Silmukkamerkeistä / Stitch markers

Sikuri kysyi silmukkamerkeistä, joten tässä asiaa niistä. Uusia merkkejä en ole tehnyt, joten nämä kaikki ovat saattaneet vilahtaa täällä jo aiemmin.

Sikuri asked about stitch markers so here's a brief summary. I haven't made any new markers so you might have seen these before.

Periaatteessa merkkejä on kahdenlaisia: rengasmerkkejä ja kerrosmerkkejä. Näillä voi olla hienompiakin nimiä, ja voi olla olemassa vielä jotakin erilaisia merkkejä, joista mulla ei (vielä) ole hajua. Rengasmerkki on saanut nimensä siitä, että sen päässä on rengas. Kerrosmerkkeihin käytän nykyään lukkoja. Alla olevissa kuvissa on joissakin koukku, mutta olen luopunut sen käytöstä, koska lukko on mielestäni kätevämpi ja luotettavampi kuin koukku.

In short, there are two types of markers (that I know of): ring markers and row markers. These might have fancier names, and there might be other types of markers, but I just don't know of them (yet). Ring marker has a ring on it. For row markers, I use clasps nowadays, since I think it is more reliable and easier to use than a hook. Some of these markers are older and might have hooks, but as I said, I don't use hooks anymore.

Rengasmerkki on se perinteinen silmukkamerkki: se merkitsee eri silmukkamääriä puikolla. Sillä voidaan merkitä esimerkiksi mallikertojen toistoa puikolla. Lyhyesti: se merkitsee silmukoiden lukumääriä vaakasuunnassa.Kerros- tai rivimerkki on sen vastakohta: sillä merkitään mallikertatoistoja tai neulottujen kerrosten lukumäärää pituussuunnassa.

A ring marker is the traditional stitch marker: it marks the number of stitches on a needle. You might use it to mark pattern repeats on your needle. In short: use a ring marker to mark numbers in the horizontal direction. The row marker is the opposite of a ring marker: use it to mark rows, pattern repeats etc. in the vertical direction.

Kuvassa näkyy merkkien fyysinen ja funktionaalinen ero: vasemmalla oleva merkki on silmukkamerkki (eli rengasmerkki) ja oikealla, neuleessa kiinni oleva merkki on kerrosmerkki.

In this picture you'll see the physical and functional difference of these two types of markers: the marker on the left is the ring marker and on the right, attached to the knit is the row marker.
kerrosmerkki ja rengasmerkki

Teen merkkejä sekä valmiista (yleensä Swarowskin) että itsetehdyistä helmistä. Kuvassa vasemmalla oleva merkki on tehty Swarowskin pyöreästä fiber optic-helmestä ja vaaleansinisestä bicone-helmestä. Oikeanpuoleinen merkki on tehty itse muotoilemastani ja maalaamastani helmestä. Helmi näyttää isolta, mutta on varsin kevyt.

I make markers of commercial high-quality (usually Swarowski) beads. I also make my own beads. The marker on the left is made of a Swarowski fiber optic bead and a light blue Swarowski bicone bead. The marker on the right is made of a bead I crafted and painted myself. It looks rather big but is, in fact, very light compared to its size.

Flickrissä on kuvia joistakin tekemistäni helmistä. Flickristä löydät kuvat kirkkaista, tummanturkooseista, liloista ja pinkeistä, vaaleansinisistä ja vedenvihreistä merkeistä sekä punaisesta, sinisestä ja saksimerkistä. Olen tehnyt aiemmin merkkejä: tässä joitakin linkkejä aiempiin merkkeihin. Jos olet kiinnostunut merkeistä, ota yhteyttä sähköpostilla (löydät sen profiilista). Nuo kuvien merkit ovat vain esimerkkejä: on mahdollista saada juuri sellaisia merkkejä kuin itse haluaa. Kaikki merkit saa joko hopean- tai kullanvärisillä metalliosilla. Rengasmerkeissä on 10 mm:n rengas, joka riittää noin puikkokokoon 6 mm asti. Esimerkkikuvissa oleva puikko on 3 mm:n bambupuikko. Olen tehnyt merkkejä vain vähän ja kehityn koko ajan merkkien tekemisissä, mutta jos merkit sitten eivät saajaa miellytäkään, ne saa aina palauttaa.

I have some pictures of markers I've made in Flickr. You will find pictures of transparent, teal, light purple and pink, light blue and light teal markers and of red, blue and scissor markers. I have made some markers before, and here are some links to the pictures. If you're interested in my markers, you will find my email address in my profile. The markers in the pictures are only examples: I will make your markers exactly as you ask. You can choose to have either silver or gold-toned metallic parts in the markers. The ring markers have a ring to fit needles up to size US10.5. The needle in the pictures is a size 3 bamboo needle. I have made only a few markers and I'm improving all the time, but if you are not satisfied with the markers I make, you may return them for a full refund.

Tämä nyt tällä kertaa. Kesken on kaikenlaista, mutta ennen tarvikkeidenhakukeikkaa ei kuvia tipu, kun keskeneräisiään ei viitsi kaiken kansan näkösille tuoda.

This is all now. I have a ton of UFOs and they will remain as such until I get to Michaels. Expect pictures later, then.

No comments: