Neuleen tähtihetket

tilaamista

mallitilkut

eka silmukka
Silmukat voidaan luoda, kun mallitilkku on tehty.
vika silmukka
Viimeistä viedään.
päättelykeiju hommissa
Päättelykeiju nauttii kahviaan parvekkeella. (Otos on muuten tiettävästi ainoa päättelykeijusta kuunaan näpätty valokuva. Tutkijat ovat hämmästyneitä - keiju kuuluu nakkisormikeijujen heimoon!)
pingotus
Langat on päätelty, ja voidaan pingottaa. Nukkumaanmeno viivästyy, sillä lakanat ovat kosteat.
muotoillaan kosteana
Liian löysää neulovan paras ystävä: kuivausrumpu!
kelttinappi
Sitten voidaankin ommella napit. (Kuvassa on muuten langan väri melko tarkkaan se oikea.)

Ja Sunrice Circle Jacket on valmis! Alla kuvakimara teemalla "parempi 10 huonoa Flickrissä kuin ei yhtään hyvää blogissa".
SCJ 1SCJ 2SCJ 3SCJ 4SCJ 5SCJ 6SCJ 7SCJ 8

Sunrise Circle Jacket
Ohje: Kate Gilbert/ Interweave Knits
Lanka: KnitPicks Wool of the Andes Blue Bonnet, 640 g (koko XL).
Puikot: 4 mm.

Tykkään! Seuraavan kerran taidan tehdä kyllä hieman pienemmillä puikoilla, ehkä bambuisilla. Mielessä väikkyy tämä sama neule, mutta erilaisesta langasta. Olin tosi tyytyväinen takkiin. Ainoa miinuspuoli on se sama ilmiö kuin "taikajakuissakin": pois alta, vatsaa tuodaan. Nappien sijoittelu oli hieman konstikasta, mutta se johtunee näistä etuosan airbageista ;) Ainoan miinuksen ohjeelle annan suurimman koon hervottoman pitkistä hihoista. Ensi kerralla neulon surutta 10 cm lyhyemmät hihat.

Tiheyden kanssa kävi loppuviimeksi niin, että neuloin suurimman koon silmukkamäärillä ja cm-mitoilla, mutta toiseksi suurimman krs-määrillä, ja takista tuli XL-kokoinen (eli leveyssuunnassa tiheys täsmäsi mutta pituussuunnassa teen liian löysää). Tämä saattaa kyllä johtua englantilaisesta neulontatyylistä, jossa silmukoista tulee kenties hieman kireämpiä tai "matalampia", joten olisi varmaan pitänyt neuloa tarkoituksella ja ajatuksen kanssa tiukempaa. Löysän käsialan vuoksi neule venähti hurjasti pingotuksen jälkeen, kun menin ja nostin sitä hieman kosteana. Kastelin sen aamulla läpikotaisin ja heitin kuivuriin, jossa se huopui vain muutamia prosentteja, mutta sai napakkuutta. Sitä en tiedä, miksi kuvissa hihat on vallan makkaroilla. Varmaan johtuu säätämisestä, ei ole helppoa poukkoilla partsilla ja koittaa saada hyviä kuvia, kun aurinko tulee esiin juuri silloin, kun ei tarvitsisi, ja näyttäytyy juuri silloin, kun se saisi pysyä pilvessä. Ja kun se hyvä otos sattuu tulemaan tuurilla, silloin joku kohta takista on ihan pöljästi. Muistikortti oli suorastaan uupunut iltapäivän kuvaussessiosta.

15 comments:

villasukka said...

Kyllä on tyylikäs!!!

Mielitty said...

Kaunis! Hauskaa nähdä malli yksivärisestä langasta neulottuna, tähän asti näkemäni ovat kaikki tehty meleeratusta langasta.

muoriska said...

Sinulla on kyllä näppis ja neuleet hallussa.. :)

Carita said...

Ihana!
Pitäsiköhän mun kokeilla tuota kuivausrumputemppua, Roguesta on tulossa aavistuksen verran liian löysään neulottu.

Anonymous said...

Ihana! Noi takakappaleen muotoilutkin tuli esille noissa sun kuvissa.
Mikäköhän täältä (pääkaupunkiseudulta) ostettava lanka sopis tuohon (jos siis Novitan langat jätetään pois)? Oiskohan Drops Alpaca kaksinkertaisena liian paksu? Ehdotuksia?

Tuulia said...

villasukka & muoriska & carita: kiitos kehuista :)

mielitty: juu, en miekään ole muunlaisiin törmännyt. Tekisi mieli tehdä tämä vielä meleeratusta, vaikka kaunis tuli yksivärisestäkin :)

villasatu: WOTA on paksuudeltaan noin Isoveljen tai Ainon luokkaa, joten DA voi olla liian ohutta kaksinkertaisena. Aika ihana voisi tulla vaikka Alafoss-Lopista. SCJ:ssä pitää se tiheys olla justiinsa sekä krs:ten että silmukoiden osalta, joten mallitilkkuja voi joutua tekemään monta. WOTAn tiheydeksi annetaan 18-20 s/10 cm ja puikkosuositukseksi 4,5-5 mm.

laurakoo said...

Kaunis.

TiinaV said...

Huoh. Se on kaunis.

jaanaL said...

Mä en tainnut edes takkia nähdä, kun ihastuin nappeihin ja tuijotin vain niitä...

Meri said...

Tosi nätti ! Tarttiskohan tehdä itsellekin tollainen ? Olen tuumannut asiaa, ja toteutuksesi on kyllä inspiroiva!

tuitu said...

Ihana <3 Mulla on mallitilkku tehtynä Novitan Floricasta kaksinkertaisena joten alan ehkä sitä suunnittelemaan puikoille seuraavaksi...

sirpale said...

Hieno neule! Se Jokin tuossa mallissa viehättää aina vaan:)

joko said...

hyvältä näyttää! tuossa neuleessa viehättää se, että vaikka onkin niin yksinkertainen ja pelkistetty niin silti siinä on juju

Terhi said...

Ihana ihana aurinko! Väri sopii sulle mainiosti, ja onpa muuten kiva saada sulle kasvot. :-)

Cristina (CrissyPo) said...

Wow-the jacket looks great on you!