv.
hoo

TiinaR said...

Louhi ja pohjan neito tulee mieleen kun juuri ohjeita lueskelin :)

Pami said...

Onnea blogillesi!

Ja ensimmäinen sana, joka tuli jo aikaa sitten mieleen blogisi nimen muututtua oli ja on: noita! :-)

Pitsineule said...

Kehräys ja hyvät valokuvat. ;) Paljon onnea 4 vuotiaalle!

Mevrouw Walvis said...

Muistan kun näin kuvan Louhi-takista, ja meinasin nyrjäyttää aivoni kun yritin ymmärtää miten ne palmikot on kieputeltu. On ne aivot nyrjähdelleet sen jälkeenkin, nyt viimeksi noita ihania ohuita itsekehrättyjä katsellessa (mä osaan kehrätä vaan narua!).

Vastaan siis aivonyrjähdys:)

AnniP said...

Kuvat. Pidän niistä, etenkin kun kuvissa esiintyy kauniita villoja ja taidokkaita neuleita.

Sari said...

Upeat värikylläiset langat ja ihanat kuvat!

Onnea 4-vuotiaalle=)

kunks said...

Ensimmäisenä tulee mieleen Louhi ja Pohjan Neito sekä muut kauniit ohjeet Ullasta.

wiiks said...

Mieleen tulee ihanat neuleet :)

Micki said...

Lanka, kaunis itsekehrätty lanka.

Kirsi said...

Onnea kovasti blogille ja blogin pitäjälle. Neljä vuotta on tosi pitkä aika.

Mieleen on jäänyt kyllä parhaiten kehruut.

Lintulai said...

Luolasta tulee ekana mieleen semmoinen synkkä ja pimeä luola, minkä suuaukon peittää hämähäkin seitti. Siitä mielikuvasta johtuu se ajatus, että tää blogi kertoo huivien neulomisesta.
Siitä huolimatta tykkäisin voittaa sukkalankaa *nyök*

RavID Lintulai

san said...

Ekana toi profiilikuva, ja sitä myöten ravelry. Sitten tulee mieleen se hämis, joka kiipeää seitissä, ja siitä knitlob, ja siitä Shelob, ja siitä Lukitari ja siitä se, etten ole lukenut Tolkienia iäisyyksiin.

Sitten tulee mieleen erilaiset langat. Heti kolmantena!

teisa said...

Tästä Luolasta tulee mieleen leppoisa tunnelma, mukavat tekstit, kauniit kuvat ja kertakaikkiaan ihanilta näyttävät käsinkehrätyt langat! Kaikenkaikkiaan tulee mieleen erinomaisen taitava käsillätekijä. Onnea Luolalle synttäreistä!

Katja said...

Onnea!

Ekana tulee mieleen taide... neuleet, kuvat, langat, kaikki ovat mielestäni taidetta ;)

Annina said...

Mulle tulee mieleen upeat neuleet ja taidokkaat kuvat. Mm. kuvat Louhista ja Pohjanneidosta on todella upeet!
Ja tuo hämähäkki-logo on aivan mahtava myös.

villapeikko said...

Kirjoneuleet, kehräys ja kauniit kuvat! Onnea blogille ja bloggaajalle!

Tiina said...

Ihanat neuleet ja käsityöt, eikä aivan vähäisimpänä nuo sinun ihanat matkakertomukset kuvineen.

Marjut said...

Ai eikö tää ollutkaan vapaata assosiaatiota? Sitten sanon boleropaita! Ja lankahylly!

Onnea neljävuotiaalle!

Liina said...

Onnea 4-vuotiaalle! Pitkään olet blogannut jo :)
Mulle tulee mieleen hämähäkki ja Alaska. Älä kysy mistä tuo Alaska tulee, en tiedä siihen vastausta.

Marja said...

Onnea!

Minulle tulee ensimmäisenä mieleen taidokkaasti suunnitellut neuleet :)

mutsi said...

Amerikka, Kalevala ja "tyhjiöpakatut" matkalaukut.
Onnittelut nelivuotiaalle!

Sonja&Janne said...

Jälleennäkeminen - olisi siis kiva nähdä ihan livenä. :) S

iso gnu said...

Onnea, onnea vaan!

Taito tulee ekana mieleen. Aivan uskomattomia erilaisia neuleita, ohjeita, lankoja ....

Anonymous said...

Ihanat langat ja upeat neulepuserot <3

kramox said...

markka mitään voita. pah!

mulle tulee kauniit värit mieleen. ja tissit. ja semmonen luonnollisuus. luonnolliset värit. täällä on aina niin kaunista.
(ei oo kaikki vaan nuoleskelua vaikka vähän kipee vielä oonki!)

Chris said...

When I think of you and your blog I think of the Deep in the Forest mittens which I am currently knitting and enjoying immensely. I also think of the Ilmarinen Cardigan I have carefully chosen my colours for and am eager to cast on. You're a wonderful designer and always an interesting blogger.

Matleena said...

Minulle tulee aina sinun blogista ekaksi mieleen sukkamallisi Vaaleanvihreät merinosukat. Hiukan ennen ohjeen julkaisua olin löytänyt blogisi ja siitä asti olen täällä kuikuillut aina silloin tällöin. Sukkaohjettasikin käytin muutamiin sukkiin ja lähetin kuvankin sinulle s-postina, kun olin silloin vielä blogiton. :)

Onnittelut nelivuotiaalle ja paljon antoisia vuosia teenkin päin!

Kristel said...

Hö, Markka ehti heti ekaks sanoa ne tissit! :D

Niina said...

Hämähäkki. Pitsihuivi hyvänä kakkosena.
Onnea ihanasta ja mielenkiintoisesta blogista! Sitä on todella ilo seurata!
(www.puikottaa1.vuodatus.net)

AnniKainen said...

Onnittelut!

Tyylitaju ja taituruus. Siinä ainakin kaksi asiaa joihin täällä törmää. Kiitos sinulle :)

Villa Lankala said...

Koristeltu rukki:-) Monta rukkia, paljon käsinkehrättyä lankaa ja siitä neulotut ihanat neuleet.

Kiitos kaikista ihanista ohjeista, joita olet suunnitellut ja joita olemme saaneet neuloa!

Onnea blogille! Innostusta bloggamiseen jatkossakin!

Haka said...

Ihanat lankakuvat. Matkakuvat. lisää ihania lankakuvia. Kaunis rukki. Strutsi.

Onnea nelivuotiaalle!

marianne said...

Hei, minulle tulee mieleen Los Angelesin metsäpalot. Minulla ei ole ystäviä rapakon takana, mutta vaikka neuleiden ja ihanien kuvien vuoksi blogiasi lueskelenkin, niin satuin lukemaan postaustasi kun aihe oli ajankohtainen. Ýllätyin kuinka järkytyin omia reaktioitani, ja kuinka ne palot tulivat lähelle kun huolettomasti selailin neuleblogeja, vaikka siis en sinua tai muita siellä asuvia tunnekaan. Kiitos kaikista kauniista värikylläisistä kuvista. Minulla ei ole blogia, mutta vierailen täällä ahkerasti.

verano said...

Mä pitäydyn vapaassa assosiaatiossa ja totean:
1. Adam Lambert
2. Consuela
3. kebab
4. Frasier

Joo, onnea! :D

Linda D said...

Your spinning is wonderful! (I think this contest is just a ploy to make your stash go down) ;)

makepeace75 said...

1. Palmikot. Aina ja ensimmäisenä.
2. Kovaääninen naurunräkätys. ;D
3. Pohjan Neito
4. Värjäykset
5. Rukki

Tissitkin tietty. ;DD

Heli S. said...

Onnea nelivuotiaalle!!
Mulle tulee ihan ekana mieleen tuo yläkulman hämppis :) ja sitten kehrääminen.

Nilla said...

hmmm... jostain syystä tulee mieleen graafinen

Ultsi said...

Mulla tulee ekaks mieleen Ameriikan länsirannikko.

Jenni said...

Pohjan neito tulee mieleen, se kun on itsellä jonossa odottamassa, kunhan uskallan ottaa sen puikoille!

Marjuska said...

Mitäs ekana mieleen, no... Kauniit lankakuvat, upeat neuleet, metsäpalokuvat täältä katsoen todella kaukaa, Louhi, nii ja se punainen palmikkohuppari... onnea 4-vuotiaalle blogillesi!

Villasatu said...

Mun osallistumiseni perustuu lahjontaan... ekana mieleen tulee se koko ajan kasvava kasa puudelivillaa, se joka odottaa sun kotiinpaluutasi tuolla kaapissa :-)

nicole said...

I just started reading your lovely blog, and what comes to mind is: beautiful handspun! I have yet to learn how to spin, but seeing your lovely work sure is inspiring.

Happy Bloggiversary!

Hanna said...

Minulle tulee mieleen valtava määrä töitä ja lankaa, niin ja ihania kehruita. Kovasti olen miettinyt millaisen kontillisen lankaa tuot lankaa rukkien pehmusteina. Onnea nelivuotiaalle!

Yuliana said...

Beautiful handspun yarn!

anpali said...

Upeat lankakuvat tulevat ensimmäisenä mieleen.
Onnea, ja kiitos, 4 vuotta alkaa olla jo aika kunnioitettava blogin ikä. Blogiasi on mukava seurata, vaikka aika vastikään olen blogisi seuraajiin liittynyt.

Sire said...

Ensimmäisenä tulee mieleen nauru ja hyvät jutut :-D Toki mieleen tulee ihanat neuleluomuksesi ja upea värisilmäsi. Onnea 4-vuotiaalle.

Tarja said...

Sanasta Luola tulee mieleen lasten loru Leijonan mä haluan...oikeasti haluan kaunista lankaa,jota käyn täällä ihailemassa...
Onnea ja pitkää ikää ihastuttavalle blogillesi!

Oranssi said...

Häkki. Hämä-. Pitsi.

Punanen said...

Upeat langat, kehrätyt ja värjätyt. Sellaset joita katsellessa tahtoo ihan hirveästi päästä hiplaamaan niitä lankoja.

Pauliina said...

Moi,

Onnea blogisynttäreiden johdosta! Mulle tulee ensimmäisenä blogistasi mieleen tuotteliaisuus. Olet neljän vuoden aikana esitellyt valtavan määrän valmiita hienoja neuleita!

Päivi, Lankakomero said...

Ne unikkotaulukuvat... Onnea 4-vuotiaalle!

asarum said...

Onnea! Kehruu tuli ensimmäisenä mieleen, yllättäen. :)

Laura L said...

Louhi ja Pohjanneito ja ne kaikki muut ihanat neuleet Ullassa!

Anonymous said...

Onnea! Minulle tulee ensimmäisenä mieleen Pohjan Neito, ja nimenomaan se valokuva, joka oli Ullassa kansikuvana.

t: Theb (from #neulonta :)

MaaritH said...

Hämähäkki, joka ei kyllä ees näy blogilukusovelluksessani. Hämähäkkiblogi? O.o Rukit ja kehrääminen, kauniit kästyöt <3 Onnea blogille!

Koukuttaja said...

Mulle tulee mieleen muinainen SNY-vaihto, järjettömän huikeaa vauhtia valmistuvat ja toinen toistaan upeammat neuleet ja niistä erityisesti Louhi. Nykyisin myös kehruutyöt! Pällään aina, kun päivittyy listalle ja olen ollut vakilukijana jo suurimman osan Luolan nelivuotisesta historiasta. Älä vaan ikinä lopeta!

joezgal@yahoo.com said...

The first thing that came to my mind when I read your invitation to comment was the word 'masterful'. I love reading your blog and seeing the way you take charge of your knitting and spinning. From designing garments and accessories that meet your needs and satisfy your creativity, to practicing your passion for producing beautiful one-of-a-kind yarns, each post inspires me to pursue what I want to accomplish with my fiber craft. Happy Blogiversary and here's to four more years!

Annepålandet said...

The Deep in the Forest Mittens are the first I think of when I see your blog. Love them! And also all the beautiful arn you are spinning.
Oh, I would LOVE to win some of that sock yarn!!! Happy blogivarsary from Annepålandet in Norway!

Sasha said...

~inspiration~

That's what I feel when I think of and look through your wonderful blog :)
I love the colours, the layout, your wonderful wares and creative flair - the projects you create and wonderful aesthetic
HAPPY BLOGIVERSARY TO YOUU!!
here's to many more years of blogging, creative fun!

moiraeknittoo said...

Happy blogiversary! I always marvel at the absolute beauty of your yarn porn. Er, I mean the shots of your yarn. Just gorgeous! I know if I come to visit there'll be just beautiful, amazing, fabulous shots of yarn. And I always leave happy. :D

Shamina said...

Onnea! Ekana tulee mieleen Red Dragon Shawl ja ihanat itsekehrätyt langat + kaunis rukkisi. Niin ja tosi hyvät kuvat.

Pia said...

Onnea nelivuotiaalle. Mieleeni tulevat upeat kirjo- ja palmikkoneuleet ja viime ajoilta kehruu, jossa olet uskomattoman tuottelias.

Pirjo said...

Kehrääminen sinusta tulee mieleen, en kyllä itse viitsisi!

muoriska said...

Onnea, meilläkin oli eilen 4v.:n kaverisynttärit... eli paljon on neljässä vuodessa tapahtunut.. syksyllä taitaa minunkin blogi juhlia 4 vuotta.

Mutta mitä tulee mieleen...
ainakin oravannahkakaupat, ja upeat kirjoneuleet. Nyt myöhemmin olen tullut uskollisesti ( ja kuolannut) kehräystesi ääreen.


Onnea!

siina*k said...

Hämähäkki ja rouheat sukkalangat!

Onnea blogille :)

merjah said...

Onnea nelivuotiaalle!
Mulle tulee ehdottomasti mieleen Louhi. Sen syntymäprosessia seuratessa jäin blogisi vakilukijaksi, vaikka olenkin valitettavan huono kommentoimaan. Mutta tykkään blogistasi ja neuleistasi, myös kehruusi ovat upeita. Tykkään lukea blogiasi englanniksi ja tykkään huumoristasi. :)

tea said...

Mulla tulee mieleen , et saisinko tulla pariks viikoks sun hartialle oppimaan miten voi kehrata noin kaunista? =) Ja sit... oon asunu Portland, Oregonissa vuoden... tuntuu et tiedan ilman hajun sun blogissa! =)

jaanaO said...

Hmmm, kehruu vienyt kaiken ajan ja ristipistot hävinneet matkan varrella...

Niina said...

Kadehtittavat kuvat ja villojen värit. Nyt on onnekas olo, kun uskon että karman täytyy tasapainottaa tätä hommaa ;)

Brusiksengimma said...

Onnea nelivuotiaalle... Sana on moderni (mitens moderni ja kehruu kuuluu yhteen - I wonder...)

KatriK said...

Värit. Ja sitten musta (jostain syystä...)

Kevätterveisin
Katri Espoosta (se on siis Suomessa)

Miia-Rebekka said...

Onnittelut nelivuotiaalle :)

Mulle tulee ihan ekana Luolasta mieleen hämähäkki ja heti sen jälkeen kehräys.

aura said...

Toinen toistaan upeammat palmikot! Onnittelut neljäveelle:)

mmsorciere@yahoo.com said...

I like looking at the pretty colors. :)

Psylova said...

I just love to look at the pictures! You and one other blog inspired me to learn to spin and I just love it. When I need a mood lightening experience I come to your blog, I come for inspiration, and I come for the peace. Thanks!

Samma said...

Kehruut.

Syynä on varmasti oma nupullaan oleva kehräysharrastus ja toive olla joskus yhtä hyvä kuin sinä.

Onnea luolalle! Onneksi KarvaJalalle maistui hapan ja blogisi syntyi <3

hiisa said...

Ihan "sikana" kommennteja. Onko ennätys? Sä osaat kehrätä tosi ihanaa lankaa!

Lape said...

Kehruut ja karvajalka... ;)

Onnea neljäveelle!

Virve said...

Onnea! Mulle tulee ensimmäisenä mieleen sieltä Ameriikasta saakka saapuneet aurinkoisen kirjavat sukkavaihtosukat. Kiitos vain niistä vielä näin pitkänkin ajan jälkeen.

Tiina said...

Aina, kun piipahdan blogissasi, mieleeni juolahtaa ekana se leffa: Sleepless in Seattle. :D Ja vasta tokana sitten kerhrääminen ja mielettömän taidokkaan ohjeet, joita olet suunnitellut.

Onnea blogille!

Stricker said...

Onnea blogisynttäreitten johdosta!

Mulle tulee ehdottomasti mielen sinun moneen suuntaan yltävä mieletön lahjakkuutesi. Ohjeet ovat todella hyviä ja kauniita, langat mielettömän ihania ja kuvat todella kauniita. Ja monta muutakin asiaa osaat todella hienosti. Ehdottomasti minun top-10 -blogilistalla ja korkealla sielläkin!

Langanpiilottaja said...

Onnee blogisynttärien johdosta! Missäs on herkullinen kaakku?
Mulla tulee ihka ekana mieleen Luolasta toi hirvitys-hämis tuolla oikeessa ylänurkassa (joo, mä saan kaikista hämiksistä kylmät väreet), ja liki yhtä paljon ihanan hurmoksellisen taivaalliset värit noissa sun kehräämissäs langoissa. Nii ja mikä ekana tänne löytäessäni nauratti, oli sana "tirpaista" :D

Totoro said...

Paljon onnea! Ekana tulee mieleen lääh-efekti, joka on muutamankin kerran iskenyt kun katselee sun kehräämiä lankoja. Taidokkaat kirjoneuleet on kans mielessä - "miten se osaakin".

TiinaV said...

Onnittelut blogisynttäreiden johdosta! Neljä vuotta on pitkä aika, vaikka se on mennyt nopeasti!

Minulle tulee blogistasi ensiksi mieleen ristipistot, yllättävä kyllä. Ehkä siksi, että alunperin löysin blogiisi RamonaJaanan ristipistoswaptyön kautta.

Sen lisäksi tulen blogiisi ihailemaan ihania itse kehrättyjä lankoja ja haaveilemaan, että jospa joskus itselläkin olisi aikaa ja kärsivällisyyttä opetella.

Donna said...

Happy blogiversary! When I think of your blog, the first thing for sure is "absolutely inspiring spinning."

-sanna- said...

Luola on luova! Onneksi olkoon.

Taija K said...

Mulle tulee mieleen Ameriikka. En ymmärrä miks ;o)

Tui said...

Louhi!

Jaana said...

Hih, mä olen jo kerran ihanan arvontavoiton täältä napannut. Nyt katsotaan iskeekö salama toista kertaa samaan paikkaan ;)
Kaikki ihanat käsityöt ja etenkin palmikkoneuleet tulevat mieleen, mutta lähtemättömän vaikutuksen ovat tehneet myös ne upeat kuvat Crand canyonista (kirjoitettiinkohan se noin..?) sekä muista reissukohteistanne.

Anonymous said...

Onnea! Kivoja kuvia ja ohjeita.

pimaraja at gmail piste com

Mohariina said...

Ensimmäisenä tulee mieleen kehrätyt langat ja sukkakuvat. Ja sitten päähän on jäänyt tuo miehen kutsumanimi Karvajalka.

heidi said...

congratulations on your anniversary:)

looking forward to more blogging in the years to come!

Julia (mb at diegesis dot net) said...

When I cleared my mind and then looked at the name of your blog the word that came into my head was "Goblin!"--partly I think because of the letters (lob - goblin) and partly because of the "lair"--I had an image of the blog as the habitat of a friendly, quirky, slightly mischievous creature who surprises us at times. I hope this doesn't sound too weird! but it is honestly the first word that came to my mind. I came to your blog fairly recently and have really enjoyed it, especially the hand spinning. Good luck in your next four years!

Sinikka said...

Kauniit palmikkoneuleet ja ihanat langat.
Onnea 4-vuotialle!:)

Kitten With a Whiplash said...

The first think I think of is patterns, becuae I've admired the Celtic Mittens and Sampo cardigan so often. Congratulations on the anniversary.

Soile said...

Onneksi olkoon!

Täytyy osallistua vaikka huono arpajaistuuri onkin.

Ekana tulee mieleen yks sun kuva jossa sn langat oli järjesteltyinä hyllyyn. Aivan kuin jossain lankakaupassa konsanaan. Se syöpyi niin lähtemättömästi verkkokalvolle!

Ina said...

Ihanan väriset langat!

Kangaskasa said...

Mulle tulee ekana mieleen sun ihanat langat. Onnea 4vuotiaalle!

One Sheep said...

I always wish I could read the non-english comments. I try a little by going back to the translations on your posts. Sometimes it works, most often not so much. Happy anniversary!

Villilanka said...

Ensimmäisenä mieleen tulee kehruu! Ja ihanat langat :)

Monaliz said...

Louhi! Ja kunhan sen vielä saisi joku päivä itsekin puikoille.. :F

Suvi-Eerika ja Molla-Maaria said...

Ekana tulee mieleen se päivä kun löysin Louhittaren luolan parisen vuotta sitten. Sinä samaisena päivänä löysin oven neuleblogimaailmaan. Siitä lähtien olen seurannut luolaa säännöllisesti! Jee!

Suvi-Eerika

WeirdRockStar said...

Onnittelut BD johdosta!

Ensimmäisenä tulee mieleen taidokkaat neuleet. Sellaiset mitä on neulotty tyynen viileällä asenteella, ohutta lankaa ja ainakin 500 silmukkaa krs;lla.

Lotta said...

No sun viime aikojen kehräyksen, joista oon ihan julmetun kateellinen. Ihania lankoja. Ja sitte niitten jälkeen kuvat teiän road tripeiltä.

Ja onnee vaan nelivuotiaalle :).

Merja said...

Heips,

mulla tulee mieleen uskomattoman upeat neuleet ja ihanat värit maapallon toiselta puolelta.

Terveisin

Merja

Saara said...

Ensimmäisenä tulee mieleen huolellisuus ja sellainen kadehdittava työn tarkkuus. Kiitos hienoista kuvista ja työnkuvauksista. Oppisipa itsekin vielä joskus kehräämään lankaa!

(saara1@hotmail.com)

adrienne said...

Whenever I think of your blog, I think of how badly I still want to knit up your Bolero pattern. I've loved it since the first time I saw it. But I still don't have one of my own :(

Topperi said...

mulle tulee ehdottomasti ensimmäisenä mielen kelttisukat.. omat on edelleen vaiheessa, toisesta puutuu noin 5cm.. se yhden sukansyndrooma iski.

Opal said...

happy blogiversary! i'm a very new reader but whenever i think of your blog i think "gorgeous photos"! they're just so beautiful and inspirational!

Leena said...

Tyylikäs blogi!

adeve said...

hmmm.... Pohjan neito. Ehdottomasti.

Riikka said...

Viikinkipalmikot. Insinöörimäinen, analyyttinen lähestymistapa neulomiseen. Luovuus. Mieletön lankavarasto.

k80197 () student.hse.fi

pirle said...

Luola: paikka johon Louhitar voi vetäytyä rauhassa keskittymään luovaan puuhaan, kotoisan lämmin "kolo", värikylläinen.

Pinneguri said...

When I discovered your blog a couple of years back, it was first through your pictures on flickr, and then I looked up your name on google to find if you had a blog. I think you do awesome photos!
You are a great, innovative designer, and do have some thoughtful posts.
And if I don't deserve to win after this, I don't know who ;p)))
(Sorry about that last comment, it came from the inner sinful me ...).

Wish you would update more often :D

duraknit said...

The first thing that comes to mind, every time I read your blog, is "Why KnitLob? What does that mean?"

--Elizabeth D

Villapallo said...

Onnea!!

Mä olen varmaan kummallinen, mutta ekana tulee mieleen se hämähäkki joka roikkuu pitsihuivista;-)

Katri V said...

Onnea! 4-vuotta bloggaamista on jo saavutus :-)

Mullekin tulee ekana mieleen USA ja ulkosuomalaisuus. Ja nyt viime aikaisista postauksista tuo kehrääminen.

Talutin said...

Oho, ootko sä jo niiin wanha :o
Ja jos Markka voittaa, niin sit mun pitää kans!

Mä tykkään sun neuleista, ja kehruista, ja villoista. Ja tosta hämähäkistä sivupalkissa :D

Tiina said...

Ihanat värit, ihanat kuvat ja kauniit neuleet!

Onnea nelivuotiaalle!

kati said...

Mulle tulee mieleen kanssa se hämähäkki ja sen jälkeen heti kaikki ihanat erikoiset neuleohjeet, joita täällä suunnitellaan.

Sitten seuraavana tulee mieleen kehräys, rukit, ihanat langat ja ulkosuomalaisuus.

Onnea 4-vuotiaalle!

niemi.kati@gmail.com

Anonymous said...

I think about your designs I want to knit - in particular the "Deep In The Forest Mittens" and the "Red Dragon" shawl. They are tantlizing!
Debra at foxbarlow@comcast.net

Siena said...

Congratulations on your anniversary! I love your blog because of the fantastic pictures, great text and lovely designs. I think it differs from all other blogs, it has a very unique style that appeals to me.

päivi said...

onnittelut. olen kuunnnellut urakalla cast on -podcasteja ja yhdessä jaksossa jonkun tädin jäämistössä oli vihko, johon oli merkitty kaikki tehdyt neuleet. tämä bloggaus taitaa olla yhdenlainen muistikirja nykyajab ihmisille. kaunuuta kuviasi ja selkeää tekstiäsi on kiva lukea.

Heidi said...

Ensimmäinen asia joka tulee mieleen on inspiraatio! Blogisi oli yksi niistä jotka saivat aloittamaan oman blogini. Lisäksi työsi, kuvat ja hankinnat ovat, no, inspiroivia :) . Onnittelut synttäreiden johdosta!

ode said...

Ensimmäisenä tulee mieleen nerokkaat tekniikat. Aikoinaan kertomasi käänteinen perinteisen näköinen (hollantilainenko se on?) kantapää on mulla vakiokäytössä varpaista aloitetuissa sukissa, tulee just sopiva mun jalkaan ja tykkään :) Istutetut hihat ylhäältä alas -metodi kiinnostaa myös suuresti. Ja pakko mainita vielä hienot palmikkoneuleet, ei voi kuin ihailla!

koi said...

Ekana mieleen? No sinä tietysti, muutamat painokelvottomat keskustelut ja silleen. Oot ihana <3

tuijam said...

kauniit kuvat ovat tavaramerkkisi, osaat laittaa neule/lankakuviin yllätyksellisiä elementtejä ja siinä se on: taidekuva!

Olen hyvin iloinen siitä, että vaikka kehräät paljon lankaa ja huokailet sen paljouden kanssa, et ole muuttanut blogiasi bisnesluukuksi. "Tätä tein - osta se täältä!" ei oikein nappaa jollei muuta blogattavaa sitten olekaan.
Säilytä tämä kiva, vaatimaton, onnistumisesta iloitseva tunnelma.

tiikeriankka said...

Tulee mieleen Louhi, ei voi mitään.. :) Se on NIIN ihana, eikä mulla olis ikinä itselläni kärsivällisyyttä, näkymystä, taitoa jne. tehdä mitään semmoista.

Ja sit tulee mieleen, kun "tavattiin" neulonta-irkissä joskus ammoin (en olekaan roikkunut siellä aikapäiviin) ja noviisi otettiin heti kivasti siellä vastaan.

Lämpimät onnittelut nelivuotiaalle!

Cat said...

colourful - that what I think of when I read your blog!

Katja said...

Mulla tulee mieleen hauska suomen kieli jota käytät englannin rinnalla. Mikähän lienee murre?
Niin, ja polkata, se on ehdottomasti niin Luolamaisesti sanottu.

Anonymous said...

Handspun yarn, and socks knit from handspun yarn!
Anneh (Rav-name anneh)

berlinBat said...

Onnea 4-vuotiaalle! Ekana tulee mieleen kauniit kirjoneuleet ja upeat värjäykset ja kehruut, tokana ulkomaanihmeiden kuvaukset (lisää kiitos!).

anne-mari said...

Oikein paljon Onnea 4-vuotiaalle!

Ekana tulee hakematta mieleen uskomattoman taidokkaat neuleet. Ja varapainija.

Marjo said...

Palmikot (vieläpä hienot sellaiset) tulee ekana mieleen.

Molly said...

I think of your very cool spider logo and enjoy just looking at the words in Finnish - they look very happy to me for some reason.

kasiaiscarly said...

well what else could i think of first as the friend i made in SP11 :)

then i think i'm jealous of how talented you are!

Lisa in Quesnel said...

Congratulations on your anniversary! The thing that caught my eye about the Lair site is your fabulous variety and complexity of designs. Louhi was the first sweater I saw, then Red Ridng Hood, then Pohjan Neito. And the mitts. And the socks. And the hats. And your top-down sweater pattern. Wonderful stuff!! Keep up the wonderful designing and spinning and knitting!

Jaana said...

No ekana tulee tietysti mieleen neuleet.
Olen ihastellut sinun tekemiäsi neuleita jo vuosia ja ihmetellyt, miten osaatkin tehdä kaikkea niin hienoa itse (siis ohjeista lähtien).
Lisäksi ihanan värisiä lankoja olet kehrännyt.

Onnea 4-vuotiaalle!

Anonymous said...

Mulle tulee nimestä mieleen pitsihuiveja kutova Lukki :) t. anna . juutilainen @luukku .com

Distant Knitter said...

Luova on luolan emäntä.

Anonymous said...

Helpful and talented :)
deni

Rosalee said...

Onnittelut! Blogistasi tulee ensimmäisenä mieleen ihanat ja persoonalliset neuleet, etenkin huivit

hanhan said...

Olen lukenut blogiasi vajaaat kaksi kuukautta ja ekaksi tulee mieleen värikkäät langat.
4-vuotisonnittelut!

Anonymous said...

Onnittelut! Tykkään blogistasi!T.Päivi

Meeri said...

Onnee!
Usa :D

Miimu said...

Onnittelut hienosta suorituksesta, 4-vuotta on kuitenkin pitkäaika.

Ensimmäisenä tulee mieleen ihanat palmikko neuleet.

Anonymous said...

Ihanan persoonallinen blogi! <3
(juvani at wippies piste fi)

Näppi said...

Ekana tulee mieleen kaikki kalevala-aiheiset neuleet, jotka oot suunnitellu. Kuolaan niitä todella usein Ullasta. Varsinki sitä pitkää takkia (mikä sen nimi nyt oli). Sellainen ois haaveissa joskus toteuttaa. Täältä löytyy myös paljon upeita kehruutuotoksia. Jospa mäkin oppisin joskus samanlaiseksi.
Niin ja onnea hienolle blogille!

Sarah said...

The first thing that comes to mind is definitely, "Dang, I wish I could spin like Tuulia!" And also take pictures of my work half so well... Happy blogiversary!

Tiuku said...

Mieleen tulee aivan upeita palmikkoneuleita ja ihanan värisiä itsekehrättyjä lankoja.
Onnea blogisynttäreistä!

tiuku_83 at suomi24 piste fi

Christina said...

Ekaks tuli mieleen Diego (vaik oottekin muuttanu) ja sit lankahylly. Ja ihanat kuvat.

Vilijaana said...

Mulla tulee aina mieleen ekana hämähäkki! Tykkään ite kaikista ökkömönkiäisten kuvista ja koruista yms jossa on ötököitä. Ehkä outoa mutta näin vaan on. Ehkä se on luontorakkautta tms? :D Onnea blogille, saa nähdä kykenenkö itse moiseen uraan kun polkkaaminen (loistava sana!) tökkii jo vuoden jälkeen vaikka neulomusholismi vaan paheneekin... ;)

Ledu said...

Onnea 4-vuotiaalle! Seuraan mielelläni "erilaisia" blogeja ja juuri sellainen sinun omasi on. Jatka samaa rataa - saat minut ainakin hyvälle mielelle ja innostumaan kaikesta uudesta ja mielenkiineoisesta! Saamme Valtameren takaa vähän "uusia Tuulia" ;D

Anonymous said...

Hei ! Olet uusi tuttavuus mulle kuka on omistanut netin vasta pari kuukautta (myöhäisherännäinen).
Kuulut jo nyt lemppari neuleblogeihini - erityiskiitosta saat upeista valokuvista !
Onnea 4- vuotiaalle !

pavla said...

Onnittelut nelivuotiaalle !
Mukava seurata luovan ihmisen tekemisiä, ihailen !

Anonymous said...

Knitting Lair - a cozy place with lots of yarn. Roseanne

Terri said...

Lovely yarn!

Katja said...

Mieleen tulee kysymys: "Mitähän jännää täällä tällä kertaa on?"

Nöppönen said...

Mieleen tulee ensimmäisenä kadehdittavan kauniit käsityöt ja kehrätyt langat. Pohdin aina, että joko on tullut uusia luomuksia ihasteltaviksi.

Kassia said...

Happy Blogiversary!

The first things that come to my mind are the beautiful yarns that you spin yourself. Gorgeous!!

Mewril said...

Onnea!
Luolasta tulee mieleen mahtavia, hiottuja ohjeita ja upeita neuletakkeja. Älyttömän upeita ja huolella mietittyjä juttuja.

Tess said...

Ekana tulee mieleen upeat itsekehrätyt langat, heti sen jälkeen kauniit neuleet ja kolmantena Amerikka.

Onnittelut nelivuotiaalle!

Anonymous said...

Olen nyt yli vuoden katsellut blogiasi ja aina odottelen uutta päivitystä.
t.Virpi

Kate/Massachusetts said...

I found your blog while searching for mittens on Ravelry. I was stunned by all the beautiful free patterns that you have shared! Thank you! To me a lair is a home deep in the forest! Thanks for the chance to enter your contest!

dfuller55 at verizon dot net

tiina said...

Onnea! No upeat itsekehrätyt lankasi ne ensimmäisenä mieleen tulee:)

Värttinä said...

Minulle tulee mieleen Louhi, kuten monelle muullekin näkyy tulleen. Se on yksi vaikuttavimmista neuleista ja vakaasti olen jonain kauniina (tai ehkä sittenkin sateisena ;-) ) päivänä tarttua tuumasta toimeen.

Sitä odotellessa onnea Luolalle, kauniita kuvia!

JennyF said...

Mulle tulee mieleen kauniit kehrätyt langat ja ohuista langoista tehdyt upeat puserot. :-)

Onnittelut nelivuotiaalle, toivoo himpun verran vanhempi.

Lennu said...

Onneksi olkoon! Ihana on blogisi, kauniita kuvia ja upeita neuleita, vaikka ristipistoja tietty olisi kiva nähdä useammin :) Oliko sinulla joskus muinoin joku Keski-Maan kartta tekeillä, vai muistanko ihan harhoja...?

Charisa said...

non-monogamous comes to mind.

Lolly said...

Congratulations on 4 years, Tuulia!

...the first thing that comes to mind? the fun memories I have of meeting you in Seattle! :D

Best wishes~~

Katie - The Knitting Mama said...

Well darn, how did I miss this? I've off the blog radar for awhile. It has been fun catching up though. ;)