Taman takia kannattaa olla niita keskeneraisia monta: voi saada samana paivana monta neuletta valmiiksi. :) Sukat valmistuivat iltapaivalla, ja Magda illalla:

magda
(Kylla, meilla on vaihdettu lakanat. Sama Ikean setti, vari eri. :)

Se on viela kostea, ja Karvajalka on toissa, joten viela ette saa kuvaa, jossa se olisi paalla. Mutta nayttaisi, etta siita tulee sopivampi kuin ajattelinkaan. Varissa on pienta epatasaisuutta, joten ehka uusi varikylpy on paikallaan, mutta katsotaan nyt, jos se ei hairitse liikaa. Ehka en enaa jaksa alkaa nykertaan :)

Erityisen tyytyvainen olin kainalosaumoihin, jotka yhdistin jaljitellen silmukoita. Ja niista tuli siistit, valtavan siistit:
magda yksityiskohta

Niille, jotka Magdan tarinaa eivat tunne, pikaotos viime syksyyn:

Tilasin lankaa Pirtin kehraamolta viime kesana: hahtuvaa ja ohutta kampalankaa. Kampalangasta oli ensin tarkoitus tulla neuletakki, mutta neulominen takkusi pahasti. Kertaalleen neulottu takakappale ja etukappale purettiin. Neule paasi uudelleen puikoille pienen saatamisen jalkeen, ja tuloksena oli Magda. Magdaa on neulottu pitkaan ja hartaasti syksyn mittaan, mutta pikkuhiljaa tyo eteni valmiiksi saakka. Magda on ollut haasteellinen neulottava, silla puikkokoko oli 2 mm. En ole nain pienilla puikoilla aiemmin neulepaitaa vasannyt. Onneksi tama oli pyoroneule, jos kappaleet olisi pitanyt viela yhdistaa, ei tama ois varmaan tullut ikina valmiiksi! Nyt meni "vaan" puoli vuotta lankojen saapumisesta valmiiksi asti ;)

Neule valmistui eilen illalla hiukan ennen kymmenta, paattelyyn meni oma tovinsa. Kaytin paitaa paalla ennen varjaysta, ja se naytti sopivan hyvin. Eniten jannitti kaula-aukon onnistuminen, koska olen tehnyt vain pari raglanhihaista paitaa, joista toisen alhaalta ylospain. Yksi purettu neule oli tehty alhaalta ylospain, mutta koska se oli ensimmainen raglanhihainen neule, ei varmaan tarvitse eritella, miksi se meni purkuun. Ja se ylhaalta alaspainkin tehty paita ei ihan istunut (kaula-aukko oli liian levea), mutta se ei ehtinyt haitata, silla se nyppyyntyi alle vuorokaudessa pitokelvottomaksi. Eli lyhyesti: saavutukset raglanhihaisten neuleiden saralla eivat ole paata huimaavia.

Magdan kaula-aukko nayttaisi kylla olevan just sopiva. Ajattelin tehda siita vahan isomman, jotta paidan alla voisi pitaa vaikka kauluspaitaa. Ylaosan pituus on juuri sopiva, ja varjayssession jalkeen neuleen muutkin mitat asettuivat kohdalleen. Neule venyi hieman, joten pituutta tuli pikkuisen lisaa, ja se ulottuu nyt lantiolle. Hieman liian levea se on, mutta se ei varmaan haittaa, jos tosiaan laittaa sinne alle jotain muuta. (Ja on laitettavakin, koska tuo lanka kutittaa aika paljon.) Liian iso koko ei haittaa senkaan takia, etta jos sattuisin tasta laihtumaan, voin aina lahjoittaa tuon meidan aidille, joka muistaakseni tykkaa viela varistakin. :)

Materiaalina on siis Pirtin kampalanka (90 TEX x 3, 100 g = 360 m), ja sita meni noin 380 g. Koko on ehka XL, joten riittoisaa oli! Lanka on 100% suomenlampaan villaa. Lanka oli neuloessa todella epatasaista, joka nakyykin vanhoissa kuvissa pinnan mutruiluna, mutta kostutettaessa se oikeni tasaiseksi ja kauniiksi.

Malli on kokonaan oma. No, mallineule pitsiin on joku iankaikkisen universaali neule, joka on joka neulekirjassa, mutta periaatteessa koko neule on omaa suunnittelua. Hihat ovat 3/4-mittaiset, mutta epailen etta ne on pikkuisen vajaa taysmittaiset nyt kastelun jalkeen. Toivoisin kommentteja tasta neuleesta, tama kun on silmatera ja todella rakkaudella tehty :) Rakkaalla lapsella on monta nimea: tama on kulkenut Murheenkryynin, Magdan, Iisakinkirkon ***keleen neuleen ja monen muun nimella :) Nayttaisi kummiskin, etta tasta tulee ihan suosikki. (Lupaan, en enaa hehkuta. Kovin paljon. :D)

Varjaykseen kaytin Kool-Aid Grapea ja Tropical Punchia, ja terastin naita kirkkaanpunaisella ja sinisella tekstiilivarilla. Lopputuloksena on upea, himmea vanha roosa, joka ei ole liian kirkas. Aivan taydellinen vari! Keskella on omituinen haaleampi kohta, joka nayttaisi noudattelevan keranvaihtoa, mutta sen varmaan saan katoamaan uudelleen varjayksella. Varjasin neuleen todella laimealla variseoksella, jottei siita tulisi liian raikeata. Variahan saa aina lisaa.

Kaikin puolin mieleinen ja kaunis neule. Rumasta Ankanpojasta taisi tulla Joutsen :)


Vedenvihrea merino on kuiva, joten se paasee nyt keralle. Aloitin eilen myos Jaanan sukat (vasta paidan valmistumisen jalkeen), ja nekin ovat edistyneet hyvin. Karvajalalle yritin esittaa erilaisia sukkavaihtoehtoja, ja mies kysyi, etta "pakkoko ne on heti neuloa, eiko niita vois vahan aikaa jemmata?" Mie kun luulin, etta sita haittaa taa varastointi. ;))

4 comments:

Linne said...

Kaunis väri on, onneksi olkoon uuden puseron johdosta ! Ja noin ajattomalle mallille on helppo toivottaa pitkää käyttöikää (toivottavasti lanka on laadukasta).
Hassua, että jälkeen päin ei koskaan muistele millaista neuleen tekeminen oli. Vain lopputulos ratkaisee :-)

Anonymous said...

Kaunis Magda! Ihailen luovuuttasi ja tuotteliaisuuttasi! :) Kiitän myös blogivierailustasi - onkin pitänyt jo aikaisemmin käydä oikein vartavasten kiittämässä loistavasta Aili-tumppujen ohjeesta. Siis KIITOS!

Carita said...

Magda näyttää tosi upealta ja värikin on kaunis :)

Tuulia said...

meri: kiitos :) kasittaakseni pirtin kampalanka on aivan laadukasta, senhan nakee vasta pidettaessa. Tasta tulee kylla varmaan sellainen fiinimpi neule, jota ei joka paiva pidetakaan. Onneksi villaa ei tarvitse joka valissa olla pesemassa, ja kasinhan tata pestaan :)

golden: kiitos kiitos, kivannakoisia Aileja olet neulonut. Ja yhtaan ei kannata vahatella tumppujen ja sukkien neulomista, ne on tosi monimutkaisia neuleita! Tyokaverini (joka on neulonut 30 v) ei osaa tehda sukkia lainkaan, koska taalla kouluissa sita ei opeteta, joten meidan kai kannattaa olla iloisia siita taidosta :)

carita: kiitos :)