Ei juurikaan uutta länsirintamalta.

Äkillisessä mielenhäiriössä siivosin UFO-laatikkoa, ja löysin puoliksi virkatun patalapun, jolle pari on syntynyt jo aikoja sitten. Virkkasin ja viimeistelin valkovoittoisen patalapun kaveriksi punaiselle. Nämä eivät mene käyttöön, vaan ihan koristeiksi, koska ovat erityisen kauniit ja mie olen sottainen kokki. En halua, että näihin tarttuu jotakin ruuanjämiä, jotka eivät lähde pois. Suomessa minulla oli näitä useampikin, ja ne toimivat oikein hyvin patalappuina, vaikka näissä onkin reikiä. Tein ensimmäisen tällaisen patalapun 14-vuotiaana ystäville häälahjaksi, mutta ne taisivat tuottaa huonoa onnea, kun pari erosi pian ;) Olen sittemmin tehnyt näitä erilaisina versioina, ja joka kerta tykkään mallin yksinkertaisesta kauneudesta. Se patalappu, jonka perusteella aikanaan ensimmäiseni tein, oli äitini jostain perimä punavoittoinen ja valkokoristeinen patalappu.
patalaput 3 patalaput 2 patalaput 1
Valkoinen patalappu
malli: perinteinen.
koko: n. 15 x 16 cm (vinkiksi: jos kasvattaa kokoa yhdellä ruudulla/sivu saa tosi suuren patalapun!)
lanka: Novita Kotiväki, punainen ja valkoinen. Yksi patalappu painaa n. 41 g.
koukku: 1,75 mm.

Tarkkasilmäiset huomaavat myös, että ensimmäinen koivunvärinen Ikea-pöytä on jo saanut uuden värin. Näistä pöydistä tulee vielä iisakinkirkkomainen projekti, mutta jälki on minusta hyvin sievää. Värin nimi on Chestnut (Kastanja?), ja se on lämmin ruskea olematta punainen tai kellertävä. Tykkään! Kuvissa pinta ei vielä ole saanut lopullista lakkaa päälleen, toivottavasti pinta ei muutu kovin kiiltäväksi.

Pöytien kanssa tuhertaessa ja kevätangstia potien on mennyt viimeiset kaksi viikkoa, josta syystä leskenlehtipaitaa on valmiina vain yksi hiha ja risat, ja mikään muu ei ole edistynyt. Niinpä oli hyvä aloittaa uusi projekti, etenkin kun postipoika toi mieluisan yllärin Englannista asti. Lukaisin eilen läpi, ja mielessä väikkyy taas uudet projektit. Taattua Nancy Bushia - suosittelen!
raitapaitaa ja bushia

Folk Knitting in Estonia saa kirjahyllyyn seurakseen vielä muutamia kirjoja, jahka kuu loppuu, joten on tehtävä tilaa. 365 Knitting Stitches etsii uutta kotia.
365 KS
Kirja on uutta vastaavassa kunnossa, vähän käytetty ja myydään tarpeettomana. Kirjassa on 365 mallineuletta, yksi vuoden jokaiselle päivälle. Kirja on selkeä, mutta siinä on vain sanalliset ohjeet mallineuleisiin, joten perustiedot englanninkielisestö neulesanastosta on tarpeen. Minusta tätä on helppo käyttää, vaikka ei olisikaan neulonut kolmannella kotimaisella. Oli yksi ensimmäisistä mallineulekirjoistani, joita täällä hankin, ja luovun nyt siitä vain siksi, että kirjastossa on useampi perusmallineulekirja, ja jostain on saatava lisää tilaa. Olen itse maksanut kirjasta 22 dollaria, mutta voin sen myydä amazonin* hintaan taikka eniten tarjoavalle tai vaihtaa johonkin muuhun ;) Postikulut ostajalle. Lisätietoja saa spostise (löytyy profiilista).
*Amazonista löytyy myös hyvät kuvat kirjan sisällöstä.

5 comments:

Anonymous said...

onpas sievät pannulappuset!

Arteeni said...

Nuo ovat kyllä kauniit patalaput! Itselläni on krooninen patalappupula, tuollaiset voisi tuoda helpotusta. Onko malli juuri noin yksinkertainen kuin kuvasta voisi päätellä vai onko sinne jokin jippo piilotettuna? Tai virallisemmin voisin kysellä, josko olisit joskus nähnyt kyseisen patalapun ohjeen jossain kirjassa, jotta voisin suunnistaa lähimpään kirjastoon ;-)

anne-mari said...

Kauniit ja raikkaan variset patalaput!

Tuulia said...

jahas, laitoin kommentin ja se katosi. yritetääs uudelleen :)

jaanaL & sonja: kiitos kommenteista!

sia: on se juuri noin yksinkertainen, tai oikeammin kaksinkertainen kun yksinkertaisena olisi liian ohut ;)
Löysin ohjeen ja lisää kuvia netistä:
http://minnali.blogspot.com/2006/07/perinnepannulappu.html
http://minnali.blogspot.com/2006/07/eeron-pannulappu.html

Ja loppuun vielä: kirja on myyty.

muoriska said...

*reps*
Nää olit nopee :)..
Ihan siis sormia syyhyttää.. pitännee alkaa etsimään sellaista halppis versiota.. muistaakseni 20l kattila mulla jo on...