Mun tarttee ostaa Photoshop / I need to buy Photoshop

Luvassa huonoja kuvia. Koittakaa ottaa tolkkua.

Bad pics to follow. Please bear with me.

Eli ekana yks taulu jonka kehyksen jouduin tuunaamaan. Eka yritys ei ihan onnistunut, joten jouduin parsimaan. Aiempaa maalia ei enää löytynyt mistään mutta onnistuin ihan itse sekoittamaan täsmälleen saman väristä maalia. Nyt taulu keikkuu olkkarissa takan päällä. (Kuva on otettu kun se on seinällä, ja taustavalo on aika paha. Niin, ja huono kamera. :D)
taulu valmis
This is a painting I bought at an enormous discount, but the frame was awful and I repainted it. The first painting was not successful and then I couldn't find the exact same paint, but I managed to mix the exact same color and now it's finished. It's now on our living room wall, and the background light destroyed the picture. Oh, and the camera is lousy. :D

Ompelin vaaleensinisen tyynyliinan, ja toi laivakuvioinen ja Marimekon Tulipunainen odottelevat vielä pääsyä lattiatyynyiksi. Vaaleensininen ja Tulipunainen on molemmat Marimekkoa, ja niistä tulee neljä tyynyä. Ei huono, kun kangas maksoi alta euron :)
tyynyliinat
I sewed the light blue pillow cover yesterday, and the marine theme and that Marimekko's Tulipunainen are still waiting to become floor pillow covers. I got the fabric for the light blue cover and the Tulipunainen fabric for less than a dollar, so that was a good deal :)

Chattaillessa tuli tehtyä tsekkiläisestä lasista ja hopeaketjusta korusetti. Ihan soma. (mutta toi kuva..)
korut
I was chatting with a pal and I made this set of Czech glass and sterling silver chain. I think it's cute. (But the pic again...)

Lopuksi löytö pääsiäiskoristeitten parista. Alekorista jälleen. Somia kun mitkä, ja aika universaaleja, eli käy mulle, kun en pääsiäisihminen ole. Mutta teeman takia oli ihan pakko :)
puput
And finally a treasure I found at Joann's easter clearance sale. Although I'm not an Easter person, I thought they were cute, and the theme was sweet :)

Muut työt ei juuri etene, oon työstänyt sukkajuttua Ullaan, ja sen pitäis valmistua tänään. Sitten onkin aika tehdä kaverin huivia valmiiksi apinan raivolla, ennen heidän (ja meidän) Suomen matkaa. Kuvia taas kun on mitä näyttää. (Ihan kun oisin kuullut tän aiemminkin..)

Otherwise I've been occupied with an article about socks for the new Ulla and it should be done today. After that I need to finish my friend's shawl before their (and our) trip to Finland. Pics when I have something to show. (I think I've heard this before..)

Edellisestä kirjoituksesta viel sen verran että epämääräisesti ilmoitettu langanmenekki ei toki estä neulomista, sitä jämälankaa jää vaan enemmän. Ja senhän voi käyttää muuhun. Mutta lähinnä kritisoin sitä, että tuossa ohjeessa on todella aivan liikaa lankaa ilmoitettu menekiksi. Eli jos korvaa langan jollain toisella, joka myydään pienemmillä kerillä, niin sitä jämälankaa jää ihan hirveesti yli. Se saattaa harmittaa jos ei sitä lankaa halua mihinkään muuhun käyttää, ja kaikkialla ei voi palauttaa kauppaan, niinkuin täällä. Ilmaisohjeelta ehkä tän ymmärtää vielä, mutta jos toi ois esim. lankavalmistajan ohje, niin en vois kyllä suositella. Tai ainakin pitäisi ilmoittaa tosiaan se neuleen paino valmiina. Ja toki siltä suunnittelijalta voisi kysyä näitä tietoja, ehkä se ensi kerralla osaa varautua ;D

About my previous post, I criticized the odd yarn measurements but it does not stop anyone from knitting it, you just end up with more left over yarn. And you can use it for something else. But if you replace it with another yarn (esp. something that's sold in smaller balls), you have way too much left over yarn. And if you don't want to use it for anything else, and you can't return it, that's just frustrating. For a free pattern this is still okay, but say this was a yarn manufacturer's pattern.. Of course you can ask for the exact weight of the knit when finished, that'll teach the designer to give more accurate measurements for yarn the next time :D

2 comments:

Emma said...

Kaikkia kivoja juttuja taas. Mistä ihmeestä sinä löydät tuota aikaa?

Tuulia said...

emma: :DD kotirouvaelon plussia, luulisin :D Ja oikeasti mie saan aika paljon vähemmän aikaan kuin moni muu. Toisinaan tuntuu että olen suorastaan laiska..