Käsityötapaamiset on vaarallisia: sieltä saa ihan liikaa uusia ideoita ja tekniikoita, mutta aika ei vaan lisäänny. Kävin eilen tapaamassa vanhoja työkavereita, ja kokeilin kirjottujen korttien tekoa. Eli paperiin pistellään ensin reiät, joihin sitten kirjotaan. Pahaksi onneksi unohdin sen tekemäni kortin alun sinne työkaverille, mutta noita onneksi saa nopeasti lisää.

Crafting meetings are dangerous: you get new ideas and more techniques, but you only have so much time. I went to see ex-co-workers and friends yesterday, and I made an embroidered card, which I hadn't done. I thought they were pretty and a friend showed us how to do them. I forgot my project at my friend's house but gladly you can make new ones very quickly.

Ennen sinne lähtöä tein muutamia silmukkamerkkejä:
merkit
Before leaving to the party I made some new markers. These are row markers.

Ja yhdet korvikset ja riipuksen:

And I made a pendant and earrings.

Riipukseen pitäisi vielä löytää ketju, kun keksisi että millaisen haluaa. No, mie en koruja pidä päivittäin, että nämä varmaan päätyvät korulaatikkoon odottelemaan aikaa parempaa. Ja ketjua.

I need a chain for the pendant, but I don't know what kind of chain I want. I don't wear jewelry every day so I think these will go to my jewelry box and stay there until I figure out what to do with them.

Sukkaa olen neulonut joka päivä kovasti, mutta se ei tunnu edistyvän. Ensiyrittämällä onnistuin vielä sijoittamaan tuon pitsineuleraidan ihan hulluun kohtaan, ja ensimmäiset 8 kierrosta piti purkaa pois. 8 krs on paljon, 1300 silmukkaa. Nyt pitsineulekertoja on 3 ja risat, ja olen aloittanut kavennuksia, mutta eihän ne missään näy. Tähän piti eilen jättää sukanvarsi, koska ranne alkaa ilmoitella olemassaolostaan kivuliaasti.
vintagesukat alku
I have knitted my socks every day but the thing seems to be getting nowhere. I had to frog the first 8 rows of the stockinette st + lace strip pattern, because I positioned the strip in a very odd place at the first try. I don't know what I was thinking, but I learned my lesson: 8 rows equals 1300 frogged stitches, which I really try to avoid. Now I've done about 3 and half lace repeats (8 rows each), and got started on the decreases, but of course it won't show yet. This is where I got yesterday before my wrist and neck decided knitting isn't fun anymore.

Kipeä ranne ei estänyt uuden tekniikan kokeilemista:
dominoneulekokeilu
My wrist wasn't too sore to try a new technique, though.

Näin jossain noita neuleita (vissiin dominoneuleiksi sanovat), ja surffailin aikani netissä, ja löysin vähän vinkkejä tekniikkaan. 25 silmukkaa, puikot 2 milliä, ja KnitPicksin Sock Garden Daffodil puikoille. Lopputulos on 70-lukuretroa, Jamaikaa ja reggaemyssyjä. :)

I saw these modular knits? domino knits? whatever the name is, and I surfed the web and I found some tips on how to knit using this style. It's very simple, I think. So, I cast on 25 stitches with size 0 needles, and used KnitPicks Sock Garden in Daffodil. And ended up with a mixture of 70s' and Jamaica and reggaecaps :)

Tuo Daffodil ei taipunut oikein miksikään. Koetin ensin tehdä siitä rannikkaat samalla tavalla kuin nekkikselle maalisswapissa, mutta tuo yhdistelmä ei toiminut. Pinta on aivan kamalan levoton. Totesin, että dominoneuleessa se saattaisi toimia, ja tykkäsin tästä kokeiluerästä. Tosin tekisin neliöistä hieman isompia, koska nyt nää taitaa olla nelisen senttiä kanttiinsa. Tälle langalle on jo suunnitelma olemassa, enää tarvitaan vähän lisää keltaista ja vihreätä lankaa. Mikä oiva syy siis tilata lankaa, kun entisetkään ei ole valmiita. No, menihän mulla Addin bambupyörö poikki perjantaina, eli siinä vois olla tekosyytä :)

That Daffodil was a very tricky yarn. I tried to knit wrist warmers, but I hated the variegated mix in ribbing. I thought the colors might work with domino style, and I liked this swatch. I'd make the squares a bit bigger, though, these are roughly 1 3/4 inches. I have a plan now, for this yarn. I just need a little bit of yellow and green to go with it, so that's another excuse to order some yarn. (Nobody mention the UFOs now.) Well, my Addi bamboo circular snapped in two on Friday, so maybe I'll use that as an excuse.

Nyt kuitenkin pistelemään, tai vaan lukemaan. Ranne ei anna puikotella ollenkaan, niin että annetaan sen levätä. Seuraavaan päivitykseen voi mennä hetki, mutta hyväähän kannattaa odottaa, eikö? ;)

But before new projects, I'll give my wrist a rest and stitch and read. So it might be a while before I have anything to post, but it's worth the wait, eh? ;)

Edit: Lisäsinpä kuvankin sukanvarresta. Olin suunnitellut sen tohon kohtaan torppaavani, mutta en tiiä mikä härö tuli aivoon ja kuva jäi laittamati. Nyt se siellä kummiskin on, pitseineen ja kaikkineen.

Edit: Added a picture of the sock. I was supposed to do this earlier but somehow I forgot. Well, there it is now.

8 comments:

Tarja said...

Hauskan näköistä tuo dominoneule. Mulla on Daffodlista tekeillä Jaywalkerisit ja aika levotonta se tosiaan on vaikka värit on kerällä niin hyvät. Varsiosuudessa tuli ihan ok raitaa, mutta sitten kantapään jälkeen värit levisivät vähän ikävästi, vihreät toiselle puolelle ja keltaoranssit toiselle puolelle sukkaa. Olis tarvinnu vähän säätää.
Ihania nuo sinun silmukkamerkkisi!

Helmis said...

Puuuuuhh))))) puhalluksia pipille ranteelle.

Mulla on hartiat ihan jumissa, mutta en millään suostu uskomaan, että se johtuisi neulomisesta, eihän...??

I-ha-ni-a silmukkamerkkejä!!
t: helmis (hih :D)

Tuulia said...

tarja: En tiiä miten noi värit sais sijotettua kivemmin, ehkä silmukkamäärää säätämällä. Se Daffodil on omituinen, kerällä tosi kaunis ja neulottuna aika kamalaa. Siitä samasta langasta väri Hollyberry on tosi kaunis, mikshän tämä sitten ei iske..

helmis: kyllä se siitä taitaa johtua, onkohan tää neulojien ammattitauti? (kuulemma myös sohvalla epämääräisissä asennoissa röhnöttäminen ei ole eduksi. Mene tiedä.)

Tattis merkkikommenteista :]

Anonymous said...

Tosi kauniilta näyttää sukka. Onko malli Nancy Bushia vai muualta?

-hanka

Anonymous said...

Toi sukka vaikuttaa aikasta ihanalta.. urakkahan on aivan pähkähullu, mutta mä olen jo lyhyen tuttavuutemme pohjalta valmis sanomaan että ihan on projekti tekijänsä mukainen ;)
(käsittäköön kuka mitenki ;))

routa said...

lepuuta vain rannetta, neulot sitten innolla kun pakkolepo on kärsitty. sukkaprojekti vaikuttaa mielenkiintoiselta, en varmaan ehkä jaksais ruveta tuolla silmukkamäärällä neulomaan sukkaa, mutta aattelin kyllä neuloa pitsikappoja kuuteen ikkunaan, kunhan ensin ehtis mallitilkun tekemään jotta vois laskea ne tarvittavat silmukkamäärät. levollista aikaa

Tuulia said...

hanka: ei oo kun on ihan itte visioitu. Siis poikkeuksellisesti tein mallitilkut ja laskin tiheydet ja piirsin kaaviot jne. Eli ihan oma ohje. Aiemmissa posteissa on jotain asiaakin näistä kuvioista, muistaakseni. Ainakin joku kuva mallitilkuista ja tiheydet, kun panin ittelle muistiin.

topperi: *reps* taidat osua valitettavan oikeaan, ei järki päätä pakota näissä rojekteissa :DD

routa: tattista, ja onnea omaan pitsiverhoprojektiin. Mie aattelin neuloa tästä samasta pitsineulelangasta ihan täyspitkät verhot olkkariin. Sitten joskus :)

makepeace75 said...

Ihania silmukkamerkkejä taas. :o) Ja sukkarojekti on kyllä huima. :D