Blogiongelmia?

Luin jostain, oisko ollut ionan Langankierteestä (jossa muuten käydään mielenkiintoista keskustelua kommentoinnista), että mun blogin kuvat ei avaudu. Miten yleinen tää ongelma on? Voin koettaa vaihtaa kuvat jonnekin muualle, mutta en ole tosiaan ollut tietoinen tästä aiemmin. Itselläni on joskus ollut vuodatuksen kuvien kanssa vähän probleemaa, aukeavat kovin hitaasti. Tykkään flickristä kovasti, se sopii tämmöiselle yksinkertaiselle. Laittakaa nyt ihmeessä kommentteja jos tässä systeemissä on kovastikin paljon ongelmia, mie yritän tehdä jotakin. (Niin, ja selain on Netscape 7.0. Myös Mozillan Tulikettu toimii. IE ei toimi.)

Toinen juttu on sit noi kommentit. Otan mielelläni vastaan rakentavaa kritiikkiä, en ole kritiikin yläpuolella. Enkä bloggaa vain "ihq"-kommenttien toivossa. (Enkä todellakaan tee omia ohjeita tai käännä mitään suosion kalastelemiseksi.) Mutta minusta pitää olla selkärankaa laittaa nimensä siihen kommenttiin. Otan kaikki kommentit vakavasti, mutta mua lähinnä pännii sellaiset - kuten tikru sanoi - puun takaa heitetyt anonyymit trollikommentit. Niistä ei tule kuin paha mieli, eikä ne edesauta kenenkään neulomista. Mielipahan herättäminen on ehkä sananvapautta, mutta se on myös lapsellista ja turhaa. Kriittinen kommentointi on tervetullutta, jos se edistää harrastusta ja se esitetään rakentavasti. Blogeihin on turha tulla omaa pahaa mieltään purkamaan. (Samalla tavalla omaa pahaa mieltään on aivan turha mennä purkamaan "käräyttämisillä" ja toisten nimien julkaisemisella, kun omaansa ei vaivaudu kertomaan..)

Eli edelleenkin tähän blogiin voi jättää myös kriittisen kommentin, mutta päänaukominen on sit erikseen. Kritiikki ja parannusehdotukset koitan ottaa avoimin mielin aina vastaan, mutta suunsoittoa tai aiheetonta räksyttämistä mie en purematta niele. Tosin onneksi näitä nyt ei kauheasti ole edes tullut.

Ja lopuksi, minusta voitaisiin ottaa välillä oppia noista ulkomaisista blogeista. Ei siellä käydä tämmöisiä sotia tekijänoikeuksista. Ja siellä kommentoidaan, paljon, ja positiivisessa sävyssä. Miksi siis täällä positiivinen palaute tulkitaan heti "sisäpiiriläiseksi" ja selkääntaputteluksi, samaan aikaan kuin NeuleGestapo vaanii jokaista postausta haukkana - anonyymisti. Ei semmoinen ole minusta kivaa eikä edistä kenenkään hyvää mieltä. Ei kai kukaan bloggaa vain sen takia, että saisi kommenttiboksin täyteen sontaa?

Asiasta yhdeksänteen: Miekin osallistuin sit Salaiseen Neuleystävään. Kristelille iso käsi järkkäämisestä! Toivottavasti mun pari ei paa pahakseen, jos vaihdossa tipahtelee KnitPicksin lankaa. :))

18 comments:

Anonymous said...

Toi KnitPicksin lanka olis kyllä vähän "hiinä ja hiinä" :DDDD
Mitä tuohon kommentointiin tulee niin samaa mieltä kanssanne :)
Suomalaisissa asuu muuten hyvin usein ihme kateus, joka näkyy aika ajoin myös blogien kommenteissakin...

Anonymous said...

Hih, varmaan aika moni haluais just sut salaiseksi ystäväkseen - KnitPicksien toivossa! ;D

Anonymous said...

Jotkut flickr kuvat lataa mullekin hitaasti tai ei ollenkaan mutta sun kuvat täällä blogissa näkyy mulla kyllä ihan hyvin ja nopeasti latautuvat. Mä en tiennytkään että vuodatuksen kuvat ei kaikilla toimi. Kaipa se on kaikissa jutuissa joskus häikkää :)

laurar said...

En oo havainnut koskaan kuvien kanssa mitään pulmaa ja selaimena on Tulikettu.

Tekijänoikeusriitelystä oon tasan samaa mieltä ja kommentoinnistakin hyvin pitkälti... Toisen valmista työtä on turha tulla (varsinkaan anona) moittimaan, parannusehdotukset sen sijaan ovat niitä pyydettäessä enempi kuin paikallaan.

Villasatu said...

HYVÄ. Mä oon ihan samaa mieltä, positiivinen ilmapiiri pitää ihmiset terveinä ja hyväntuulisina ja parantaa muutenkin maailmaa. Ulkomaisissa blogeissa olen ihastellut juuri tuota positiivisten kommenttien antamista, ja itsekin pyrin siihen.

Mun tekis mieli kans Salaiseen Ystävään, ja jos itseni tunnen niin hyvin kuin luulen, ilmoittaudunkin siihen vielä :-)

Anonymous said...

En ole huomannut mitään ongelmia sinun kuviesi kanssa. Selaimena on IE (versio 6.0 jotain), mutta useimmiten luen blogeja SharpReaderin kautta (joka tosin käyttää tuota IE:tä). Kommentteja vaan putkeen, mulle ei ainaskaan ole tullut yhtään ns. negatiivista, ja spammiakin varsin vähän...
Taitaa Kristelillä olla kohta mahtiurakka tuon ystävä-jutun kanssa, minäkin tietysti mukana!

Anonymous said...

Blogiton muttei nimetön ShamanCat täällä taas... Mä olen nyt IE:llä tässä ja kaikki näkyy hyvin ja omilla paikoillaan, niin kuvat kuin linkitkin.
Juu ja samaa mieltä täälläkin ollaan kommentoinneista. Tottapuhuen mulla itsellä on välillä huono omatunto, kun näitä blogeja luen ja joskus kommentoinkin (ja AINA nimimerkilläni, jota käytän kaikkialla). Ja se huono omatunto tulee siitä, että mä koen saavani aika paljon teiltä bloggaajilta, vinkkejä, ohjeita, viihdettäkin :-)
Mutta blogittomana mulla ei ole antaa mitään takaisin päin.
No kuitenkin, eipä noista anoista kannata välittää, eihän niistä ole edes allekirjoittamaan mielipiteitään! Ja aivan kuten Tuitu totesikin, se on joku ihme kateus mikä jyllää; kellään ei sais olla kivaa eikä ketään sais kiitellä!
Minähän piru vie ainakin kiittelen, että mukava blogi Sulla ja käyn täällä vastaisuudessakin inspiroitumassa!

ShamanCat

päivi said...

Kerran on yks kuva jäänyt avautumatta, ja senkin kyllä näki kun klikkas sitä kohtaa jossa kuvan olis pitänyt näkyä. Selaimena IE 7.0.
Ja samaa mieltä oon kommentoinnista ja käräyttelemisestä. Mitä ihmettä se on keneltäkään pois jos ilmaisohjeen kääntää toiselle kielelle, kysyn vaan. Jaettavaksihan se on sinne laitettukin.
Itse tykkään kommentoida ja olen tännekin kommentoinut, tosin jätän kommentoimatta silloin jos joku juttu on hieno, mutta siitä on jo sanottu sen kymmenen kertaa. Eiköhän se ole silloin jo ihan selvä juttu.
Ai kuule, mitä sille sun unikkotakille (kukkatakille) oikein tapahtui? Sitä mä olen tässä pohtinut viime aikoina.

Jenni said...

Meillä on hidas yhteys ja joskus Flikr-kuvat tökkii... Bloggerilla on mahdollisuus liittä kuva tekstiin suoraan kkoneelta. Tekstinkirjoitusosion yläreunassa (mistä voi muutenkin muotaka esim. fonttia) on sellainen pieni maisemakuvake, jota klikkaamalla varmasti osaat eteenpäin.

Sanoinkohan jo, mutta harmi kun ei nähdä. Olen Kittilässä juuri silloin kun olet täällä pk-seudulla.

AnneM said...

käytän itse yleensä IE:tä eikä mulla ole ollut mitään ongelmia kuvien kanssa. Täällä ainakaan...

Tuulia said...

Kiitoksia kaikille kommenteista! Seurataan kuvien tilannetta, jospa latautumisongelma olisi vain väliaikaista. (Kuvien laatu ja taso tuskin kohenee edelleenkään :DD)

Päivi: öhöm... mitäs sitä mun UFOjen perään huudellaan? :D Ei vaiskaan.. Se odottaa viileämpiä kelejä ja inspiraatiota. Nytkin on lämmintä ulkona noin 40 astetta ja lämpenee koko ajan, villa ei nappaa ihan hirveästi justiinsa nyt. Mutta kyllä se tulee valmiiksi, joskus :) Koitan laittaa kuvia sen edistymisestä jahka on mitä näyttää. :))

Niina said...

Mjaa, ei mulla ole ikuna ollut ongelmia kuvien lataamisessa, ei firefoxilla eikä exploderillakaan...

päivi said...

Hih! Tuli katsos mieleen kun jossain näin jonkun ihmisen päällä sellasen intarsiana tehdyn kukkatakin, joka oli tosin erivärinen kuin sun tekemä ja mun mielestä kaupasta ostettu. Niin tuli mieleen että oonkohan mä missannut jonkun postauksen siitä takista. Se kun on niin ihana että jos mä jaksaisin ja olis aikaa niin tekisin itsellenikin nyt ja heti.

Anonymous said...

Noista kuvista: kuvien latautuminenhan riippuu aivan muista kuin blogin paikasta (mun mielestä). Suurin ongelma noissa kuvissa on niiden koko. Ei nettiin kannata laittaa yli 72 pixelin resoluutioisia kuvia (kun ei nuo näytöt parempaan pysty). Näinhän sitä viitisen vuotta sitten opetettiin. Itse pidän rajana tuota 96 pikseliä (jonka kamerani automaattisesti läväyttää pikseleiksi) ja toinen on se ympärysmitta. Aina ei varmaankaan ole tarvetta jättikuvaan :)

Mulla on omassa koneessa suht. hyvänopeuksinen adsl, joka lataa kuvat kuin kuvat nopsasti. Kyläpaikassa sen eron sitten huomas - kuvia sai odotella hitaammalla linjalla niin kauan, että monesta blogista tuli poistuttua samointein =) Tulikettu ainakin pelittää tässä blogissa kuvien suhteen mainiosti.

Kommentointiin en ota kantaa, paitsi omalta osaltani: Mun blogia saa kommentoida anonyymit, blogilliset, s-postiosoitteelliset, nettisivulliset ja joka kerta nikkiään vaihtavat ihan vapaasti. "Haista kukkanen" -kommentit poistan, tuli ne keltä tahansa =) Muu palaute on tervetullutta, oli se sitten positiivista tai negatiivista.

Tällaista täältä tänään.

Tuulia said...

Päivi: Ohoh. Onpa ne nopeesti panneet kiinan tytöt intarsiaa puikottaan ;)) Nyt mie teen vastakanteen Marimekolle ja huudan ja pauhaan toreilla ja... Eikun oikeesti, se asuu ruokakaupan paperikassissa just nyt koska sattuu olemaan niin isotöinen että inspis on välillä hukassa. Toisekseen se ei käy matkatyöstä kun ne langat vie hirveesti tilaa. Sitä tehdään siis harvoina ja valittuina hetkinä :)

mustikka: kerro nyt siis tyhmälle: jos linkitän omaan blogiin kuvan flickristä, jonka kooksi flickr on säätänyt vaikka 200 x 200 pikseliä, niin eihän se ole iso? Olen tuota kokoa (suurinpiirtein, suurin leveys/pituus on kai automaattisesti 240 px) käyttänyt kun en itse tykkää hirveän suurista kuvista tekstin seassa. Sitä kuvaa voi sitten klikata jos haluaa isompaa. Ja sieltä pitäisi löytyä flickrin kuvasivu, jossa kuva on isompi, ja "all sizes"-kohtaa klikkaamalla saa isoimman kuvan, joka on suurimmillaan ollut jotain 1100 pikselin luokkaa leveyssuunnassa. Käytän sitä harvoin, vain jos se on tarpeen. Eli yleensä pienennän kuvat.

Mutta nyt pitäis tarkentaa: jos blogiin linkitetty kuva (jonka blogger siis "hakee" flickristä) on se flickrin 200 x 200 px, ei kai se voi aiheuttaa tuota ongelmaa? Senhän pitäisi olla varsin pieni kuva. Eli mun logiikalla selaimen pitäisi ymmärtää siihen kohtaan survaista pieni kuva flickrin palvelimelta, ja se kuva on 200 x 200. Jostain luin kun tätä keskustelua käytiin, että toi olis enempi selaimen scriptin ongelma, mutta enhän mie pösilö näistä juurikaan ymmärrä. Meillä on itsellä ADSL-tyyppinen yhteys, joten en osaa sanoa mistä tää johtuisi kun issellä ei koskaan ole ollut tätä ongelmaa. Joten jos jotenkin voit auttaa tyhmää, niin olisin kovin kiitollinen.

Anonymous said...

Kuvaan vaikuttaa kaksi eri kokoa, toinen tuo pituus x leveys, jota selvität tuossa itse ja toinen on kuvan resoluutio (eli tavallaan tiheys), josta mustikka selittää. Resoluutio on pikselien määrä neliötuumalla ja Sun kuvissa se näkyy olevan 96, eli ei ollenkaan paha eikä mielestäni pitäis aiheuttaa probleemaa!

ShamanCat

Anonymous said...

Minä ainakin olen valittanut muutamasta blogista, etten pääse enää lukemaan.. Ja en muista mainitsinko sinut Ionan blogissa, tikrun ainakin mainitsin siellä..

Mutta en ole enää muutamaan kuukauteen viitsinyt lukea blogiasi, koska aina, joka ikinen kerta, yhteys katkeaa, kun avaan. Sama ongelma on muutamassa muussa blogissa, joissa kuvat on flickr:n kautta. Tikru omansa sai korjattua, otti jonkun jutun pois tms.

Ja miksi en sitä täällä ole sanonut on se, että kun tulen blogiin, yhteys katkeaa, kun avaan kommentit, yhteys pätkäsee (alkanee ladata lisää niitä blogin juttuja? koska ne jäävät aina kesken kun yhteys pätkäsee?) joten laiskuuttani en ole jaksanut alkaa "taistelemaan", että saisin ongelmasta kirjoitettua.

TOivon nyt, että tämä kommentti tulisi näkyviin. Ja pelkästään minun takia ei tarvitse muutoksiin alkaa :) Jos muille toimii moitteitta, niin ei kai sitä kovin suuriin muutoksiin yhden lukijan takia tarvitse alkaa :)

Anonymous said...

Niin ja lisään vielä, että meillä on joku laajakaista ADSL tms yhteys, ja jos kuvat ovat bloggerin tai vuodatuksen kautta tai photopucket? niin ei ole ollut ongelmia, ainoa jossa itse olen huomannut, on ne blogit, joissa on flickr:n kautta kuvat. JA sillä ei ole väliä, onko blogi blogspotin vai vuodatuksen tms.
Mutu blogit aukeavat nopeasti, kuvatkin, ja minulla on siis ongelma se, että koko yhteys katkeaa, ei vain ala "jumimaan" ja ihan sama mitä selainta käytän (kokeiltu firefoxia joka on normikäytössä minulla, ja ie:ta)

Yhteys muuten toimii ja on ollut ongelmaton (maaliskuusta alkaen), nämä ongelmat alkoivat joskus huhti-toukokuussa.

Tikru puhui muistaakseni jostain javaongelmasta? Voi olla siis aivan hyvin että ongelma on _minun_ koneella, kukaan ei vaan osaa sanoa mikä ongelma ja mitä sille voisi tehdä. Jos joku osaa kertoa tai auttaa, voi toki käydä vaikka minun blogin kommentteihin antamassa neuvoja...