Talla viikolla on neulottu vain yhta ja ainokaista neuletta, alpakkakaulahuivia. Aamuisin on ollut tosi kylmaa ja kosteaa, ja ajattelin tekaista alpakkalangasta lyhyen huivin, sellaisen, joka menee kaulan ympari ja vahan paalle, jonka saa takin alle kivasti ja vaikka jollain korulla kiinni. Ei siis sellaista, mika kiedotaan monta kertaa kaulan ymparille niin etta hengityselimet peittyy.

alpakkakaulahuivi

Mallikuviota savellettiin moneen kertaan, ja viimein paadyin siroon Feather Laceen siita kalenterimallisesta mallineulekirjasta. Tahan lankaan ei ollenkaan sopinut monimutkainen ja levea mallikuvio. Olin aiemmin ajatellut jotain Feather and Fan-tyyppista lahestymista, mutta tuon langan kanssa se naytti jotenkin ihmeen karkealta. Lanka muutenkin oli erikoinen tuttavuus. Se vaikutti neuloessa yhta pehmoiselta kuin akryyliset vauvalangat, joita taalta saa, ja kuitenkin kaulaa vasten se kutitti hiukan. Saa nahda, muuttuvatko ominaisuudet, kun huivi on saanut hoyrytyskasittelyn. Silti mie tykkaan tasta huivista kamalasti, olis ihana saada talle pipo ja hanskat kaveriksi. Kuvissa vari on jotain noiden kahden valilta, minusta vari on sellainen kaunis vanha roosa.

alpakkahuivin mallikuvio

Lanka on siis Knitpicksin Andean Treasure, vari Wild Rose, 100 % baby alpakkaa, 50 g = n. 100 m. Lankaa meni noin 125 g. Huivin koko on n. 22 cm x 118 cm, eli mulle justiinsa sopiva. Lankaa jai viela 75 g, eika hajuakaan, mita siita tekisi. Tata lankaa tilaan varmaan lisaa myohemminkin, suunnitelmissa olisi tehda joku ihana villatakki vaikka siita kirkkaansinisesta. :)

Aikaisemmin
olen kertonut hahtuvaveskasta, jonka lanka loppui kesken. Tassa laukku tanaan:

oranssi kassi

Pohjan leveys on n. 72 cm, korkeutta on nyt vain n. 30 cm, ja lanka tosiaan loppui kesken. Mulla ois tota hahtuvaa sinisena, ja mietin jo, neuloisinko lopun laukusta sinisella. Sininen saattaisi riiittaa justiinsa, kun sita jai Sohvista yli noin puoli kiekkoa. Toisaalta ois kiva, kun ois samanvarinen laukku, eika tarttis tehda toista. (Vaikka oransseja laukkuja ei koskaan voi olla liikaa.) En saanut oranssia lankaa muualta, joten ehka mun on nyt pakko tilata Pirtilta lisaa tata lankaa. Ehka jotain muuta myos :)

Taman laukun tarina on sellainen, etta mulla on tarkoitus menna takaisin opiskelemaan, kun palaamme Suomeen. Opinahjossa opiskelu vaatii kasseilta kovaa kestavyytta, ja kassi on oltava, kun kirjoja raahailee. Sita varten suunnittelin tekevani kassin. (Suunnitteluvaiheessa oli myos ajatus kotiinpaluusta ensi syksyna.) Joka tapauksessa suunnitelma muuttui, niin kotiinpaluun kuin laukunkin suhteen. Kotiinpaluu viivastyy todennakoisesti vuodella, parilla, ja kassistakin loppui lanka. Ajatus opinnoista on kylla edelleen sama, mutta hahtuvakassin kestavyys on vahan niin ja nain. No, ehka jos sinne survoo lapparin? Tai sitten ne langat, joita voi neuloa tauoilla. Tai... ;)

Asiasta yhdeksanteen: joulukuu on alkanut, joten tehdaanpa lopuksi katsaus marraskuun valmistuneisiin:
* punaiset perussukat Nalle Colorista (ei kuvaa)
* Nyppyneule
* siniset mohairtopposet
* 9 silmukkamerkkia ja yksi kaulakoru
* turkoosi laukku

Ei siis aihetta riemuun. :I

3 comments:

Stricker said...

Kyllä on tuttu opinahjo, vaikka tuossa tiedekunnassa suorittelinkin vain muutamia kursseja :-). Tsemppiä vaan suunnitelmiin, vaikka niihin vähän muutoksia tulisikin.
Laukun kohtalo on vähän vaikea ... mutta jospa tilaisit lisää lankaa ja vaikka samalla langat pariin muuhunkin, niin kannattaisi :-)

nanna said...

huh huh, tarvitset kyllä varmaan aika kestävän kassin - onnea vaan opinnoille! Kahvat voisi varmaan vahvistaa jollain (nahalla???) niin kestää paremmin kantaa niitä "pieniä vihreäkantisia".

Opinahjo ei ole niin kovin tuttu, ainejärjestö sitäkin enemmän;-) Vieläköhän se Artikla-talo on olemassa?

Tuulia said...

Noi laukun kahvat aattelin tehda ehka jostain vahvistetusta nauhasta, en siis hahtuvasta. Tuskin tenttikirjoja ne kahvat kestavat. Ekan tutkintoni hain Oulun humanistisesta (Suomen ja Skand. historia), ja silloinkin meinas olla vaikeata oikean veskan loytyminen. Nyt aattelin olla kaukaa viisas ja etukateen testata laukun kestavyyden vaikka kauppareissuilla :)

Artikla-talon kohtalosta ei tietoa :)