Eräitä tuokiokuvia neulojan elämästä

Tuulintuvassa oli juttua nortsi-päivästä, ja tässä mun viikonloppua (ja samalla köyhä selitys sille, miksi kuvalliset ja ylipäätään päivitykset ovat niukkoja). Saatteeksi matkalle todetaan, että keskiviikosta olen pitänyt majaa ystäväni V:n luona kaitsemassa kahta veskaria, kun V poppoineen on reissussa.

Perjantaina vein koirat lenkille puistoalueelle ja sapetti niin maan perusteellisesti, kun kamera unohtui. Oli todella upeita tuokiokuvia, jos olis ollut se vempele, jolla niitä ottaa. Kuvitelkaa itse, sumuisa heinikko, kuivunut puronuoma ja palmuja. Tulin V:n koloon, kävin suihkussa, otin Sonjalta lainassa olleen uskontososiologian kirjan (luen sitä ihan huvikseni), mutta kuinka ollakaan, nukahdin mukavaan nojatuoliin. Nukahtamisesta syytän sekä mukavaa tuolia että ärsyttävää naapuria, joka jättää piskinsä räksyttämään pihalle aivan käsittämättömiin aikoihin. Emme nukkuneet edellisyönä juurikaan, sillä toisen koiran takin (joka on olennaisesti samanmoinen kuin ensimmäisen koiran takki) valmistuminen edellisiltana "vielä 1 kierros"-tyylillä vei yli puolenyön. Nukuin siihen asti, että Sonja ja toinen kaveri tulivat noutamaan shoppailukierrokselle, josta en kummiskaan löytänyt kuin yhden tyynyn ja yhden printin, jonka kehystän kotona. Illalla oli tarkoitus viettää Sonjan kanssa tyttöjen iltaa, mutta me molemmat simahdettiin, ja vietin illan surffaillen.

Lauantaina mentiin jälleen samalle paikalle aamulenkille, mutta ilma oli aivan eri ja hyviä kuvia ei oisi saanut. Päivän vietin neulomalla toveri R:n luona, käväisin illalla kotosalla pikapikaa katsomassa kuinka lentsuinen Karvajalka voi, ja illan neuloin Ylen arkistojen äärellä. Mielitylle iso käsi johdattelusta näiden oivien arkistojen äärelle. Olen kuunnellut ja neulonut korvat hörössä historiasarjoja, jotka ovat aivan riemastuttavia. Ihanaa kuunnella, kun innostuneet ihmiset tekevät populaaria sarjaa. Viikinkien aika oli aivan suosikki, nyt retkeilen Assyriassa. Olen ollut aivan ympyriäisenä ihastuksesta: sarjat on tehty huumorilla ja kansantajuisesti, ja vaikka välillä mopo karkaa vanttuusta, sitä on miellyttävä kuunnella ja pohtia toimittajien mukana aiempien kulttuurien asioita. Vaihtelu todella virkistää, kun on tottunut tieteenalan yleiseen käytäntöön: me hissantutkijat sorrumme liian usein puisevaan asiallisuuteen.

Sunnuntaina nukuin pitkään eli varttia vaille kahdeksaan, ja sitten hilpaisimme pieneen kanjoniin reissulle rekkujen kanssa. Hatara ja dementoitunut mieli ei edelleenkään muistanut kameraa, vaikka nyt ilma oli jälleen kaunis. Lämmintäkin oli, ja oli mukava reippailla aamun raikkaudessa. Myöhemmin menin jälleen toveri R:n luo, jossa pohdimme koirantakkien takajalkoihin liittyviä ongelmia. Ongelmat ratkaistiin (kiitos toveri R:n!), ja nyt koirantakki voi edistyä loppuunsa. Ja pääsen aloittamaan V:n pienen pojan takkia! Illalla käväisin kotona: Karvis oli ostanut synttärilahjaksi Gilmoren tyttöjen kuudennen kauden! Olin kärttänyt sitä pitkään, ja nyt se odottelee iltojen neulontasessioita kotona, Karviksen kainalossa. :) Nyt on sitten ruokittu rekut, ja avaan selaimesta Ylen sivut, ja annan mennä ;)

Kotona ollaan viimeistään tiistaina illalla, yritän saada silloin kuvat sekä Sarin ja Aijan hienoista lahjoista sekä näistä koirantakeista ja pojantakista. Sitten siis enempi neulepainotteista asiaa. Ja sitä on tulossa: pyysin V:tä suorittamaan mahdolliset korvaukset takkiprojekteista ja koiranhoidoista lankoina, ja rakentelen tässä toivelistaa Knitpicksiin joutoaikoinani. Olo on kuin jouluna! ;) Myöhemmin siis asiaa langoista, ja kerijävempeleistä. Omani on tulossa Paten mukana, ja kerittäviä on paljon - vaikka tuskin niin paljon kuin Tikrulla ;)

3 comments:

makepeace75 said...

Samaiset ratiosarjat on täälläkin masennettu suosikkilistalle ja sieltä ne pääsevät kuuntelun alle jokin laiska viikonloppu. :o) Mielityn vika.

Salanimi & Salanimi said...

Moi!
Voitit palkinnon Salanimen arvonnassa, joten laita meiliä osoitteeseen: kukkuluuruu@netti.fi
niin sovitaan, miten palkinto saadaan Sinulle toimitettua :O)

Meeri said...

Ihan ot: Sain tänään postiin paketin sinun suuntaan. Tulee maapostina, maksoi "vain" 5.90. Lentona olisivat vaatineet 13.90. Postin täti tarkisti kolmesta lähteestä, että voiko pitää paikkaansa, kun ei itse uskonut :(