On ne vaan somia / They're mighty cute!

Näinkö päin?
kaloja 2
This way?

Vaiko näinkö?
kaloja 3
Or this way?

Taidan päätyä alempaan, on helpompi. Jollen ylempään keksi viritystä, miten jatkaa. (Ne on kaksi samanlaista kuvaa, mutta kalat voi olla kahdella eri tavalla. Siinäpä kuva-arvoitusta.)

I think I'll go with the latter, it's simpler. Or maybe with the first option, if I can figure out a way to continue. (They are, in fact, the same picture. The fish just are either in vertical or horizontal stripes. There's a mystery for you!)

Enkä tosiaan ole päätellyt lankoja, survoin ne tuonne alle piiloon. Olen hyvin kätevä siinä, meillä siivotaankin niin. Mistä puheen ollen, mun ei sais notkua tässä netissä olleskaan, vaan siivota, kun naapurin setä tulee illalla käymään. Naapurin rouva kuulemma aikoi sanoa naapurin setälle, että mihinkään ei saa koskea. Kyllä koskea saa, mutta meillä ei kannata istua varomattomasti mihinkään. (Muistamme Karviksen ja ahterinsa kovat kohtalot.) Toisaalta, pojat aikoo väijyä eläviä kuvia, ja silloinhan on pimeää, ja mie olen tyttöjen illassa (jonka kutsussa käskettiin ottaa kutimet ja villasukat mukaan, mullon kutina että näistä tulee vallan mainiot pippalot), joten sillä on loppuviimeks hyvin vähän väliä, puleeraanko kämpän Cloroxin kanssa vaiko enkö. Eikä miehet hoksaa sitä paitsi muuteskaan; sitä sais alkaa käveleen takaperin käsillään, ennen kuin nöörihenkilöt huomais jotain outoa. (Nimim. Pää vaihtoi väriä, ja meni viikko ennen kuin eräs karvakinttu hoksasi.) :)

And I really haven't woven in the yarn ends, I just hid them underneath. That's the way I do everything in here, including cleaning. Which is what I should be doing, instead of surfing the net. Our neighbor is coming to visit us tonight, or rather Mr HairyFeet. His wife told him not to touch anything, but I don't mind the touching. I'm afraid he might hurt himself if he sits down carelessly. There has been many a needle lurking in our couch, ask Mr HairyFeet and his poked butt if you don't believe. On the other hand, boys will be watching movies, and us girls, we'll be having fun at a girls' night out, so it really makes little difference whether I Clorox our homely home or not. Besides, men won't notice the difference, you'd have to start walking backwards on your hands for them engineers to notice! (I once had different haircolor for a week before HF noticed.) :)

Edit: Ohje poistettu. Gestapo on tarkka, vaikkakin hidas hoksottimissaan.

12 comments:

Susanna said...

hienolta näyttää kalat. Siitä silmukan nostamisesta: se pitää nostaa niin, että lanka on työn edessä, siis ihan niinkuin neuloisit nurjan muttet sitten neulokaan :D silloin se silmukka kääntyy esiin ja reunasta tulee nätti. Helpottaa muuten yhdistämistä tosi paljon.

ps. minäkin aloin vääntämään kaloja :D

Helminalle said...

Tuulia, kyllä oot enkeli. Kai munkin on pakko alkaa fisuilemaan, kun kerta on selko suomi ohje.
Tänks!
Ja sitten kun mä saan joskus palkankorotuksen, niin kyselen sulta kans silmukkamerkkejä - mutta teetkö sä yhtään pienempiä, kun mä itsas tarvitsisin sellaisia ihan pieniä, joissa olis vain yks tai kork. kaks helmeä tms.

Tuulia said...

susanna: mie neulon sen nurjan krs:n viimisenkin nurin, siks se varmaan tuntuu niin oudolta :))

helminalle: joo teen just semmosia kun toivotaan :)

tikru said...

Mä en lueskellu tuota sun edellistä reunasilmukkataistelua (ois ehkä pitäny), mutta ne ketkä ohjeen bongaa, niin tuo reunasilmukka aina oikein nostettuna on hassu (tulos ei kyllä oo se oikea silmukkaketju), ap ohjeessa se nostetaan aina nurin. Kun tuossa ohjeessa ei kuitenkaan neuvota neulomaan viimeistä silmukkaa nurin, ni en keksi miten toi toimii.

Ilmeisesti neulomistyyleissä eroa. Mut mä onnistuin siinä sillä aina nurin nostaen. Hyvä jos onnistuu näinkin, lopputuloshan se on tärkein.

Susanna said...

mun mielestä siitä tulee nätti just kun neuloo vikan silmukan oikein ja ekan nostaa nurin. Jos taas vikan neuloo nurin, siitä tulee se pylpyrä siihen :D

Mutta hei. Nukutko sä koskaan? Milloin teillä oikein on yö? Aamulla laitoit kommenttia, nyt vastailet kommentteihin :/ mie oon iha sekasin.. tai sitten sä vaan et ikän nuku :D

Tuulia said...

tikru: kukin tyylillään, en oo edes aiemmin aatellut tuota koko juttua. korjaan sen nurin nostamiseksi tohon käännökseenkin. tärkeinhän on kummiskin kun siinä on se siistimpi ketju, ilman niitä nököjä. :)

susanna: jaa niin, nyt menin jo sekaisin näiden nurjien kanssa :) korjaan tuon käännöksen, nostelkoon kukin miten tykkää. Siis aiemmin olen sileässä oikeassa neulonut nurjan krs:n vikan nurin, se lanka jää taakse, jolloin mie puikkaan vissiin sit "purlwise" (eli nurin) sen oikean puikon siihen silmukkaan ja se kiertyy noin kauniimmin päin. Näissä aina oikeissa kierroksissa mie kiepautan sen langan sinne nurjalle. :)

meillä on nyt iltapäivä, me ollaan Suomea 10 tuntia jäljessä. Mie meen nukkumaan kun Suomessa on aamupäivä ja nousen, kun ihmiset lähtee töistä. Ja mie nukun aivan liian vähän, ja kukun netissä liikaa :)))

uhoava gnu said...

Minäkin aloin tekemään noita kaloja 7veikan palleroista, mutta en uskalla laittaa blogiin kuvia kun saattaa mennä lahjaksi.. Sovelsin muutamien ohjeiden välillä, mutta tuo nurin ekan s:n nostaminen piti ottaa ehdottomasti mukaan. Jotenkin olen kuvitellut että mulla on ihan siisti käsiala, mutta nuo villakalani näyttää vähän joltain mitä ala-asteella väsäilin.. Sinun kalasi näyttävät tosi siisteiltä, niin kuin kaikki neulomuksesi...:)

Tuulia said...

gnu: luulet vaan, ei ne niin siistejä ole. musta hämää ;))) Täytyy kokeilla tikrun hienoa yhdistämistapaa, jos ne ei sillä lailla pullistelis noin kovasti. Onneksi puuvillainen Kotiväki antaa anteeksi paljon höyrykylvyn jälkeen.

makepeace75 said...

Voi rutku. Pitääkö munkin nyt sitten kokeilla noilla jämänyssyköillä fisuja, jos kerran _kaikki muutkin_? Mihinköhän niitä voisi käyttää.. Viis siitä, ainahan voi neuloa ilman loppusuunnitelmaakin, vai mitä? ;o) Kiitos finskiohjeesta!

isrik said...

Kiitos kalanohjeesta. Laiton suosikkeihin, kun printteristä on muste loppu. Toivottavasti muistan käydä sen sitten joskus kopsaamassa. Huomasin, että asustelet lännen mailla. Kyseinen kaupunki on tuttu. Imperial Beachilla on tullut notkuttua sukulaisten luona. Kesällä siellä on hiekkalinnanrakennus kilpailut. Kannattaa käydä katsomassa.

Anonymous said...

Moikka!

Eksyin tälle sivulle kun etsin torkkupeiton ohjetta ja ihastuin noihin kaloihin niin, että päätin niistä sellaisen tehdä.

Sellaista kyselisin vaan, että kuinka olet nuo kalat tosiinsa kiinnittänyt?

Aurinkoista kesää sinne suurenmeren toiselle puolen : )

-Martse

Tuulia said...

Moi Martse! Ihan virkkaamalla voi yhdistää, tai sitten reunasilmukat ompelemalla yhteen. Onnea projektiin!