Purkutuomioita

keiju purettu
Helinä-keiju on purettu. Kangaskaan ei kauheasti kärsinyt, kun pesaisin sen saman tien.

Pahus, kun on oltava perfektionisti. Teettää töitä, etten sanoisi.
palmikko
Oikealla palmikkoneuleen alareunan hannunvaakuna ja ristikon alku. Vasemmalla ristikon loppu ja hannunvaakunan alku. Alareunan hannunvaakunan loppu pitäisi olla samanlainen kuin ristikon loppu. Jollei ole (niinkuin nyt ei ole), se häiritsee silmää. Eroa näillä on vain 4 krs, mutta purettava on. Neulon etukappaleen alaosan uudelleen ja silmukoin uuden osuuden paikalleen; koko 90 kerrosta en ala enää purkamaan.

Sama kaavioina. Oikealla vanha, vasemmalla uusi. Noiden muutaman silmukan takia koko juttu. Ei auta, se jää häiritsemään muuten. Tätäkään en olis jäänyt tuijottamaan, jollei blogin kuvia olisi tullut vilkaistua "uusin silmin". Onneksi kyse ei kumminkaan ole isosta operaatiosta - aikaa luulisin menevän vain yhden Top Gear-jakson verran :)
kaavio

Top Gear on muuten oikeasti ihan silkkaa komediaa! Mie ite en ymmärrä minkään vasaraa konstikkaamman vehkeen päälle ollenkaan, mutta Top Gearia on lysti katsoa, kun se on tehty vähän eri tavalla kuin se automakasiiniohjelmien valtavirta. Top Gearista on turha etsiä Puskurin tai Koeajo.tv:n "mikä corolla on paras corolla"- tai "honda accord on hyvä auto kun siinä on mukitelineet" -tyyppisiä puuduttavia reportaaseja. Suosittelen katsomaan brittien menoa, jos mahdollisuus tulee. Jää mullakin toisinaan palmikkoneule syliin, kun jään katsomaan, kun pojat kokeilee karavaanariuden mahdollisuuksia, tai koeajavat kymppitonnin urheiluautoja - tai ajavat lentokoneella kilpaa auton kanssa. Top Gearista löytyy "järkevän hintainen auto" vain, jos se on entisen formulakuskin tai julkkiksen näpeissä, ja siitä otetaan kaikki riemu irti. Jos etsii sitä perinteistä "ostaako tipo vai lupo"-materiaalia, on paras mennä ärrän kautta ja hakea TM (Tuulilasi käy lähinnä saunansytykkeestä). Siinä TM on muuten oivallisin, TG:n plussat on muualla ;)

Blogin oma autokatsaus päättyy seuraavaan tiedotukseen neuloville VW-kuskeille: uusimman korimallin Passateissa, joissa on sähkösäätöiset etupenkit, ei kannata neuloa alle kolmosen puikoilla. Jakkaran alla on kisko, jonne kakkosen sukkapuikko luiskahtaa sopivasti, ja sitä ei saa ulos ilman nahkaverhoilun repimistä tai suurta ketteryyttä. Nimimerkillä Kokemusta on.

7 comments:

Helmis said...

Niin sitä pitää!! Rohkeutta kehiin vaan!

Olin muuten tulossa ihailemaan sitä SCJ:tä, mutta jäinkin näköjänsä suustani kiinni ihan toiseen aiheeseen. Josta tosin ei saa mitään selvää, kun näytti olevan aikas paljon kirjoitusvirheitä liikkeellä.

Mut siis: auringonnousujakku on U-P-E-A!!

k2o said...

Top Gear -fani ilmoittautuu! Sama mulla, ettei paljon muut autoiluohjelmat kiinnosta, tuo on mahtava. Richard Hammondillehan kävi pahasti kuvauksissa syyskuussa :( Nyt kuitenkin parantumassa onneksi.

Tuulia said...

helmis: ei se mitään, kiitos kehuista ja kiitos kommentistasi :) ja sain mielipiteestäsi tolkun, ja koitin jopa vastatakin, tosin en tiedä millä menestyksellä :)) no, eiköhän tää ole nyt puitu, kiva kun tuli paljon mielipiteitä!

k2o: juu, hamsterille sattui hurja onnettomuus. Onneksi mies on toipumassa, ja palannee ruotuun pikapikaa!

AnneV said...

Kukkuu! Tulin vaan varoittamaan, että vyyhdinkerintähärvelitutorial siirtyy kohtapuoliin noin puoli metriä alemmaksi mun blogissa. Olen siis tehnyt jonkinlaisen piirroksen, joka ehkä selventää asiaa (tai sitten ei). Lastun päiväys oli muistaakseni 7.10. eli sen jälkeen blogissa on jo pari muuta postausta ja tänään tai huomenna sinne tulee tusinoittain uusia kuvia. Koskas nähdään kuvia "vyyhdinpuu à la Tuulia"?

Ja don't get me started on VW-huolto in Belgium...

Täällä muuten näkyy useampikin BBC:n kanava ja Hammond-uutiset meni melkein kaikkien muiden maailman tapahtumien ohitse. Sälli teki jokin aika sitten myös ihan toisenlaisen tv-ohjelman Graalin maljasta, ja oli tosi outoa katsella sitä sentyyppisessä ohjelmassa.

Hanna said...

Sukkapuikot ovat vaarallisia, rikkovat autojakin =D Onneksi minä neulon vain bussissa, niissä ei ole säädettäviä penkkejä eikä varmaan mitään muutakaan ilman lekaa tai voimapihtejä rikki saatavaa.

Soile said...

Start!-ohjelmassa, tulee täällä koti Suomessa, on aina pätkä Top Gear ohjelmasta. Niillä on aivan hillittömän upeita autoja ja niillä revitellään täysillä. Hupaisin taisi olla pätkä, jossa setä testasi autoa radalla ja spinnasi. "Shit, I spinned over 1 000 000 pounds car!" Mullon on varmaan tosi kumma huumorintaju, mutta se oli jotenkin äärettömän hauska tokaisu.

Tuulia said...

annelle iso käsi kuvista! jotain tuon tyyppistä epäilinkin, mutta nyt pääsen helpolla kun ei itse tarvitse aamuyöntunteja käyttää näiden pähkimiseen ;)

(Voin vaan kuvitella mitä VW-huolto on Belgiassa jos se täälläkin on näin heppoista. Onkohan Suomessa Volkkarin huolto ihan p:stä? Tai Saksassa?)

Se Hamsterin juttu oli kai aika iso paukku, mie näin jotain uutispätkiä siitä. Onneksi pikkumies on kohta kintuillaan. Ja se kai käy heittämässä keikkaa muillakin kanavilla, ainakin Jezza sitä siitä piikittelee taajaan ;))


hanna: juuri näin! miekin neuloin bussissa kun bussilla kuljin. Täällä en uskaltaisi :) Nyt Viiviin lähtee enää mukaan pitsineuleita ja pesisprojekteja. Wagnerissa ei tätä ongelmaa ole, pikkumusta kun on karvalakkiversio.

soile: se niiden outo huumorintaju on just se, joka mua viehättää siinä :) ja se, että ne jättää ne "millä standardiperhe menee tänä vuonna Puuhamaahan ja Prismaan"-raportit muille ohjelmille. Ei sillä, onhan niillekin paikkansa, mutta on niin kiva kun joskus tehdään hauskaa ja vauhdikasta auto-ohjelmaa :)