Susanna antoi U:n. :)

Unikko: no, niin, no. Tähän sanaan liittyy kaunis kuvio, kauhea kalapaliikki, kateus ja paha mieli. Enempi kummiskin se kaunis kuvio, kuin paha mieli. Niin, ja muoriskan überkaunis avaimenperä. (Otan kuvan, kun saan aikaiseksi. Mulla on uus tripod jolla näpsiä parempia kuvia.)

Uni: Tätä tarvitaan - ja paljon. Muuten muutun kärttyiseksi. Kuljen kämpässä kuin haamu enkä muista edes omaa nimeä, ja olen vihainen kalallekin. Ei hyvä. Unta palloon, sanon minä. Minusta on ihana nukahtaa, päikkäreillekin. Taidan nukkua vähän liikaa. (Tässä tekosyy numero n siihen, miksi täällä ei valmistu mitään - meemeillään vaan.)

Unforgiven: Yksi lempparibiiseistäni, on aina ollut. Muutkin Black-levyn viisut ovat mieleen, vaikka levy itsessään onkin aika kliinistä poppia. Eniten kolahtaa kummiskin se kokonaisuus - ja Ride the Lightningin karheammat äänimaailmat. (Niin, ja asiaan vihkiytymättömille tiedoksi, kyse on Metallican tuotannosta. Olen fani.)

Untouchables: Teinivuosien hittileffa! Tätä katsoin pitkään ja hartaasti, vaikka se jäikin kakkoseksi Hunt For Red Octoberille (aijai, Sean Connery). Tässä leffassa tiivistyi minusta melko moni elementti, joista pidän leffoissa: jännäri, sijoittuu viime vuosisadan ensimmäiseen puoliskoon ja hyviä näyttelijöitä (joista ainakin Kevin Costner meni ja teki sittemmin sarjan floppeja).

Unbreakable: Jatketaan leffateemalla. Jäi mieleen juonensa puolesta - ja siinä on Bruce Willis. Namnamnam.

Uazi: "poikien" leffoissa näkyvä armeijan menopeli. Tuli mieleen, kun eilen väijyttiin Karviksen kanssa Lord of War ja siinä ajoivat Uazilla. Oli aivan mainio raina, tykkäsin.

Usva: Olen syksyihminen, ja tykkään sumuisista aamuista. Usvassa on kiva tunnelma, varsinkin siinä sellaisessa, joka tuntuu kasvoille pisaroina, mutta ei kastele litkamäräksi.

Uusi: Ei aina ole parempi kuin vanha. Paitsi autoissa. Muuten tykkään vanhoista asioista: napeista, kirjoista, kankaista, leffoista..

Unelma: Näitä pitää aina olla! Ja jos mulla ois lehmä, sen nimi ois Unelma. Ja sillä ois varmaan sellaiset silmät kuin erään Tolkien-filmatisoinnin alussa olevalla lehmällä: sellaiset Disney-silmät. Tai lähinnä ripset.

Usko: on minulle täysi arvoitus. Tunnen monia uskovaisia, ja ihmettelen jatkuvasti heidän vankkumatonta uskoaan. Itse en olen ikinä tuntenut niin, mutta kaikki arvo heille, jotka uskon ovat eloonsa löytäneet. Jaksaa hämmästyttää silti, jatkuvasti.

Olihan vaikea kirjain! En millään meinannut keksiä mitään u-alkuisia sanoja. Vetoapua hain englannista, toivottavasti se ei haittaa :)

Niin, ja kommenttilooraan jälki, paiskaan kirjaimella niin saa itsekin kokeilla. Hauska meemi kun ei ketään nakiteta vastaamaan :)

Samaan aikaan toisaalla: turkoosi villatakki etenee, vaikkakin hitaasti. Olen neuloa tikuttanut kuin eläin, ja missään ei näy valmista. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että pitäisi kaivaa ompelukone esille. Yök.

10 comments:

Tanja said...

Minä voisin ottaa kirjaimen :-) Harmi kun ei voi ottaa koko aakkosia - mä tykkään lehtijutuista, joissa joku julkkis kertoo elämänsä aakkoset ja sitten kaikki yrittää keksiä jotain tolkullista myös z-, x- ja muista ei niin helpoista kirjaimista.

inari said...

Heh, pitikö teillekin hommata oma jalusta että voi ottaa parempia kuvia? :) Näppärä vehje, eikö.

HeliP said...

Enpä ole aikoihin meemeillyt, joten pistäpä kirjaimella.

Tuulia said...

tanja: kerropa siis itsestäsi vaikka p-alkuisilla sanoilla :)

inari: juu, piti. Oli niin überhyvä :) Ostin semmoisen halpisversion, vähän samantyyppinen kun teillä. Pienin mahdollinen, kun meillä on niin pieni kamerakin :)

helip: heitän sulle s-kirjaimen siis :)

Tellu said...

Tähän meemiin minäkin voisin vastata. ;)

Tuulia said...

tellu: vastailepas v-kirjaimella vaikka :)

makepeace75 said...

Nakkaahan tännekin. Kokeillaan. :o)

Tuulia said...

MP: ota tosta H :)

muoriska said...

Ööö punastuu..
älä kuiten nakkaa kirjaimella, itse vasta kirjoittelin..;)

Tuulia said...

tsih :D en nakkaa :) se avaimenperä oli oikeasti kaunis, ja palvelee jo työssään kotiavaimissa, että kiitos :)