Yksi swappikirjekuori on valmis, alla kuvia eestä ja takaa.
mail-art

mail-art taka
One mail-art envelope is finished, here are the pics of the front and of the back.

Yksi projekti valmis, eikä UFOjakaan niin paljon, että ahdistaisi (ne vanhat vaan), ja pellavakin huutelee kaapista.. Pitäisikö? :)

One finished project, and not too many UFOs (just the old ones) and with the linen calling... Should I? :)

Laura kyseli SCJ:n edistymisen perään. Siitä on nyt valmiina toinen hiha+etukappale, ja törmäsin hienoisiin mitoitusongelmiin. Minun koossani (eli puolijoukkueteltta) ilmoitetaan raglanhihan pituudeksi kaula-aukon reunasta olkapään yli ranteeseen 84,5 cm. En saa omista käpälistäni mitaksi parhaalla tahdollakaan 76 senttiä enempää. Vaikka olenkin ollut ruoka-aikaan kotona (ja jälkiruualla myös), ei minun kädet kyllä ole mitkään orangin kädet. Mun pitäis olla koripalloilijan kokoinen, että kädet olis noin kauhean pitkät. Etukappaletta on nyt valmiina siihen asti, missä koko 37" loppuu, ja vielä pitäisi neuloa yli 7 cm. En neulo!

Laura asked about the progress on SCJ. I have almost finished one sleeve and front combo, and I faced slight problems with the measurements. In my size (aka camp tent) the length of the raglan sleeve (measured from the neck to the wrist) should be 33 1/4 inches, and for me they're about 3 inches too long. Even though I've been at home at dinnertime (and dessert, too), it doesn't mean my hands are as long as an orangutang's! I should play basketball for a living if my hands were that long! I've knitted the front to where size 37" ends and I should knit 3 inches more. I won't!

Ratkaisu tähän lienee, että neulon sen toisenkin etukappaleen tuohon samaan pisteeseen ja neulon hieman leveyttä lisää lyhennetyin kierroksin. Viimeiseksi tikuttelen takakappaleen etukappaleiden mukaan, toivottavasti pääsen siihen piakkoin :) En laita nyt kuvia, keskeneräinen etukappale ei ole kauhean ihmeellistä katsottavaa.

The solution is to knit the second front to the same spot and extend the circumference of the cardi by knitting short rows. Lastly I will knit the back, and I hope I'll get there soon. I won't post any pics now, since one unfinished front is really not that fascinating.

9 comments:

Emma said...

Kivan näköinen kuori.

Anna said...

Moiksu,

olethan huomioinut, että se kaula-aukon mittauskohta on todellakin aika korkealla - hihalle tulee pituutta. Sinänsä hämmentävää tuo hihoijen liiallinen pituus sulla, koska mä itse lisäsin vielä pituutta hihoihin ennen raglanin aloittamista, että tulisi varmasti riittävän pitkät hihat. Liian lyhyet on inhottavat, mutta en todellakaan ole mikään pitkäkätinen.

Anna said...

Moiksu,

olethan huomioinut, että se kaula-aukon mittauskohta on todellakin aika korkealla - hihalle tulee pituutta. Sinänsä hämmentävää tuo hihoijen liiallinen pituus sulla, koska mä itse lisäsin vielä pituutta hihoihin ennen raglanin aloittamista, että tulisi varmasti riittävän pitkät hihat. Liian lyhyet on inhottavat, mutta en todellakaan ole mikään pitkäkätinen.

makepeace75 said...

Ihana kuori. :o) Vitsi kun saisikin joskus tuollaisen upeuden.

Tuulia said...

emma: kiitos :)

anna: juu olen, ja katsoin kuvastakin miten kaula-aukon tulee asettua, mutta tuo kaulus on jo nyt siinä kohdassa miten sen kuvassa pitäisi olla, mutta etuosassa ei ole leveyttä tarpeeksi. Samoin etukappaleen sauman pituus on jo nyt 38 cm eli enemmän kuin tarpeeksi, mutta leveyttä puuttuu. Voi toki olla että mulla on tiheydet päin mäntyä, mutta en usko että siinä on hirveästi heittoa, koska hihan leveys ja pituus täsmää aika kivasti. En vaan viittis alkaa purkaa koko hihaa.. No, katsotaan.

MP: eihän sitä tiedä jos vaikka sellainen joskus laatikkoon kolahtaa ;)

makepeace75 said...

Mmm, olishan se ihanaa. :o) Valitettavasti vaan ihmisen aika on rajallinen. Hitsi kun olis vuorokaudessa vaikka 48 tuntia! Sitten sitä voisi joskus koittaa osallistua tuollaisiin ihaniin vaihtoihin. :o) Nyt tyydyn vain kuolaamaan.

Emma said...

Mulla on vähän samaa vikaa kuin Makepeacellä. Nyt kuitenkin kuolaamasta nukkumaan, että jaksaa taas kukon laulun aikaan herätä. Päivän jatkoja sinne toiselle puolelle palloa.

Laura said...

I love the Mail Art envelope that you made!!

And I never have anything fascinating to take pictures of. I think your blog and photos are always more interesting than mine.

Of course you know that when someone is giving information about the yarn requirements for a project, even if it calls for a tiny amount of one contrasting color, they tell you to buy the entire ball because of course nobody is going to be able to walk in and say "I'd like fifteen yards of that light brown color for a stranded knitting project." I really hate that about patterns. Too bad they don't say "you only need fifteen yards for this so if you want to hook up with 10 other people you can get a real bargain on the yarn for it." heh :)

Tuulia said...

laura: oh, thank you :) I like the envelope too :)

And thanks for your nice words about my pictures. I sometimes feel they're not very exciting, and certainly of very poor quality!

What you said about patterns is so true. The thing that bugged me most that the ball size was so huge (around 5 oz) that you can't need that much yarn for one sweater so she could've given the approximate amount of yarn, even in ounces or pounds, or even the finished weight of the garment. That would help substitute the yarn (as I'm going to do). Well, can't have everything, I guess :) I like the pattern, though, so we'll see how much yarn I'm going to use after all :D