Taas lahjoja! / Gifts, again!

Synttärit lähestyy ja sen huomaa postilaatikkoreissuilla :) Ristipistolistan synttäriswapissa tuli jo toinen lahja, ja millainen lahja tuli! Jaana lähetti aivan mielettömän paketin:
synttäriswappi jaanalta

Hieno ruusukortti, Addit, salmiakkia - ja pistelty kuva! Kuva ei ole mikään ihan pieni, mittasin kooksi 7" x 9" eli noin 17,5 cm x 23 cm. Jaanan kirjeen mukaan (ja en huijannut, avasin vasta kun paketit oli auki!) se esittää Lontoota ennen muinoin, ja Jaana antoi muutaman vaihtoehdon, mitä tehdä kuvalle:
a) istuttaa laukkuun
b) tyynyksi
c) kehystyttää tauluksi
d) pölyrätiksi
e) lahjoittaa eteenpäin
f) "ei siitä taida pöytäliinaa tulla"

Nauroin litkana näitä, tai tuota d:tä! Eihän kukaan nyt rätiksi tämmöistä.. (Olen ollut Jaanan kanssa tekemisissä aiemminkin, ja hänellä on mahtava huumorintaju. Tää oli ihan nappijuttu :D) Sen verran voin sanoa, että e ei ole vaihtoehto, todennäköisesti teen tästä taulun yhdelle UFOlleni pariksi (muistaako kukaan kaupunkimaisemaa?). Ensin taidan vaan ihailla tätä - ja sitten etsin arkistosta kehyksen. Mulla pitäs olla justiinsa tähän sopiva kehys jossain. Laitan sitten paremman kuvan taulusta, tässä kuitenkin ensi makua:
synttäriswappi jaanalta taulu

Ja ne Addit... Ilmeisesti blogia on luettu tarkkaan, tämä koko ja pitkä pyöröhän olivat toivelistalla, ja nämä osuivat justiinsa nappiin (en kyllä rohjennut kuunaan kullattuja toivoa, vaikka katselinkin kanssapolkkaajien messulöytöjä kateudesta viheriäisenä). Addit Jaana oli kuulemma pelastanut Joen langan perimmäisen nurkan oudosta laatikosta. Ja millainen aarre sieltä löytyi:
synttäriswappi jaanalta addit

Kullatut 2,5 mm:n Addit, joilla mittaa on huikeat 200 cm. Näillähän neuloo Fifit koko suvulle - samalla kertaa! Sikäli mikäli raaskin näitä siis käyttää. Ehkä johonkin tarkoin valittuun projektiin, etteivät vaan kulu liikaa. :)

Niistä turkinpippureista ei tässä yhteydessä enempää. Todettakoon vain, että taisto oli lyhyt ja kiihkeä, ja päättyi turkkareiden surkeaan häviöön.

Kiitos Jaanalle hirveästi näistä, aivan mielettömän lahjan olit keksinyt! Omasi on jo Kustin mukana, toivottavasti se ilahduttaa yhtä paljon kuin nämä piristivät omaa päivää viikkoa kuukautta!

My birthday is coming and I got another present in Finnish Cross-Stitchers' Birthday Swap. These are from Jaana. She sent me a magnificent stitched picture, some Finnish candy, a pretty rose card - and gold-plated 200 cm (over 6 feet long) Addis in size 1!

8 comments:

Lea said...

Oi, en tiennytkään että niin pitkiä pyöröpuikkoja on olemassa!

derea said...

Aika hullu pyörö :D

Tuulia said...

lea: en miekään, kun totta puhutaan. Nää on varmaan harvinaiset...

derea: on! mietin pään puhki että mihin tota voi oikeesti tarvita, mutta en keksinyt muun kun jonkun tosi ison neulotun liinan, jonka tekemiseen tarvitsee välttämättä yli kaksimetrisen puikon. Toisaalta, jos puikko on 2,5 mm ja kierroksen pituus yli 2 m.. Huh. Johonkin mielipuoliseen projektiin toi on tarkoitettu, jollekin ihan mielipuoliselle neulojalle.

Miksihän Jaana on tollaset just hankkinu? ;D

TiinaV said...

Kyllä se Jaana aika hartaasti kuvaa pisteli... :)
Miulta löytyy myös samanlaiset puikot, mutta pistän vielä hullummaksi: ne on kokoa 2 mm! Odottavat vielä sitä mielipuolista huivimallia mielipuoliset ohuelle langalle! Ja Joen Langasta niitä siis ainakin saa...

jaanaL said...

Itse asiassa siinä epämääräisessä laatikossa oli vielä pidemmätkin puikot, mutta ajattelin että on se hömelöilläkin neulojilla sentään joku raja....

Kiva, että tykkäsit lahjasta :-)

Hanna said...

Apua... missä mä olen luuraillut kun näin monta juttua multa on jäänyt väliin !!

Toi koirantakki ihastutti kovasti, kerrassaan upea ! Mites on julkaisetko salaisen ohjeesi?

Noista sukistakaan ei voi muuta kyl sanoa kun IHANAT ! Mun neulomis innostus on lopahtanut tuonne ompelun alle. Jospas se siitä virkkuis kun alkaa ilmant kylmeneen.

Tuulia said...

tiina: no sitä en epäile, kuvassa on ollut mieletön työ! Se pääsi muuten eilen platinanvärisiin kehyksiin meidän takanreunalle, eli parhaalle paikalle. :) 2 mm:n kaksmetriset? Ohhoh! Se on siis jo tosi mielipuolinen projekti. Siellä Joen Langassahan on ihan hirmu hyvin noita oudompia puikkoja! (Löytyisköhän sieltä 2,5 mm:n 120 cm puikko? Diilaisko joku mulle? Villatakkiin tarttisin, kirjoneuletta ei pitkän takin helmaan väännä tasona kukaan...)

jaana: ai onko? tykkäsin todella, ja tosiaan kehystinkin sen taulun jo. Se on mielettömän upea :) Kiitos!

hanna: Saapa nähdä julkaisenko ohjeen, on mahdollista että alan tekeen noita myytäväksi asti ja täytyy vähän katsella miten teen. Ja neulomisinnostus tulee kausittain, noi sukatkin oli ekat moneen, moneen kuukauteen. Niin että kannattaa nyt tehdä sitä mikä huvittaa :)

Tuula said...

Hei!
Olen keräilemässä netistä neuleohjeiden linkkejä yhteen paikkaan: http://www.tuula.org/omatsivut/ohjeet/
Siellä on sinunkin tuotoksiasi. Jos et kuitenkaan halua että niitä linkitetään, laitatko ystävällisesti maililla tiedon tuulal (at) gmail piste com. Asiasta on keskustelua blogissani http://tuula.org/blogi/?itemid=120