Ufot vaan vähenee

Arvontaan ei nyt enää voi sitten osallistua, koska yksi on joukosta poissa. Kaupunkimaisema ei nimittäin enää ole UFO:
kaupunkimaisema

kaupunkimaisema
Siitä tuli kaunis. Värit ovat harmoniset, dramaattinen musta kehys tuo kaikki harmaat kauniisti ja tasaisesti esille, valkoinen passepartout kirkastaa ihanasti taulun valkeat osuudet, joten tästä paremmaksi ei enää voisi mennä. Olen tosi, tosi tyytyväinen tähän, ja uudessa kodissa tämä pääsee seinälle johonkin arvoisensa paikkaan. Taulun kuva-alan koko on noin 26 cm x 34 cm (kehys on 46 cm x 55 cm), eli mikään ihan pieni työ tämä ei ole. Kangas on 14 ct aidaa, malli Oehlenschlägerin. Jos joku kiinnostuu, niin mallin voisin vaihtaa taikka myydä.

(Kuriositeettina mainittakoon selkärangan ja mielenlujuuden äkillinen löytyminen: mitään uutta ei ole aloitettu, vaikka UFOja on valmistunut jo näin monta. Pinnat itselle tästä. Tosin en usko tämän olevan pitkäaikainen olotila - UFOjen määrä taloudessa lienee vakio.)

Jatketaan kehnoilla kuvilla. (Jos olisin ralliautoilija, toteaisin tähän väliin kameran olleen luokaton, taidoistahan tämä ei ole kiinni. :D) Leskenlehtipaita on viimein valmis!
leskenlehtipaita 4 leskenlehtipaita 2 leskenlehtipaita 1
Lankana Kotiväki, puikot 2,25 mm. Mietin eräänkin kerran, miksi tän kanssa meni niin kauan, ja huvikseni laskin, paljonko tässä noin suunnilleen on silmukoita*. Niitä onkin ihan piisalle asti: noin 131 000. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Lemmikissä, Mustikassa, Starskyssä ja Milk n Oatsissa on noin 45 000 silmukkaa (per villis, tietenkin). Leskenlehdessä on siis noin kolminkertainen määrä "normivillikseen" verrattuna. Aikaa meni noin pari kuukautta, aloitin toisen hihan Grand Canyon-reissulla.
*Huvitan itseä usein laskemalla tämmöisiä outoja yksityiskohtia. Mulla on joskus aika tylsää. :D

Leskenlehdestä tuli aika kiva, sain muotoilut aika kivasti onnistumaan. Neule on juuri sopivan naisellinen - ei liian "hörselö", mutta sopivasti soma kuitenkin. Reunan rapuvirkkausviimeistely on kivan näköinen ja napakka, napit herttaiset, ja langassa ihana kiilto. Tulee varmana pidettyä paljon, neule tuntui päällä tosi mukavalta. Pesussa kovahko Kotiväki pehmennee vielä mukavammaksi.

Räknäilen arvonnan tuloksia ja arvon voittajia ja näppäilen lisää kuvia kun joudan. Nyt kuitenkin blogikierrokselle.

Edit: Pari näppäisyä kaupunkimaisemasta lisätty. Leskenlehden kanssa ei auttanut edes kameran vaihto. :)

26 comments:

.k said...

Ihana tuli kaupungista!!
Leskenlehti on tyylikäs, hullunpienet puikot sulla on ollu käytössä. (Itku pääsis jos moisilla pitäis villatakkia... tai kolmea, kuten noilla silmukkamäärillä yhteensä!)

Hauskat huvitukset sulla.

Vilma said...

131 000 silmukkaa 2,25 millin puikoilla?! Rispektiä tulee täältä rutkasti, multa ois paukahtanu tossa projektissa varmaan sekä ranteet että hermot. :D

uhoava gnu said...

Vau - onnittelut valtavan työn loppuun saattamisesta!

makepeace75 said...

Kaupungista tuli tosi hieno ja niin tuli kyllä takistakin. :o) Oot sä hurja, minen ikinä sais mitään valmiiksi moisilla silmukkamäärillä..

Hepsi said...

Onpa kaunis jakku! Ja Kaupunki-taulu upea!

Tiinuli said...

Ihana tuo taulu ja kaunis on myös neule. Kova työ on ollut molemmissa!

kangaskasa said...

Upeita töitä olet tehnyt taas!!! Nostan hattua sulle, olet tikuttanut aikamoisen monta silmukkaa neuleen kanssa... :) Tulos on mahtava!

Lape said...

Tuosta kaupunkimaisemasta tuli juuri niin kaunis, kuin ajattelin... Kovat hommat olet saanut päätöseen. Tarttuisipa tuo viimeistely innostus minuunkin...?

Sari said...

Upeat työt! Ja kehystääkin olet jo ehtinyt! Tosi hieno kaupunkimaisema.

Tuulia said...

sari: no tirpaisin valmiskehykseen. Löysin kympillä, ja se kävi kokonsa ja värien puolesta tuohon. Ja toisaalta ei yhtään tee mieli maksaa yli 200 dollaria kehystyksestä.

Mari said...

Molemmat FO:t ovat kauniita. Kaupunkimaisema toki kiinnostaa, mutta katse peiliin - en ikinä saisi sitä valmiiksi :) (Kuriositettina mainittakoon että pisimpään kesken ollut ristipistotyö on saatu lahjaksi noin 20 vuotta sitten... ja se on edelleen kesken.)
*ihailua*aaltoja*rispektii*

Kaarina_tku said...

Tauluata tuli upea........ Leskenlehti on todella kaunis.
Oikea helmi vaate varastossa. Onnittelen onnistuneesta työstä.

Maud said...

Onnittelut, molemmat ovat erittäin kauniit!

Minä_hän_se said...

Kaupunkimaisema on hieno, ja neuleesta tuli kaunis.

Virpi said...

Onnitteluja UFOjen loppuunsaattamiseen. Kaupunkimaisema on upea! Neuleista en paljoa ymmärrä, mutta kauniilta näyttää sekin.

Pirkkis said...

Voi kuinka kauniita töitä! Itsellä olis menny mielenkiinto molempien kans. Ristipistoja ei ole tullut pitkään aikaan tehtyä ja jotenkin ne ei enää tunnu mun jutuilta. Mulla on jäänyt kesken "Turva". Kuvaa siitä täällä blogissa
http://juliaerin.vuodatus.net/blog/583306#commentform
Vielä malli asteella on Michele Sayettan Queen of Hearts. Kuvia siitä täällä http://www.cafepress.com/silverstars1

Nuo on kyllä ihan pakko saada joskus tehtyä, mutta siihen voi kyllä mennä aikaa.

Bongauspalkintoa olen kovasti yrittänyt miettiä, mutta pää lyö tyhjää. Olisko sulla mitään, mitä täältä päin maailmaa tarvitsisit?

Stricker said...

Leskenlehti on upea! Kotiväki on turkasen ohutta lankaa, mutta siitä saa tosi kivoja neuleita. Mulla on sitä jäljellä pari vajaata kerää ja vahdin n iitä kuin haukka, ettei ne vaan mene hukkaan ... ja toivon, että saisin äkkiä täydennystä varastoihin. Kaupunkimaisema on myös tosi kaunis.

vattumato said...

Tuosta taulusta tuli upea! Kehykset todellakin kruunaavat työn=o)

Pikku- Kettu said...

Upea neuletakki! Harvoin näkee noin kauniin laskeutuvia linjoja neuleessa. Kyllä kannattaa selvästi tihrustaa pikkupuikoilla. :)

Emma said...

Tuo taulu on kaunis. Paidasta puhumattakaan.

Sire said...

Taulusta tuli oikein upea, kehykset parantavat sitä, niin kuin itsekin jo kirjoitit. Leskenlehti-takki on ihanan kesäinen!

Riitu said...

Voitit arvonnassani. Laita mulle sähköpostia, osoite on vielä sama jos sulla on se tallessa. =)

Kaija said...

Minustakin tuo jakku on tosi kaunis. Tuosta kuvasta ei välttämättä edes tajua, että se on neulottu, jälki on niin tasalaatuista, että se muistuttaa kudottua - siis kangaspuilla (kun näissä murteissa on tuota kieliongelmaa) - kangasta. Tietenkin se johtuu myös kuvan pienestä koosta, oikean työn tietysti heti oivaltaisi neuleeksi.

Sitkeytesi on tosi kunnioitettavaa!

Ainoliisa said...

Äh, oon vissiin vähän jäljessä blogien seuraamisessa - kaupunkimaisemaa olisin kyllä äänestänyt! Nostan myös hattua leskenlehdestä; olen joskus itsekin miettinyt silmukoiden laskemista varsinkin Kotiväestä tehdyn työn jälkeen...

teisa said...

Leskenlehtipaita on Hieno! Uskomaton työ siinä on varmasti ollut. Upea!

Satu said...

Upeita töitä jälleen kerran. Olisin muuten kiinnostunut tuosta kaupunkimaiseman ohjeesta. Se sopisi meidän olkkariin paremmin kuin nenä päähän :)