Mörvelöpeikko ja kadonnut lanka

(Otsikkohan on melkeen kun joku Muumien nimi..)

Mörvelöpeikko - pentele - näki edellisen postauksen, ja yön aikana oli tehnyt kolttosiaan:
mörvelöpeikon kostoisku
Tota mie en ala enää purkamaan, se on hihan puolivälissä ja se hiha on jo päätelty ja pingotettu. Otan kätöseen neulan ja lankaa - varmaan nurjiakin voi jäljitellä samaan tapaan kuin oikeitakin? (Uskotellaan mörvelöpeikolle kumminkin, että puran hihan. Mörvelöpeikot ovat niin vähästä onnellisia. Ette sit hiisku sille, että hihaa on paikattu luvattomasti. Mörvelöpeikko on muuten oikeesti neulojan paras ystävä: se haluaa vaan, että lankaa riittää ja riittää. Ja lankahan riittää, kun sen neuloo moneen kertaan. Koko ilo irti langasta! Jostain syystä peikkoparka tosin luulee, että neuloja saa suurinta iloa mohairlangoista ja muista.. Mutta se ei ole peikon vika, vaan ominaisuus. Kenties peikko on kotoisin Nokialta.)

Hihat on siis valmiit, ja aloittelin jo helmaa. Peikko ei vissiin näihin karkeloihin ehtinyt, joten rohkenen näyttää visioni täälläkin. Ensin helmalistan aloitus invisible cast-on -menetelmällä:
helmaa
(Reuna ei ole vino, kuvausassistentti jäi kai taas suustaan kiinni johonkin..)
Piti tietysti kokeilla, saanko kuviota jatkettua sujuvasti, joten apulanka mäelle ja toista helman puoliskoa puikottelemaan:
helmaa 2
Tuulen viemää-merkki kertoo luontikerroksen paikan. Ehkä sitä ei oikealta puolelta huomaa, mikä on tärkeintä. Nurja puoli paljastaa luontikrs:n, mutta onneksi sinne harva kurkistelee:
helma nurjalta
Osa silmukoista oli pakko neuloa kiertäen, ettei jäisi tyhmiä reikiä. Palmikkoneulos kuitenkin antaa aika paljon anteeksi.
Ja tiedän, tuo helmajuttu kuulostaa vaikealta, mutta paljastan myöhemmin, miksi tarvitsen kaksi neulottavaa reunaa helmalistaan. Jos siis ideani toimii.

Muistatteko tämän: "Luulisin, että tässä on kaikki. Voi olla, että jossain on vielä pieniä nöttösiä." Niin, nöttönenhän on pelkkä määrittelykysymys:
hukkunut lankalaatikko
Tällä kertaa se nöttönen painaa piirun verran päälle 4,9 kiloa.

Mie en ollenkaan muistanut tuon boksin olemassaoloa. Se paljastui vasta, kun olin hakemassa yhteen (vielä) salaiseen projektiin lankaa, ja mietin, että missähän ne langat on, kun en ollenkaan muistanut punninneeni niitä viikonloppuna. Kurkistin työhuoneen kaappiin, ja siellä alimmaisena oli tuo jättimäinen laatikko. Oli taas ihan voittajaolo, luulin nimittäin silloin viikonloppuna, että siellä ois mun askartelutarvikkeita. Jos siellä olikin lankaa, missähän ne askartelujutut on? Tämmöisestä hamstraamisesta on tultava loppu. (Kiitos kaikista kommenteista tuohon edelliseen lankapostiin. En näemmä ole ainoa. :D)

Edit: nurjien jäljittely onnistuu ihan ok. Kyllä sen huomaa kun katsoo, mutta ei sen niin väliä.
jäljitellyt nurjat
Ja tuossa helmalistan pätkässä on yhdessä kohdassa epälooginen palmikonkierto, joka ei ole virhe. Syy on lyhyesti epäsymmetrisessä mallineuleessa ja siitä, että siitä on saatava peilikuva. Jos tuo epäjatkumiskohta ei tule keskitakakohtaan, se tulee jonnekin muualle. Voi olla, että peitän sen vielä ketjusilmukoin, vähän samaan tapaan kuin Viikinkineuleissa. Katsotaan. Mutta siis mun moka se ei ole, vaan ihan tarkoituksella tehty. Disainia siis.

7 comments:

Anonymous said...

Mörvelö ei kyllä tätä katsojaa haittaa, mutta varmasti saat sen myös korjattua mukavasti.

Mutta löytyipä freesit viisi kiloa lisää! :) Omiani en oo laskenut, niitä riittää. Enemmän mua silti ahistaa kassirivistöt räsyjä, jotka on leikkaamatta matonkuteiksi ja tietysti vielä kutomattakin. Niitä on ihan joka paikassa, eikä niiden hipelöinnistä edes saa samanlaisia kicksejä kuin langoista. Eli jos jollain löytyy edullisesti kaupaksi hyväkuntoiset vipukangaspuut, kommenttiboksiini vaan viestiä...

Anonymous said...

Nöttönen!
:D

Ja asiaan liittyen, sattuneista syistä mä en ikinä tuu laskemaan lankojani missään länsimaisissa mittayksiköissä. Ei metreinä eikä kiloina. En nääs halua tietää...
Mutta kuten vaikkapa isognulla, lankaa on joka paikassa :).

Anonymous said...

Mörvelöpeikko :DDD
Täällä on tänään asustellut vain Känkkäränkkä...

muoriska said...

:D

Anonymous said...

Pieniä nöttösiä... Amerikan mantereella kaikki on toisin ;)

joko said...

täällä odotellaan mielenkiinnolla miltä valmis neule näyttää :)

Tuulia said...

helmis: emmääkään enää mittää punnitte. sovitaan vaan et sitä on paljo, ja sillä selvä :)

tiitu: juu, potut on puolkilosia ja pikkunöttösetkin painaa normaalin kauppakassin verran.. Huisaa. :D

joko: lankaa on 1,5 kiloa eli hetki voi mennä.. varsinkin kun ohjetta ei ole, aikaa vähän - ja nyt iski vielä lentsukin! :(