Hamstereita mustikassa

Kalenterintekijät aavistivat, mitä helmikuussa tehdään:
helmikuu
Kiitos vielä SNY:lleni Ilulle, jolta tämän ihanan Martta Wendelin-kalenterin sain. Helmikuun kuvana tosiaan on neulova tyttö :) Huomasin tämän vasta tänään, kun olin (etuajassa) kääntämässä helmikuuta esille. Virnistelin ilmeisesti sen näköisenä, että viimeinenkin järjen tuikahdus nupissa oli hiipunut, kun Karvis kyseli hilpeyden syytä. Karviksen ilme oli näkemisen arvoinen kun selitin, mistä hilpeys johtui :) Kenties sillä tulee neulontaa jo korvistakin, eikä vähiten Ullan K-18-ekstran takia - hehkutin sitä tietenkin, ja koetin näyttää kuvia mutta epäinsinöörimäinen häveliäisyys vei voiton Karviksesta, joka tyytyi katsomaan allekirjoittanutta edelleen vakuuttuneena mainitun neulojan mielenterveyden heikenneestä tilasta. Kerroin, että nassakoidenlämmittäjää olin suunnitellut neulovani minäkin (jonka jälkeen Karvis oli valmis soittamaan valkotakkiset), mutta epäilin - aivan oikein -, että neulontayritys tyssäisi ylitsepääsemättömiin mittauspoliittisiin vaikeuksiin. ;)

Mittailujen sijaan täällä on siis neulottu. Hamsterikuuta varten otin oikeen erikseen näkösille langat, joiden määrä pitäisi saada hieman pienemmäksi tässä kuussa. Mukaan mahtuu SNY-herkkuja, vuosikertalankoja, Vilenismin tähtihetkiä ja ihan erikseen tätä varten ostettuja lankoja. Mitä niistä tulee - sen näette ennemmin taikka myöhemmin.
hamsterilangat

Todennäköisesti ennemmin, koska neulominen pääsi illalla hyvään vauhtiin. (Kun Suomessa vaihtui vuorokausi, täällä oli vielä iltapäivä. Aloitin neulomisen siis jo tänään iltapäivällä. Vastaavasti hamsterikuu loppuu osaltani samaan aikaan kuin Suomessa, eli 28.2. klo 14 meidän aikaa.) 200g KnitPicksin mustikanväristä Main Linea on nyt kaksi kokonaista hihaa.
blueberry 2
Käsiala on vielä kauhean epätasaista, mutta lanka on aivan ihanaa (puuvillan ja merinovillan sekoitusta). Muut langat ovat suurinpiirtein yhtä paksuja, joten jos tätä vauhtia tikutellaan, niin ainakin viimevuotisiin lukemiin päästään. Pääasia on saada varastoa pienemmäksi, jotta voi ostaa lisää, tietenkin. En oikeen tule paksun langan ja isojen puikkojen kanssa juttuun, joten nyt on hyvä aika tikutella niitä iso läjä pois kuleksimasta. Näin paksuja lankoja mulla ei aiemmin edes juuri ollut, mutta Koukuttajan SNY:nä jouduin katselemaan paksumpiakin lankoja, ja Louhin aikana ihastuin paksuihin villoihin. Silti nuo 4,5-milliset puikot tuntuvat käteen vieläkin ihan ratakiskon pätkiltä..

Asiasta yhdeksänteen, boleropaidan ohje tulee blogiin, kunhan oikolukijat ja koeneulojat saavat työnsä päätökseen. Aivan raakileena en kehtaa sitä tänne laittaa. Ja sinivalkoisten lapasten mallipiirroksen saa, kun nakkaa sähköpostilla.

11 comments:

vattumato said...

Olisiko mahdollista saada noiden sinivalkoisten lapasten mallipiirrosta? Olisin hurjan paljon kovasti kiitollinen!
vattu1 at yahoo piste com

Marika said...

Samaahan se minä olisin vailla eli juuri noiden sini-valkoisten lapasten ohjetta. Jos viitsisit paiskata meiliinni venlastiina at hotmail piste com

Kiitos ja kumarrus !

famu said...

Piti oikein vilkaista minkälaiset ovat sinivalkoiset lapaset,kun niiden mallia molemmat edelliset kommentoijat peräänkuuluttavat.Kauniit ovat.Voisi laittaa vaikka listalle.Mutta arvaapa mitä laitan seuraavaksi puikoille:Rovaniemi-lapaset.En tiennyt sellaisia olevankaan kunnes TuuliS blogissaan niistä kertoi.

Tuulia said...

famu: Miekin aion neuloa ne! heti kun saan lankaa niihin, yksi väri vielä puuttuu ja hamsterithan ostaa lisää lankaa vasta maaliskuussa :) Mulla oli pienenä Rovaniemi-lapaset, mutta ne kävi pieneksi eikä uusia silloin saanut. Nyt viimein saa, kun tekee itse :) Käspaikassa on niihin ohjettakin (tuossa päättelypostauksessa olen tainnut linkittää sinne), ja myös Dances With Wool-blogissa on Rovaniemi-lapasia tehty viime vuoden alussa.

TuuliS said...

Ihana kuva ka koko kalenteri, jonka ostin viime syksynä Rovaniemen SantaParkista. En raski kirjoittaa siihen mitään ja kai se tulee roikkumaan seinällä seuraavat kolmekymmentä vuotta ihan vain kuviensa takia.
Uskomattoman kauniita lapasia olet tehnyt!

laplero said...

Minäkin nakkaan sähköpostiosoitteella mallikuvion toivossa: laplero at hotmail.com

Villasatu said...

Meilläkin Insinööri suhtautui nuivasti K-18 liitteeseen. "teillä on ihan liikaa aikaa", kuulemma. :-D

makepeace75 said...

Mulle kans! Jos sais viimeinkin tässä kevään aikana sen lapastehtaan pyörähtämään käyntiin. :o) Osoitehan sulla jo onkin -tai huutele, jos on hukkunut.

Villapallo said...

Minä voisin myös kokeilla noiden sinivalkoisten lapasten tekoa, eli osoite on villapallonposti at yahoo piste com

Kiitos!

Tellu said...

kehtaisitko viskata mullekin sen sinivalkoisten lapasten mallikuvion?! Kiitän ja kumarran! teija piste mustasaari at kotinet piste com

Taiska said...

Jos mullekin vielä laittaisit sen mallipiirroksen... Olisin hyvin kiitollinen. taiska at koti piste luukku piste com