Hempeilyä / For Babies

Hempeiksi näitä kai voisi sanoa, vauvajuttuja kun ovat. :) Jokin outo ja salainen nurkkaus psyykestäni pitää näitä pastellivirityksiä somina. Ei huolta, nämä ei tule meille. Lahjaksi menevät, aikanaan.

Some part of me finds these cute baby thingies rather pretty. These are not for us, but presents for my friends, who will have more bundles of joy next spring. I have the fabrics for two other blankets like these, so I decided I should start early - instead of the last minute :) So, tonite's finished projects: a sweater for a 3-month old and a baby blanket.

Nämä menevät kavereille, jotka saavat jatkoa tenavakatraaseensa keväällä. Kahteen samanlaiseen peittoon on jo materiaalit hankittuna. Parempi aloittaa aikaisin kuin viime tingassa (köhköh..). :) Eli sain tänä iltana vielä valmiiksi kolmikuisen vauvan takin ja flanellipeiton.
vauvanpeitto ja takki
vauvantakki ja peitto

Vauvantakki
Koko: Kolmikuiselle.
Lanka: Novita Wool Neliraita (50 g = 135 m), n. 60g. Kuvia, joissa värit ovat oikeammat, on aiemmassa postauksessa.
Puikot: 3 mm bambu.
Malli: Omasta päästä.

Baby Sweater
Size: For a 3-month old child.
Yarn: Novita Wool Neliraita (50 g/1.75 oz. = 135 m/150 yds), about 2 oz. For pictures with colors closer to truth, see earlier post.
Needles: 3 mm bamboo.
Pattern: My own.

Tunnustan, mie luulin että ne kerät ois satagrammaisia. 100 g olisi riittänyt aivan kuten Susanna sanoikin, mutta jollain (köhöm) ei ollut älliä päässä sen vertaa, että oisi katsonut vyötteestä kerän koon :D Onneksi Susanna lähetti lankaa lisää. Sitä jäikin vielä hieman, vaikka jouduin etsimään sinistä noihin kaulukseen ja nappilistoihin. Siitä vois pyöräytellä jotkut tossut vielä aikansa kuluksi.

I have some LO yarn, I think I might knit it into small socks or maybe mitts. We'll see.

Sain kauluksen ja nappilistan mielestäni aika siistiksi.
I find the finishing on the fronts rather neat.
vauvantakki kaulus ja nappilista

Peiton päädyin tekemään mahdollisimman yksinkertaisesti: kolme kerrosta flanellia ja kanttinauhaa laitaan. Syykin on selvä: flanelli osoittautui juonikkaammaksi kuin arvasinkaan. Hermo meni siinä vaiheessa, kun olin leikannut kappaleet mielestäni samankokoisiksi ja ne eivät halunneet mitenkään asettautua kauniisti päällekäin. Lisäksi jossain reunassa aina oli vähintään viiden sentin heitto yhdessä kankaassa. Seuraaviin en pistä näin montaa kerrosta kangasta, vaan vain tuon vaaleanvihreän nurjaksi puoleksi ja kuvioflanellin oikeaksi puoleksi. Olkoot vaikka vaunupeittoja. Tätä olin ajatellut sellaiseksi, että sitä voisi käyttää myös lattialla, kun ne ei-vielä-konttaavat pyöriskelee ja tutkailee kaikenlaisia vimpaimia siellä lattianrajassa. Peitto on kooltaan noin 106 cm x 118 cm.

I made these as simple as I could. I decided to do so, because the flanell appeared to be rather tricky and I couldn't get it to be any neater. Also, a pretty fabric does not need any additional embellishments, only blanket binding and a matching back will do. The blanket measures about 43" x 46,5" in size.

Kuvio peitossa on vallan soma:
The pictures in the blanket are very cute:
vauvanpeitto

Ja sitten loppuun bonuksena jotain ihan muuta. Karvis osti heräteostoksena vähän toista viikkoa sitten akvan, kun mie olen ruinannut sellaista jo pitkään. Tää on vähän pienenpuoleinen, mutta ihan oikea akvaario silti. Viime viikolla sinne muutti kolme mollia, tänään heitin* sekaan neljä mollia lisää ja yhden monnin**. Tässä kuvassa marmorimolli. Sillä on samanlainen kaverikin. Täppä et Täpän kaverina altaassa polskuttelee vinhasti keltainen mollipari Pilli ja Pulla sekä Karhukoplan kolme mustaa mollia, joista yksi on Ylen Ujo. Siinäpä akvan koko asujaimisto onkin, plus se monni, ja lisää ei tule. Ensin oli visio, että Taisto Kekkonenkin muuttaisi altaaseen, mutta ei se sitten onnistukaan. Taisto parka on niin pahansisuinen, että polskutelkoon yksiössään edelleen.

And finally: something completely different. This fella is the newest addition to my fishtank, along with his partner (another marbled molly) and two black mollies and a cory. In total, I have two golden mollies, three black mollies, two marbled mollies and the cory. I can't remember the exact name of the cory, but he is a nice, mellow fish, and he fits the pack nicely, since I needed a bottom feeder that could do on its own and a pleco was definitely not an option. First I thought I'd move my betta in with these fish but since the betta has such a fierce character, I decided he'll stay in his bowl.
marmorimolli
*no en heittänyt. Sievästi laitoin.
**monnin merkistä ja mallista en vielä päässyt jyvälle. Se on kovasti paljon panssarimonnin oloinen, mutta siinä on tummia ja vaaleita laikkuja. Sillä on siis sellaiset levyt (eikä suomuja) kuten panssarimonneilla ja albiinomonneilla, mutta se ei ole panssarimonni. Tutkin asiaa, palaan monnin lajiin, kun olen viisaampi.

2 comments:

sikuri said...

Tosi siistit päätökset vauvannutussa!

Tellu said...

Ihanan herkkiä vauva-asusteita. Ja pastelliset ja pehmeät värit sopivat parhaiten vauvaneuleisiin.